fi
IMPORTANT

The Owner's Manual for this vehicle contains warnings, instructions and other information you must read and fully understand before safely riding or performing maintenance on this vehicle. Always follow the warnings and instructions in Owner's Manual.

Click the link above for the Table Of Contents, or download a full PDF of the Owner Manual in the Owner Support area of Polaris.com.

2025 RANGER 1000 Tractor/MD/Zugmaschine Omistajan käyttöopas

P/N 9941407-fi

i 2025 RANGER 1000 Tractor/MD/Zugmaschine Omistajan käyttöopas

 
2025 Omistajan käyttöopas

RANGER 1000 MD

RANGER 1000 Zugmaschine

RANGER 1000 Tractor

Tavaramerkit

Ellei toisin ole mainittu, tavaramerkit ovat Polaris Industries Inc:n omaisuutta.

Recreational Off-Highway Vehicle Association® ja ROHVA® ovat Recreational Off-Highway Vehicle Association -järjestön rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tread Lightly℠ on Yhdysvaltain maatalousviraston rekisteröity palvelumerkki. BatteryMINDer® on VDC Electronics Inc:n rekisteröity tavaramerkki. Loctite® on Henkel Corporationin rekisteröity tavaramerkki. NYOGEL® on Nye Lubricants, Inc:n rekisteröity tavaramerkki. WD-40® on rekisteröity WD-40 Manufacturing Companylle. QR Code® on DENSO WAVE INCORPORATED -yhtiön rekisteröity tavaramerkki. Maxxis® on Cheng Shin Rubber Ind. Co. Ltd:n rekisteröity tavaramerkki. OSHA® on Yhdysvaltain työministeriön työturvallisuus- ja työterveyshallinnon rekisteröity tavaramerkki. Apple® ja App Store® ovat Apple Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Google Play® on Google, LLC:n rekisteröity tavaramerkki. MACPHERSON RIDE® on Aftermarket Auto Parts Alliance, Inc:n rekisteröity tavaramerkki. Carlisle® on CARLISLE INTANGIBLE, LLC:n rekisteröity tavaramerkki.

Tekijänoikeustiedot

Copyright 2023 Polaris Industries Inc. Kaikki tässä oppaassa annetut tiedot perustuvat julkaisuhetkellä saatavilla olleeseen uusimpaan tietoon. Tuotanto-osien suunnittelussa ja laadussa tapahtuvan jatkuvan kehitystyön vuoksi ajoneuvon ja tämän oppaan tiedoissa voi olla pieniä eroavaisuuksia. Tämän oppaan kuvat ja/tai toimintaohjeet ovat vain viitteellisiä. Valmistaja ei ole vastuussa puutteista tai epätarkkuuksista. Tämän oppaan sisältämien kuvien ja/tai toimintaohjeiden kopiointi tai uudelleenkäyttö kokonaan tai osittain on nimenomaisesti kielletty.

Tämän ajoneuvon alkuperäiset ohjeet ovat englanninkielisiä. Muut kielet ovat käännöksiä alkuperäisistä ohjeista.

Painettu Unkarissa

Painettu Unkarissa

ii Tervetuloa

Kiitos kun ostit POLARIS-ajoneuvon, ja tervetuloa maailmanlaajuiseen POLARIS-omistajien joukkoon. Sivustollamme www.polaris.com esitellään viimeiset uutiset, uudet tuotteet, tulevat tapahtumat, avoimet työpaikat ja paljon muuta.

Me POLARIS-yhtiössä valmistamme ammattiylpeydellä laadukkaita ajoneuvoja huviin ja hyötyyn. Uskomme, että POLARIS asettaa standardit tämän päivän hyöty- ja vapaa-ajan ajoneuvojen erinomaisuudelle. POLARIS-ajoneuvon suunnittelussa, muotoilussa ja kehityksessä näkyy useiden vuosien kokemus, joten se on hienoin kone, jonka olemme koskaan tuottaneet.

Varmistaaksesi ajoneuvosi turvallisen ja nautittavan käytön noudata aina tässä käyttöoppaassa annettuja ohjeita ja suosituksia. Tämä opas sisältää ohjeet pieniä huoltotoimenpiteitä varten. Isommat huollot esitellään POLARIS-korjaamokäsikirjassa, ja ne saa suorittaa vain valtuutettu huoltomekaanikko (Factory Certified Master Service Dealer® [MSD]).

POLARIS-jälleenmyyjä tuntee ajoneuvosi parhaiten, ja hänelle on tärkeää, että olet siihen täysin tyytyväinen. Ota kaikissa huoltoasioissa yhteys POLARIS-jälleenmyyjään takuujakson aikana ja sen jälkeen.

Uusin omistajan käyttöopas on saatavilla osoitteessa
https://www.polaris.com/en-us/owners-manuals.

Chapter 1: Johdanto

1.1.1: Tärkeää tietoa

WARNING

Tämän oppaan varoitusten noudattamatta jättäminen voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Tämä ajoneuvo ei ole lelu, ja sen käyttö voi olla vaarallista. Tämä ajoneuvo käyttäytyy eri tavoin kuin muut ajoneuvot. Ajoneuvolla voi joutua kolariin tai se voi pyörähtää ympäri äkkiarvaamatta jopa tavallisten ajosuoritteiden aikana, jos et noudata asianmukaista varovaisuutta.

  • Lue tämä omistajan käyttöopas. Ymmärrä kaikki turvallisuusvaroitukset, turvallisuusohjeet ja toimintaohjeet, ennen kuin käytät ajoneuvoa. Pidä tämä käyttöopas aina ajoneuvon mukana.

  • Tämä ajoneuvo on tarkoitettu VAIN AIKUISTEN KÄYTTÖÖN. Sinun TÄYTYY olla vähintään 16-vuotias ja sinulla pitää olla voimassa oleva ajokortti tämän ajoneuvon käyttöä varten.

  • Alle 12-vuotiaat eivät voi olla matkustajana tässä ajoneuvossa.

  • Älä koskaan anna vieraan henkilön käyttää tätä ajoneuvoa, ellei hän ole lukenut tätä käyttöopasta ja kaikkia tuotteessa olevia varoitustarroja.

  • Pidä kädet, jalat ja kaikki muut kehonosat aina ajoneuvon sisäpuolella.

  • Käytä aina asianmukaista vaatetusta, kun käytät tai ajat tätä ajoneuvoa. Kaikkien kyydissä olevien tulisi käyttää kunnollisia jalkineita, pitkiä housuja ja ihonmyötäistä paitaa. Kypärää ja hyväksyttyä silmäsuojainta suositellaan, jos ne sopivat ajo- tai työolosuhteisiin.

  • Älä koskaan käytä tätä ajoneuvoa huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena, sillä nämä aineet heikentävät harkintakykyä ja käyttäjän reaktiokykyä.

1.1.2: Turvallisen ajamisen edellytykset

Käyttääksesi tätä ajoneuvoa turvallisesti, on tärkeää tutustua sen ominaisuuksiin, asetuksiin ja ominaisuuksiin. Tarkista tämän ajoneuvon turvallisuustiedotteet, jotka koskevat sinua:

  • Käyttäjät

  • Kuljettajat

  • Omistajat

  • Ajoneuvon hinaaminen

  • Ajoneuvon ylläpito

Lue lisäksi ajoneuvossa olevat tuoteturvallisuustarrat ja noudata kaikkia sääntöjä ja määräyksiä, jotka koskevat tämän ajoneuvon käyttöä alueellasi.

POLARIS suosittelee kaikkia, jotka käyttävät tätä ajoneuvoa, käymään harjoittelukurssin. ROHVA® (Recreational Off-Highway Vehicle Association®) tarjoaa turvallisuutta koskevan verkkokurssin ja käytännön turvallisuuskurssin. Tähän koulutukseen voit osallistua osoitteessa www.rohva.org.

Muita turvallisuuden tietolähteitä ovat POLARIS-turvallisuusvideo. POLARIS-ohjekeskuksessa on myös lisätietoja: https://polaris.com/en-us/self-help

1.1.3: Turvallisuussymbolit ja tunnussanat

Seuraavat tunnussanat ja symbolit toistuvat tässä oppaassa ja ajoneuvossasi. Nämä sanat ja symbolit osoittavat turvallisuuteesi liittyviä seikkoja. Tutustu niiden merkitykseen, ennen kuin rupeat lukemaan tätä opasta.

DANGER

VAARA varoittaa vaarallisesta tilanteesta, josta SEURAA hengenvaarallinen tai vakava tapaturma, jos vaaraa ei vältetä.

WARNING

VAROITUS viittaa vaaralliseen tilanteeseen, josta VOI SEURATA vakava tapaturma, jos vaaraa ei vältetä.

CAUTION

HUOMIO viittaa vaaralliseen tilanteeseen, josta VOI SEURATA lievä tai kohtalainen vamma, jos vaaraa ei vältetä.

NOTICE

HUOMAUTUS antaa tärkeitä tietoja selventämällä ohjeita.

IMPORTANT

TÄRKEÄÄ antaa tärkeitä muistutuksia osien purkamisen, kokoamisen ja tarkastamisen aikana.

Kielto-turvallisuusmerkki viittaa toimenpiteeseen, jota EI pidä suorittaa vaaratilanteen välttämiseksi.

Pakollinen toimenpide -merkki viittaa toimenpiteeseen, joka TÄYTYY suorittaa vaaratilanteen välttämiseksi.

1.1.4: Vaatimustenmukaisuusvakuutus

1.1.5: Ajoneuvon valmistenumerot

Kirjaa ylös ajoneuvosi valmistenumerot ja avaimen numero niille varatuille paikoille. Irrota vara-avain ja varastoi se turvalliseen paikkaan. Uusi virta-avain voidaan teettää vain tilaamalla POLARIS-avainaihio (avaimen numeron perusteella) ja liittämällä se yhteen nykyisistä avaimista. Virtalukko on vaihdettava uuteen, jos kaikki avaimet häviävät.

Moottorin sarjanumero löytyy moottorin kampikammion 1 etupuolella olevasta tarrasta tai se on merkitty moottorin nivelakselin puoleiseen kampikammioon 2. Valmistenumero on merkitty ajoneuvon runkoon, aivan oikean etupyörän yläpuolelle 3.



Avaimen numero on merkitty avaimeen 4.

Ajoneuvon mallinumero:  
Ajoneuvon valmistenumero (VIN):  
Moottorin sarjanumero:  
Avaimen numero:  

1.1.6: ORV Todistus toimitusta edeltävästä tarkastuksesta

IMPORTANT
On suositeltavaa, että tämän ajoneuvon omistaja saa täytetyn todistuslomakkeen toimitusta edeltävästä tarkastuksesta. Jos et saanut tätä lomaketta (tai vastaavaa versiota kuin alla oleva esimerkki), ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään saadaksesi sellaisen.

1.1.7: Lähitunnistaminen (NFC)
(jos varusteena)

Joissakin Polaris-ajoneuvoissa on varusteena lähitunnistamissiru (NFC). Tämä NFC-siru on upotettu ajoneuvon etuosan Polaris-merkkiin, ja se muodostaa saumattoman yhteyden ajoneuvosi digitaaliseen tieto- ja työkalualustaan. Kysy jälleenmyyjältä lisätietoja.

IMPORTANT
Kaikissa laitteissa ei ole NFC-lukijaa. Lisäksi jotkin laitteet edellyttävät kolmannen osapuolen sovelluksia NFC-sisällön tarkasteluun. Jos sinulla on kysyttävää laitteesi NFC-lukijasta, katso laitteen käyttöohjeet.

Jos sinulla on NFC-sirulla varustettu malli, aseta älypuhelimesi suoraan Polaris-merkin päälle ja voit tehdä seuraavat toimenpiteet:

  • Ajoneuvon tietojen tarkastelu

  • Polaris Garageen siirtyminen

  • Käyttöoppaan lataaminen ja lukeminen

  • Lisävarusteiden ohjeiden tarkastelu

  • Hyödyllisten videoiden katselu

  • Takuutietoihin tutustuminen

  • Huoltoilmoitusten tarkastelu


Ride Command ja NFC

Lisää NFC-toimintoja on käytettävissä, kun käytät Ride Command -mobiilisovellusta. Pääset näihin toimintoihin seuraavasti:

  1. Lataa Ride Command -mobiilisovellus Apple App Storesta® tai Google Play® -kaupasta.

  2. Luo tili tai kirjaudu aiemmin luodulle tilille.

  3. Valitse Ride Command -mobiilisovelluksen aloitusnäytöltä Add Vehicle (lisää ajoneuvo).

  4. Skannaa ajoneuvo napauttamalla sen NFC-toiminnolla varustettua merkkiä puhelimella.

  5. Vahvista tiedot, anna ajoneuvolle nimi ja lisää se autotalliisi.

Järjestelmävaatimukset

Tarkasta laitteen valmistajan ohjeista NFC-lukuominaisuudet ja/tai NFC-yhteensopivat lisäosat.

Chapter 2: Turvallisuus

2.2.1: Omistajan vaatimukset

Tämän ajoneuvon virheellinen käyttö, huolto tai muuttaminen voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Edellytä kaikilta ajoneuvon asianmukaista käyttöä. Älä anna kenenkään käyttää ajoneuvoasi tai olla matkustajana, ellei heitä ole asianmukaisesti opastettu ja olet varma, että he ovat valmiit matkustamaan vastuullisesti. Estääksesi luvattoman käytön poista virta-avain aina, kun ajoneuvo ei ole käytössä.

Kaikki muut kuin POLARIS-hyväksytyt lisälaitteet tai asennukset voivat lisätä loukkaantumisriskiä. Vaikka saatat löytää jälkimarkkinoilta tuotteita, jotka ovat suunnittelultaan ja laadultaan samanlaisia kuin POLARIS-varusteet, huomaa, että jotkut jälkimarkkinoiden varusteet tai muunnelmat eivät ole soveltuvia mahdollisten turvallisuusriskiensä vuoksi. Koskaan ei ole tarkoituksenmukaista asentaa ylimääräisiä istuimia.

Tarkista valmistajalta muutoksen mahdolliset vaikutukset tai lisävarusteen sopivuus ajoneuvosi turvalliseen käyttöön. Olet vastuussa loukkaantumisista, jotka liittyvät ajoneuvoon tehtyihin muutoksiin. Muutokset tai varusteet voivat vaikuttaa seuraavasti:

  • Vaurioittaa koneen osia – erityisesti nopeutta tai tehoa lisäävät muutokset.

  • Tekevät ajoneuvosta vähemmän vakaan suuremmilla nopeuksilla.

  • Lisäävät painoa, mikä vähentää kuljetettavan kuorman määrää ja kokonaispainoa sekä nostaa ajoneuvon painopistettä.

  • Ylikuormittavat ajoneuvon sähköjärjestelmää. Sulakkeen palaminen voi aiheuttaa ajovalojen tai moottorin tehon menetyksen.

  • Vähentät matkustajien suojajärjestelmien tehokkuutta, mukaan lukien turvavyöt ja ympäriajosuojarakenne (ROPS).

  • Tekevät ajoneuvon omistamisesta tai käyttämisestä lain vastaista. POLARIS-hyväksytyt kipinänsammuttimet, äänenvaimentimet ja päästöjenhallintakomponentit ovat pakollisia omistukseen tai käyttöön liittyviä vaatimuksia monilla alueilla.

  • Takuu mitätöityy.

Ajoneuvon ROPS-järjestelmä muodostaa oikein käytettynä turvavöiden ja ovien kanssa rakenteen, joka auttaa suojelemaan matkustajia. Rakenne ei suojaa matkustajia kaikissa kaatumisissa tai onnettomuuksissa.

Lisätietoja turvallisuudesta saat valtuutetulta jälleenmyyjältä tai POLARIS-verkkosivustosta osoitteesta www.polaris.com.

2.2.2: Kuljettajan ja matkustajan pätevyydet

Varmista, että kuljettajat ovat vähintään 16-vuotiaita ja että heillä on voimassa oleva ajokortti. Pelkkä teini-ikäisen ajokortti ei tarkoita sitä, että he osaavat tehdä järkeviä päätöksiä ajaessaan ja välttää riskinottoa.

POLARIS suosittelee, että valvot nuorempia kuljettajia. Aseta säännöt ja rajat sille, miten, milloin ja missä he saavat käyttää tätä ajoneuvoa. Esimerkiksi nuorille kuljettajille saattaa olla tarpeen, että ajoneuvossa on mukana aikuinen, eivätkä he saa ajaa ystäviensä kanssa ajoneuvolla.




Varmista, että kaikki matkustajat sopivat ajoneuvoon. Varmista, että kuljettaja ja kaikki matkustajat pystyvät:

  • istumaan selkä istuinta vasten,

  • säätämään turvavyön sopivaksi,

  • pitämään molemmat jalat tasaisesti lattialla ja

  • pitämään molemmat kädet ohjauspyörässä tai matkustajan kädensijassa.

Älä anna lasten, jotka tarvitsevat lasten turvaistuimia tai lastenistuimia, matkustaa ajoneuvossa. Ajoneuvoa ei ole suunniteltu autoihin tarkoitettujen lasten turvaistuinten kiinnittämiseen.

Sinä olet vastuussa matkustajistasi. Varmista, että matkustajat istuvat kunnolla, vyö kiinnitettynä, pitävät kiinni matkustajan kädensijasta ja ovat valmiina suojautumaan. Ilman kiinnitettyjä suojauksia matkustavat henkilöt voivat pudota tai sinkoutua ulos liikkuvasta ajoneuvosta.

Jokaisen henkilön tulee istua kunnolla ja turvavyö kiinnitettynä omalla istuimellaan. Kahta ihmistä ei saa koskaan sitoa yhteen turvavyöhön. Yhteen vyöhön sidotut henkilöt voivat iskeytyä toisiinsa törmäyksessä ja loukkaantua vakavasti. Älä koskaan kuljeta matkustajat kuormatilassa, koska he voivat sinkoutua seinää vasten tai ulos ajoneuvosta, tai joutua kosketuksiin liikkuvien osien kanssa.

Älä anna ihmisten ajaa tai olla kyydissä alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena.

2.2.3: Valmistele ajoneuvo ajamista varten

Käy läpi ajoa edeltävät tarkastuskohteet ennen käynnistämistä. Ennen käyttöä tehtävien tarkastusten laiminlyönti voi johtaa onnettomuusriskin lisääntymiseen ja sen seurauksena vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Kohde Huomautus Viittaus
Jarruneste Varmista oikea taso ja toiminta Jarrut
Etu- ja takajousitus Tarkista
Ohjaus Varmista takertelematon toiminta Ohjauspyörän tarkastus
Renkaat Tarkasta kunto ja paine Renkaiden urasyvyys
Pyörät/olakemutterit Tarkasta, varmista kiinnikkeiden kireys Akselin- ja pyöränmutterien kiristysmomentit
Polttoaine ja öljy Varmista oikeat tasot ja toiminta Öljyn tarkistus
Jäähdytysneste Varmista oikea taso ja toiminta Jäähdytysjärjestelmä
Tilanilmaisimet/kytkimet Varmistu oikeasta toiminnasta Virtalukko
Merkkivalot
Ilmansuodatin Tarkista, vaihda tarvittaessa Ilmansuodattimen vaihto
Moottorin imuilman esisuodatin Tarkista, puhdista
PVT:n imuilman esisuodatin Tarkista, puhdista
Ajovalot Tarkasta toiminta
Jarruvalo/perävalo Tarkasta toiminta
Turvavyöt Tarkasta hihna vaurioiden varalta ja tarkasta salpojen oikea toiminta. Turvavyöt
Pakoputken Tarkasta kipinänsammutin ja puhdista tarvittaessa. Kipinänsammutin
Ajoneuvon roskat Poista ruoho, lehdet ja muut palavat materiaalit tai roskat, erityisesti läheltä pakokaasujärjestelmää.

Epäasianmukainen renkaiden huolto voi aiheuttaa hallinnan menetyksen ja onnettomuuden, minkä seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen tai kuolema. Loukkaantumisen riskin vähentäminen:

  • Pidä yllä POLARIS in suosittelemaa rengaspainetta. Tarkista paine ennen ajamista. Vaikka ajoneuvollasi olisi ajettu vain lyhyt matka, rengaspainelukemat voivat kasvaa.

  • Varmista, että rengaspaineet vastaavat alla olevassa taulukossa lueteltuja arvoja.

  • Käytä vain sellaisia renkaita, jotka sopivat tyypiltään ja kooltaan ajoneuvoon.

  • Älä käytä ajoneuvoa kuluneilla tai vaurioituneilla renkailla.

  • Noudata aina rengasvalmistajan ylläpito-ohjeita.

Mittausarvo Ohjearvo
MD / Zugmaschine Tractor

Kuormatilan enimmäiskuorma

454 kg (1 000 lb)

Rengaspaine, kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 (0,69 / 10)

TAKANA 97 (0,97 / 14)

EDESSÄ 69 (0,69 / 10)

TAKANA 97 (0,97 / 14)

Rengaspaine täydellä kuormalla (ENIMMÄISKUORMA + MATKUSTAJA), kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 (0,69 / 10)

TAKANA 210 (2,10 / 30,5)

EDESSÄ 69 (0,69 / 10)

TAKANA 170 (1,70 / 24,6)

Suurin kuormakapasiteetti
Sisältää kuljettajan, matkustajan, kuorman ja varusteiden painon

738 kg (1 627 lb)

598 kg (1 318 lb)

2.2.4: Valmistele itsesi, matkustajat ja kuorma ajoa varten

Käytä hyväksyttyä kypärää. Tämän ajoneuvon ajaminen ilman hyväksytyn kypärän käyttöä lisää vakavan loukkaantumisen riskiä. Esimerkiksi, kypärä vähentää loukkaantumisriskiä ajoneuvoon tai muihin esineisiin kohdistuvista pääniskuista, vaikka törmäystä ei olisikaan.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa hyväksytyissä kypärissä on DOT-merkintä. Euroopassa, Aasiassa ja Oseaniassa hyväksytyissä kypärissä on ECE 22.05 -merkintä (tai uudempi). ECE-merkinnässä on ympyröity E-kirjain, jonka perässä on hyväksynnän myöntäneen maan koodinumero. Tarrassa on myös hyväksyntänumero ja sarjanumero.





Käytä aina iskunkestäviä suojalaseja tai kypärävisiiriä. Sellaiset suojalasit voivat vähentää riskiä vieraan aineen joutumisesta silmiin ja auttaa estämään näön menetystä.

POLARIS suosittelee käyttämään hyväksyttyjä henkilösuojaimia (PPE), joissa on seuraavat merkinnät:

  • VESC 8

  • V-8

  • Z87.1

  • CE


Lisäsuojavaatteet ja varusteet, jotka saattavat sopia ajo-olosuhteisiin, sisältävät seuraavia tuotteita:

  • Käytä aina kenkiä käytön aikana. Harkitse tukevasti nilkan yläpuolelle ulottuvia saappaita, jotka sopivat ajomaastoon.

  • Koko sormen peittävät käsineet voivat suojata tuulelta, auringolta, kylmältä ja esineiltä. Valitse tyköistuvat käsineet, jotka mahdollistavat sormien pitämisen lujasti kiinni ohjauspyörästä tai kädensijoista.

  • Harkitse aina pitkähihaista takkia ja pitkälahkeisia housuja, jotka suojaavat käsivarsia ja jalkoja.

  • Pitkäaikainen altistuminen tuulelle ja moottorin äänelle voi aiheuttaa pysyvän kuulon menetyksen. Oikein käytetyt kuulonsuojaimet, kuten korvatulpat, voivat auttaa estämään kuulon menetystä. Tarkista paikalliset lait tai ajoalueen säännöt, ennen kuin käytät kuulonsuojaimia, jotta varmistat niiden käytön olevan sallittua.

Pysy aina kokonaan ajoneuvon sisällä ja pidä kiinni ohjauspyörästä tai kädensijoista. Ohitettavat kohteet voivat osua ajoneuvon ulkopuolella oleviin kehon osiin tai ne voivat murskautua kaatumisen yhteydessä. Älä laita mitään kehon osaa ajoneuvon ulkopuolelle mistään syystä. Älä pidä kiinni ROPS-rungosta tai aseta mitään kehon osaa ovelle.

Tämän ajoneuvon ajaminen ohjaamon ovien ollessa auki tai lukitsemattomana lisää vakavien vammojen ja kuoleman riskiä onnettomuuden tai kierähdysten tapauksessa. Varmista aina, että kaikki ohjaamon ovet on suljettu ja lukittu, kun ajoneuvolla ajetaan.

Varmista, että matkustajat ovat valppaina ja ennakoivat tulevaa. Jos luulet, että ajoneuvo saattaa kaatua tai kieriä, vähennä loukkaantumisriskiä seuraavasti:

  • Pidä lujasti kiinni ohjauspyörästä (kuljettaja) tai kädensijoista (matkustaja) ja ole valmiina vaaratilanteeseen.

  • Älä laita mitään kehon osaa ajoneuvon ulkopuolelle mistään syystä.

Tätä ajoneuvoa ei ole suunniteltu suojaamattomien lemmikkieläinten kuljettamiseen. Suojaamaton lemmikkieläin voi heittelehtiä holtittomasi ja vahingoittaa matkustajia jopa normaalin käytön aikana. Käytä lemmikkieläinten kuljetuksessa maastokäyttöön sopivaa lemmikkieläinten kuljetuslaatikkoa, joka on kiinnitetty ajoneuvoon.


Polttoaineet, kuten bensiini, voivat olla erittäin syttyviä. Vähentääksesi vakavan loukkaantumisen tai kuoleman riskiä älä koskaan kuljeta polttoainetta tai muita syttyviä nesteitä tässä ajoneuvossa. Kaatuminen, törmäykset, epätasainen ajaminen tai korkeusvaihtelut tai lämpötilan muutokset voivat johtaa polttoaineen läikkymiseen tai höyryn vapautumiseen kannettavista säiliöistä. Kuumat ajoneuvon osat voivat aiheuttaa tulipalon, vaikka moottori on sammutettu.

Älä koskaan ylitä ajoneuvon suurinta sallittua kuormaa. Ajoneuvon suurin sallittu kuormakapasiteetti on 336 kg (740 lb) (mukaan lukien henkilöt, kuorma ja varusteet). Kuormatilan kantokyky tästä kokonaiskuormasta on 272 kg (600 lb). Kun matkustajapainoa lisätään, kuorman painoa voidaan joutua pienentämään alle 336 kg (740 lb) rajan. Ajoneuvon ylikuormaus tai kuorman virheellinen kuljettaminen heikentää ajoneuvon vakautta ja hallittavuutta, minkä seurauksena voi olla hallinnan menetys tai onnettomuus.

Sijoita kuormatilassa oleva kuorma aina mahdollisimman eteen, keskelle ja alas kuormatilassa. Jos kuormaa ei voida sijoittaa ja kiinnittää tällä tavalla, aja erityisen varovaisesti. Kiinnittämätön kuorma voi osua ja vahingoittaa kuljettajaa tai matkustajia, vaikuttaa ajoneuvoon käsittelyyn ja johtaa hallinnan menettämiseen.

Kuljettajan, matkustajien ja kuorman paino muuttaa ajoneuvon jarrutusta, käsittelyä ja vakautta. Vältä hallinnan menettäminen kääntämällä asteittain, ajamalla hitaammin ja välttämällä epätasaisempaa tai jyrkempää maastoa.

2.2.5: Ajo-ohjeet

Aja vastuullisesti. Tämä ajoneuvo ei ole lelu, ja sen käyttö voi olla vaarallista. Tällä ajoneuvolla on korkeampi maavara ja muita ominaisuuksia käsittelyyn raskaassa maastossa. Se voi kaatua tilanteissa, joissa jotkut muut ajoneuvot eivät välttämättä kaadu. Äkilliset liikkeet tai aggressiivinen ajaminen, jopa tasaisella maalla ja avoimella alueelle voivat aiheuttaa hallinnan menettämisen, kaatumisia, vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Tapoja välttää hallinnan menettäminen ja ympäripyörähdykset:


  • Vältä äkkinäisiä liikkeitä, sivuluisuja, liukumista tai perän luisuttamista, äläkä koskaan tee ”donitseja”.

  • Hiljennä vauhtia tullessasi käännökseen.

  • Vältä kovaa kiihdytystä käännyttäessä, jopa paikaltaan lähtiessä.

Maastokäyttö suurella nopeudella
Maastoajoneuvojen ajaminen taitojen tai kykyjen rajojen testaamiseksi voi olla hyvin vaarallista sinulle, matkustajille ja sivullisille. Perustaidot auton, ATV- tai maastoajoneuvon ajamiseen eivät takaa sitä, että kuljettajaa voisi ajaa turvallisesti suurella nopeudella maastoajossa. Kehitä taitojasi asteittain harjoittelemalla ja lisäämällä kokemusta tämän ajoneuvon eri ajotavoista ja maastosta, jossa sitä käytät. Suorita aina kokeilu pienellä nopeudella (esiajo) ja ota selville kaikki olosuhteet, joita saatat kohdata.

Maastokäyttö suurella nopeudella voi johtaa hallinnan menettämiseen, kolariin tai putoamisiin, jotka voivat vahingoittaa matkustajia vakavasti (jopa ilman ajoneuvon kaatamista tai vahingoittamista).

Jos aiot käyttää ajoneuvoa suurilla nopeuksilla, maastokilpailuissa, lisäturvallisuusvarusteet voivat olla tarpeen. Tarkista kilpailua koskevat säännöt.

Älä aja hyppyreistä – lentäminen ilmassa voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Lentäminen ilmassa voi aiheuttaa hallinnan menetyksen, kaatumisen tai törmäyksen maahan, ja saattaa vahingoittaa ajoneuvoa. Jopa ilman törmäyksiäkin laskeutuminen voi olla tarpeeksi kova puristaakseen jonkin ajoneuvon jousista kokonaan pohjaan (esim. iskee pohjaan). Seurauksena voi olla vakavia vammoja, mukaan lukien selkävammat, vaikka kuljettajat olisivat oikein varustettuja, kypärät päässä ja vaikka ajoneuvo ei vaurioidu ja pysyy pystyssä.

Eteen saattaa tulla rinteitä, ”hyppyreitä” tai muita maastopiirteitä, jotka voivat sinkauttaa ajoneuvon ilmaan nopeudesta riippuen. Ne voivat olla väärin suunniteltuja, huonosti ylläpidettyjä, tai eivät sovellu tälle ajoneuvolle. Hidasta, ole erityisen varovainen ja vältä lentämistä. Älä koskaan ohjaa tätä ajoneuvoa hyppyreiden yli.

Se, että näet jonkun muun hyppäävän tai lentävän ilmaan, ei tarkoita, että sinä voit tehdä samoin turvallisesti. Polaris ei voi määrittää, onko jokin kohtaamasi hyppyri sopiva tälle ajoneuvolle. Mikä tahansa hyppyri, pienikin, voi olla huonosti ylläpidetty, suunniteltu tai soveltumaton tälle ajoneuvolle ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.

Ota huomioon kukkulat, möykkyinen maasto, urat ja muut pidon ja maaston muutokset. Etene hitaasti ja erityisen varovasti tuntemattomassa maastossa. Vältä päällystettyjä pintoja. Äkilliset muutokset maastossa, kuten montut, painaumat, rantaviivat, pehmeämmät tai kovemmat maaperät tai muut epäsäännöllisyydet voivat aiheuttaa hallinnan menetyksen tai kaatumisen. Anna itsellesi aikaa reagoida eteen tuleviin vaikeasti havaittaviin kiviin, töyssyihin tai koloihin. Ajaessasi syvässä lumessa tai pitkässä heinässä esteiden näkeminen voi olla vaikeaa.

Jos et voi kiertää estettä, kuten kaatunutta puuta tai ojaa, pysäytä ajoneuvo turvalliseen paikkaan. Nouse ulos ajoneuvosta ja tarkasta alueen perusteellisesti. Tarkastele aluetta sekä lähestymisen ja poistumisen puolelta. Mikäli olet kohtuullisen varma, että voit jatkaa turvallisesti, valitse reitti, jonka avulla voit mennä kohtisuoraan esteen yli minimoiden tällöin ajoneuvon sivuttain kaatumisen mahdollisuuden. Aja vain sillä nopeudella joka on tarpeeen vauhdin säilyttämiseksi, mutta anna silti itsellesi runsaasti aikaa reagoida olosuhteiden muutoksiin. Epäillessäsi kykyäsi ohjata turvallisesti esteen yli, käänny ympäri, jos maa on tasainen ja siinä on tilaa, tai peruuta, kunnes löydät vähemmän vaikean reitin.

Kaasupolkimen äkillinen painaminen voi aiheuttaa renkaiden pidon menettämisen, heikentää ajoneuvon hallintaa ja lisää onnettomuuden mahdollisuutta, varsinkin rinteessä tai ylitettäessä esteitä, kuten kiviä tai kaatuneita puita.

VAIN MD-MALLIT
Vältä ajamista yleisillä teillä (päällystetyillä tai muilla vastaavilla).
Tässä ajoneuvossa ei ole tieajoneuvojen turvaominaisuuksia (turvatyynyt, lukkiutumattomat jarrut, ajonvakautus jne.). Toisen ajoneuvon törmätessä sinuun vakavan loukkaantumisen tai kuoleman todennäköisyys voi olla suurempi. Lisäksi et ehkä pysty välttämään törmäystä tai kaatumista, jos teet äkillisiä tai voimakkaita ajoliikkeitä, kuten kääntö tai hätäjarrutus. Vaikka paikallisesti voi ollakin laillista ajaa joillakin yleisillä teillä tietyissä osissa maata, ajoneuvoasi ei ole suunniteltu tai sertifioitu tieajoneuvoksi. Polaris ei tue yleisten teiden käyttöä lukuun ottamatta mahdollisia risteyksiä, jotka on tarkoitettu ajoratojen ja maastoalueiden liittymäkohdiksi. Jos sinun täytyy ajaa maantiellä, aja hitaasti ja väistelevästi. Ajoneuvostasi saattaa puuttua ominaisuuksia, joita tarvitaan yleisten tai paikallisten tieliikennelakien vaatimusten täyttämiseen rajoitettua yleisten teiden käyttöä varten. Jos teet ajoneuvoosi muutoksia näiden vaatimusten täyttämiseksi, se voi aiheuttaa ajoneuvon takuun mitätöitymisen. Katso myös rengasvalmistajan ohjeita tai rajoituksia tieliikenteestä, mukaan lukien nopeusrajoitukset ja renkaiden ennenaikainen kuluminen.

VAIN VETOAJONEUVOT TAI TRAKTORIMALLIT
Tämä ajoneuvo on hyväksytty tieliikennekäyttöön.

Väärin ajaminen rinteissä voi aiheuttaa hallinnan menetyksen, kaatumisen tai onnettomuuden, joka voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Ole erityisen varovainen ajaessasi rinteissä. Ota huomioon möykkyinen maasto, urat ja muut pidon ja maaston muutokset.

Ajaminen ylämäkeen
Tarkista maasto ennen mäkeen nousua ja varmista, ettei se ole liian liukas tai irtonainen. Kytke neliveto päälle rinteeseen. Aja suoraan ylämäkeen pitäen vakionopeutta ja kaasuttamalla tasaisesti. Vältä jyrkkiä rinteitä, jotka voivat saada ajoneuvon kaatumaan.

Toimenpiteet mäkeen hyytymisen yhteydessä
Jos ajoneuvo hidastuu eteenpäin ajettaessa, jarruta asteittain ja pysähdy. Älä yritä kääntää ajoneuvoa ympäri. Vaihda sen sijaan peruutusvaihteelle ja anna ajoneuvo rullata hitaasti suoraan alamäkeen. Käytä kevyttä jarrupainetta nopeuden säätämiseksi.

Mäenharjan ylittäminen
Hidasta vähitellen saapuessasi mäenharjalle. Älä koskaan aja mäenharjan yli sokkona tai lähtemällä laskuun suurella nopeudella. Este, jyrkkä pudotus, toinen ajoneuvo tai henkilö voi olla toisella puolella mäkeä.

Ajaminen alamäkeen
Tarkista maasto ennen mäkeen laskua ja varmista, ettei se ole liian liukas tai irtonainen. Kytke neliveto päälle ja etene hitaasti käyttämällä kevyesti jarrua. Älä koskaan aja mäkeä alas vaihteen ollessa vapaalla tai moottori sammuneena.

Vältä sivuttain ajamista mäessä (rinteen poikki ajamista).
Jos sitä ei voi välttää, etene hyvin hitaasti ja erityisen varovasti. Vältä maaston esteitä ja muutoksia, jotka saattavat aiheuttaa ajoneuvon kaatumisen tai liukumisen. Jos ajoneuvo alkaa kaatua tai liukua, käänny heti alamäkeen.

Ajaminen lähellä metsää tai pensaikkoa
Ole erityisen varovainen, kun ajat puiden lähellä, erityisesti ajaessasi kapeita polkuja. Puun oksat tai pensaikon varret voivat tunkeutua ohjaamoon ja iskeä tai viiltää matkustajaa.

Ajaminen lumessa
Pidä jarru- ja kaasupolkimet aina puhtaina lumesta ja jäästä. Käytä jarruja säännöllisesti estääksesi jään tai lumen kerääntymisen jarrupaloihin, mikä voi heikentää jarrujen suorituskykyä.

Ajaminen lumessa
Älä koskaan käytä ajoneuvoa jäällä, ellet ole varmistanut edeltäkäsin, että se on riittävän paksua kestämään ajoneuvon painon. Jos ajoneuvo ja/tai kuljettaja putoaa jään läpi, seurauksena voi olla vakava vamma tai kuolema.

Ajaminen vedessä / ajautuminen veteen
Syvässä tai nopeasti virtaavassa vedessä ajaminen voi aiheuttaa pidon menetyksen, hallinnan menetyksen, kierimisen tai ajautumisen veden virtauksen mukana. Voit jäädä loukkuun ja loukkaantua tai jopa hukkua. Älä koskaan aja nopeasti virtaavassa vedessä tai vedessä, joka ylittää ajoneuvon lattiatason. Vältä jyrkkiä pudotuksia ja suuria kiviä. Valitse reitti, joka sisältää sisääntulo- ja poistumiskohtia asteittaisilla kaltevuuksilla. Jarrutusteho voi olla tavallista alhaisempi, kun jarrut ovat märät. Testaa jarrut vedestä poistumisen jälkeen. Käytä niitä kevyesti useita kertoja ajaessasi hitaasti. Kitka auttaa kuivaamaan jarrupaloja.

Ajaminen hiekkasärkällä
Ole erityisen varovainen, kun ajat hiekkasärkällä tai niiden lähellä. Varaudu maaston muutoksiin. Älä koskaan aja mäenharjan tai jyrkän pudotuksen yli sokkona suurella nopeudella. Este, jyrkkä pudotus, toinen ajoneuvo tai henkilö voi olla toisella puolella mäkeä.

Ajaminen huonon näkyvyyden olosuhteissa
Ole varovainen ja aja hitaalla nopeudella näkyvyyden ollessa heikko, kuten sumussa, sateella ja pimeässä.

Suunnittele etukäteen välttääksesi yllättävän väistöliikkeen tarpeen. Osuminen esteeseen – mukaan lukien villieläimiin – ilman valmistautumista voi olla vaarallista. Vaihtoehtoinen äkkikäännös voi olla vieläkin vaarallisempaa, koska se voi johtaa hallinnan menettämiseen, kaatumiseen tai törmäyksiin.

Suunnittele etukäteen ajaminen alueilla, joissa on mahdollisuus villieläinten kohtaamiseen, jotta sinun ei tarvitse tehdä äkillisiä väistöliikkeitä törmäykssen tai kaatumisen estämiseksi. Aja hitaasti tai vältä ajamista sellaisina vuodenaikoina tai vuorokaudenaikoina, jolloin eläimet, kuten peura, todennäköisemmin kulkevat yllättäen reittisi poikki.

Vältä törmäyksiä muiden ajoneuvojen kanssa
Kun seuraat toista ajoneuvoa tai ajat samalla alueella muiden kanssa, pidä turvallinen etäisyys törmäysten välttämiseksi. Jätä ylimääräistä tilaa näkyvyyden ollessa rajoitettu pölyn, lumen, kaarteiden, kukkuloiden tai muiden olosuhteiden seurauksena. Suunnittele etukäteen välttääksesi sitä, että joudut väistämään tai poistumaan polulta törmäyksen välttämiseksi.

Varaudu jättämään tilaa muille ajoneuvoille ajaessasi kapeita polkuja. Jos sinun täytyy pysähtyä polulle, siirrä ajoneuvosi polun reunaan, jotta muut pääsevät turvallisesti ohi.

Korjaa luisu kääntämällä ohjauspyörää luisun suuntaan.
Älä koskaan jarruta luisun aikana.

Jos ajoneuvo alkaa luisua alamäkeen tai se saattaa kaatua, käänny heti alamäen suuntaan ja pysähdy. Liikehdi hitaasti ja varovasti, kunnes voit ajaa suoraan alamäkeen.

Älä jatka ajamista, mikäli ajoneuvosi saattaa olla vaurioitunut tai jos olet ollut osallisena kolarissa tai kaatunut.
Ajoneuvon käyttäminen vahingoittuneena tai kolarin tai kaatumisen jälkeen voi aiheuttaa hallinnan vaikeuksia, kaatumisen tai onnettomuuden ja sen seurauksena vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Jos et voi kuljettaa ajoneuvoa turvallisesti yksin, ota yhteyttä pelastus- ja hinauspalveluun.

Jos ajoneuvo on kierinyt tai ollut onnettomuudessa tai kolarissa, anna valtuutetun jälleenmyyjän tarkastaa ajoneuvo kauttaaltaan muun muassa turvavöiden, ROPS-rakenteen sekä jarru-, kaasu- ja ohjausjärjestelmissä olevien vaurioiden varalta.

Varaudu siihen, että ajoneuvosi saattaa vaurioitua tai vikaantua, varsinkin syrjäisillä seuduilla. Harkitse aina etukäteen, kuinka saat apua ja pysyt turvassa avun saapumiseen saakka.

Ajoneuvon etu- ja takaosassa on hinaussilmukka vinssin tai vetohihnan kiinnittämistä varten.
Käytä näitä silmukoita ajoneuvon vetämiseen sen ollessa jumissa, jos sitä hinataan tai siirretään perävaunuun, tai jos omalla ajoneuvollasi vedetään toista ajoneuvoa. Nämä silmukat on tarkoitettu vain hätätilanteisiin, eikä niitä ole tarkoitettu ajoneuvojen hinaamiseksi toiseen paikkaan.

Virheellinen hinaaminen voi johtaa hallinnan menettämiseen tai ajoneuvon vaurioitumiseen. Kiinnitä hihnat tiettyihin paikkoihin. Älä kiinnitä mihinkään muuhun ajoneuvon osiin. Hinaa vain ajoneuvoja, jotka ovat kooltaan ja painoltaan samankokoisia tai pienempiä. Kun hinaat vikaantunutta ajoneuvoa, kytke hinattavan ajoneuvon vaihteisto vapaalle. Älä liikuta vikaantunutta ajoneuvoa kovempaa kuin 16 km/h.

Käyttäminen, tyhjäkäynti tai pysäköinti palavien materiaalien lähellä
Moottori, pakokaasut ja muut ajoneuvon osat voivat olla erittäin kuumia käytön aikana ja sen jälkeen. Älä käytä ajoneuvoa tyhjäkäynnillä tai pysäköi minkään sellaisen päälle, joka voi koskettaa pakoputkistoa ja syttyä tuleen, kuten korkea ruoho, rikkakasvit, pensaat, lehdet, roskat tai muu korkea maapeite. Älä anna mudan, ruohon tai muiden roskien kerääntyä moottorin tai pakoputkiston päälle. Tarkasta ja puhdista tarvittaessa.

Ajoneuvon kaatuminen voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. Tämä ajoneuvo voi rullata milloin tahansa, jos vaihteenvalitsin ei ole PYSÄKÖINTI (P) -asennossa. Vaihda aina PYSÄKÖINTI (P) -asentoon, kun sammutat moottorin tai poistut ajoneuvosta. Joutuessasi jättämään ajoneuvon rinteeseen, noudata erityistä varovaisuutta. Jos jätät ajoneuvon ilman valvontaa, lukitse takapyörät alarinteessä ja pidä lapset, lemmikit ja muut poissa vaihteenvalitsimelta.

Ennen peruutusvaihteelle vaihtamista ole erityisen varovainen varmistaaksesi, että alueella ei ole ihmisiä tai esteitä. Peruuta hitaasti, kun on turvallista jatkaa.

Tarkista käytön jälkeen ajoneuvo vaurioiden ja roskien varalta, jotta sitä voidaan turvallisesti säilyttää ja käyttää uudelleen. Tarkastettavia asioita ovat:

  • Roskat, jotka voivat syttyä tuleen, kuten muta/ruoho moottorin tai pakoputkiston lähellä

  • Jousituksen, ohjauksen tai minkä tahansa muun ajoneuvon osan vaurioituminen

  • Renkaiden kunto, kuten kulutuspinnan ja sivupintojen vauriot

  • Iskunvaimentimen kokoonpanon kunto

Varmista, että kaikki ongelmat tarkistetaan ja ne korjataan, ennen kuin ajat taas uudelleen.

Kaikki moottorin pakokaasut sisältävät hiilimonoksidia, tappavaa kaasua. Hiilomonoksidin hengittäminen voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta, uneliaisuutta, pahoinvointia, mielen sekavuutta ja lopulta kuoleman. Hiilimonoksidi on väritön, hajuton, mauton kaasu, jota saattaa esiintyä, vaikka et näe tai haista moottoria pakokaasuja. Tappava määrä hiilimonoksidia voi muodostua nopeasti, mikä lamaannuttaa sinut etkä pysty pelastamaan itseäsi. Tappava hiilimonoksidin taso voi vallita tunteja tai päiviä suljetuissa tai huonosti tuuletetuissa tiloissa. Jos havaitset häkämyrkytyksen oireita, poistu alueelta välittömästi raittiiseen ilmaan ja HAKEUDU LÄÄKÄRIN HOITOON.

  • Älä käytä moottoria sisätiloissa. Vaikka yrittäisit tuulettaa moottorin pakokaasuja tuulettimilla tai avaamalla ikkunat ja ovet, hiilimonoksidi voi nopeasti saavuttaa vaarallisia tasoja.

  • Älä käytä moottoria huonosti tuuletetuissa tai osittain suljetuissa tiloissa, kuten navetat, autotallit tai autokatokset. Jos käynnistät ajoneuvon näissä tiloissa, aja heti ulos ja sulje ovi mahdollisimman pian. Jos ajat johonkin näistä tiloista, sammuta moottori mahdollisimman pian.

  • Älä käytä moottoria ulkonakaan sellaisissa paikoissa, jossa moottorin pakokaasut voivat imeytyä rakennusten aukkojen, kuten ikkunoiden ja ovien kautta.

Yllä oleva luettelo vaaroista ja kaatumisriskistä ei ole kaiken kattava.

2.2.6: Lastaaminen ja purkaminen

Perävaunuun lastatun lastin painojakauma on tärkeä, ja sillä on vaikutusta ajoneuvon hallittavuuteen tiellä ajettaessa. Varmista, että lastin paino on jaettu tasaisesti ja perävaunu ei ole taka-, etu- tai sivupainoinen.

Käytä aina varmistajaa, mikäli et ole varma ajoneuvon oikein lastaamisesta. Pyöräkiilaa tai merkkiä voidaan myös käyttää osoittamaan, kuinka lähelle pysäköit ajoneuvon perävaunun eteen.

WARNING

Lastatessasi tai purkaessasi ajoneuvoa perävaunuun, käytä aina asianmukaisia turvavarusteita, mukaan lukien hyväksyttyä kypärää.

2.2.7: Pienin kuormitusraja

WARNING

Kiinnitä rahti aina oikein. Kuorman väärä kiinnitys voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Kiinnitysvälineet, kuten kiinnityshihnat, on valmistettu tukemaan normaalin käytön aikana esiintyvää kuormaa. Tämä tunnetaan myös nimellä Pienin kuormitusraja (WLL).

Ajoneuvon tyyppi Kuorman kiinnityksen pienin kuormitusraja (WLL)
Kaikki ajoneuvot 3,300 lb (1 497 kg)

2.2.8: Ajoneuvon siirtäminen

Noudata seuraavia ohjeita siirtäessäsi ajoneuvoa.

  1. Kytke jarrut.

  2. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI -asentoon. Sammuta moottori.

  3. Vapauta jarrupoljin hitaasti ja varmista ennen ajoneuvosta poistumista, että vaihteisto on PYSÄKÖINTI -asennossa.

  4. Poista avain, jotta se ei häviä siirron aikana.

  5. Varmista, että polttoainesäiliön korkki on kiinni ja istuin lukitussa asennossa. Varmista, että istuin on kiinnitetty oikein ja että se ei ole löysällä.

    WARNING

    Kuorma ja muut irtonaiset ajoneuvon osat voivat irrota, kun tätä ajoneuvoa kuljetetaan. Kiinnitä tai poista kaikki rahti ja tarkasta ennen kuljetusta, onko ajoneuvossa irtonaisia esineitä.

    Jos ajoneuvoa kuljetetaan avoperävaunussa, ajoneuvon on oltava KEULA ETEENPÄIN tai katto on poistettava.

    Muussa tapauksessa ilmavirtaus, tärinä tai muu tekijä voi irrottaa ajoneuvon katon ja aiheuttaa onnettomuuden, mikä voi johtaa vakaviin henkilövahinkoihin tai kuolemaan.

  6. Kiinnitä ajoneuvo aina perävaunuun sopivilla hihnoilla tai köydellä käyttämällä niiden kiinnittämiseen tarkoitettuja kiinnityskohtia (edessä ja takana).

1 Etukiinnityskohdat

2 Takakiinnityskohdat

2.2.8.1: RANGERin hinaaminen

Tämän ajoneuvon hinaaminen ei ole suositeltua. Kuljeta ajoneuvoa perävaunulla tai lavalla siten, että kaikki neljä pyörää ovat irti maasta.

Jos toimimatonta ajoneuvoa on pakko hinata, aseta toimimattoman ajoneuvon vaihde vapaalle. Hinaa mahdollisimman lyhyitä etäisyyksiä. Älä aja suuremmalla nopeudella kuin 16 km/h (10 mi/h).

  1. Hinauskohta

2.2.9: Ukkosilma ja voimalinjat

Vältä tämän ajoneuvon käyttämistä ukonilmalla, kun salamointi on mahdollista, tai voimalinjojen lähellä. Kumirenkaat, kumikädensijat ja vaahtomuovinen istuin eivät suojele kuljettajaa salamaniskuilta tai sähköiskuilta. Hakeudu aina turvalliseen suojaan salamointiuhkan aikana ja pysyttele aina turvallisella etäisyydellä voimalinjoista.

2.2.10: Kuumat pakokaasujärjestelmät

WARNING

Pakokaasujärjestelmän osat ovat erittäin kuumia ajoneuvon käytön aikana ja sen jälkeen. Kuumat komponentit voivat aiheuttaa palovamman tai tulipalon. Älä kosketa pakokaasujärjestelmän kuumia osia. Pidä palavat aineet poissa pakokaasujärjestelmästä.

Ole varovainen, kun ajat pitkässä ruohikossa, erityisesti kuivassa ruohikossa ja mutaisissa olosuhteissa. Tarkasta aina ajoneuvon alaosat ja alueet, jotka ovat lähellä pakojärjestelmää, kun olet ajanut pitkän ruohon, rikkaruohojen, varvikon ja muun korkean maaperän yli tai mutaisissa olosuhteissa. Irrota heti kaikki ruoho, roskat ja vieraat esineet, jotka ovat kiinni ajoneuvossa. Kiinnitä erityistä huomiota pakojärjestelmän alueeseen.

2.2.11: Metsätalouskäyttö ja sadon ruiskutus

Tässä ajoneuvossa ei ole putoavilta esineiltä suojaavaa rakennetta (FOPS). Älä käytä ajoneuvoa metsänhoitotehtäviin, joissa on olemassa putoamisvaara.

Tätä ajoneuvoa ei ole varustettu suojaamaan vaarallisilta aineilta. Se ei tarjoa suojaa terveydelle haitallisilta aineilta. Käytä aina asianmukaisia ​​henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, mikäli tätä ajoneuvoa käytetään kasvien ruiskuttamiseen tai muihin toimenpiteisiin, jotka edellyttävät vaarallisten aineiden käyttöä.

2.2.12: Polttoaine

WARNING

Bensiini ja bensiinihöyryt ovat hyvin herkästi syttyviä ja räjähdysherkkiä.
Lisää polttoainetta ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa, jossa ei ole liekkejä tai kipinöitä, mukaan lukien vedenlämmitinten, keskuslämmitysuunien tai kuivainten sytytysliekit. Tulipalon ja räjähdysten estämiseksi seuraavia turvallisuusohjeita on noudatettava polttoainetta lisättäessä.

  • Älä tupakoi.

  • Pyyhi läikkynyt polttoaine.

WARNING

Bensiini on myrkyllistä.
Vältä koskettamasta bensiiniä ja noudata seuraavia turvallisuusohjeita estääksesi loukkaantumiset ja kuoleman:

  • Älä koskaan yritä lappoa bensiiniä suulla imemällä.

  • Jos nielet bensiiniä, hengität bensiinihöyryjä tai jos bensiiniä roiskuu silmiin, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

  • Jos bensiiniä roiskuu iholle, pese saippualla ja vedellä.

  • Jos bensiiniä roiskuu vaatteille, vaihda ylle puhtaat vaatteet.

2.2.13: Polttoaineen lisääminen

Polttoainesäiliön täyttöaukon korkki sijaitsee ajoneuvon vasemmalla puolella lähellä kuljettajan istuinta.

Polttoainesymboli ja viimeinen polttoainemäärän palkki vilkkuu mittaristossa, kun polttoaineen määrä laskee yhteen kahdeksasosaan säiliössä. Polttoainetta on tällöin jäljellä noin 8 litraa (2 gal [USA]). Lisää polttoainetta mahdollisimman pian. Älä anna polttoaineen loppua ajoneuvosta.

Polttoaineen lisäys:

  1. Kytke pysäköintivaihde tasaisella alustalla.

  2. Sammuta moottori.

  3. Varmista, ettei ajoneuvon sisällä ole ketään.

  4. Lisää polttoainetta ja jätä täyttöputki tyhjäksi.

  5. Sulje polttoainesäiliön korkki huolellisesti.

WARNING

Bensiini voi laajentua säiliössä. Älä ylitäytä säiliötä välttääksesi tulipalot ja räjähdykset. Jätä täyttöputki tyhjäksi, jotta säiliössä olevalle polttoaineelle jää tilaa laajentua.

  • Käytä vain 87-oktaanista (tai korkeampaa) lyijytöntä polttoainetta (pumpun oktaaniluku vähintään 87 R+M/2)

  • Älä käytä polttoainetta, jonka oktaaniluku on alle 87.

  • Älä käytä polttoainetta, joka sisältää yli 10 % etanolia (mukaan lukien E85)

NOTICE
Polttoainepumppu voi vaurioitua, jos ajoneuvoa käytetään sen polttoainesäiliön ollessa tyhjä. Älä anna polttoaineen loppua ajoneuvosta. Lisää polttoainetta aina, kun polttoaine on vähissä.
NOTICE
Jos ajoneuvoa käytetään polttoainejärjestelmän ollessa tukkeutuneena, tämä aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja. Suorita suositellut huoltotoimenpiteet.
NOTICE
Pitkäaikainen altistus petrolipohjaisille tuotteille voi vahingoittaa maalipintaa. Suojaa maalipintoja aina polttoainetta käsiteltäessä.

2.2.14: Polttoaineen käsittely

Bensiini on hyvin herkästi syttyvää ja tietyissä olosuhteissa myös räjähdysherkkää.

  • Ole aina varovainen bensiinin käsittelyssä.

  • Sammuta aina moottori tankkauksen ajaksi.

  • Lisää polttoainetta aina ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa, jossa ei ole liekkejä tai kipinöitä.

  • Käytä aina hyväksyttyä polttoainesäiliötä polttoaineen varastoimiseksi ja poista säiliö ajoneuvosta ennen sen täyttämistä välttääksesi polttoaineen syttymisen sähköstaattisen purkauksen vuoksi.

  • Älä tupakoi tai sytytä avotulta tai kipinää bensiinin täyttö- tai säilytysalueella tai sen lähellä.

  • Älä ylitäytä säiliötä. Älä täytä säiliön täyttöputkea.

  • Jos bensiiniä roiskuu iholle tai vaatteille, pese se välittömästi pois saippualla ja vedellä ja vaihda vaatteita.

2.2.15: Varoitustarrat ja niiden sijainti

2.2.15.1: Vain MD-mallit

2.2.15.1.1: Hinauskoukun kapasiteettia koskeva varoitus

Koukun kapasiteetti -tarra sijaitsee hinauskoukun rungossa.

VAROITUS

  • Lue käyttöopas.

  • SUURIN VETOTANGON VETOVOIMA:
    3 200 N TASAISELLA MAALLA

  • SUURIN AISAPAINO: 1 700 N

Osanumero: 7183974

2.2.15.1.2: Yleinen varoitus

Yleinen varoitus -tarra sijaitsee kuormatilassa.

VAROITUS
Lue omistajan käyttöopas. Älä koskaan anna alle 16-vuotiaan henkilön käyttää ajoneuvoa. Älä nauti alkoholia tai muita huumaavia aineita ennen ajamista tai kyytiin menoa tai ajamisen tai kyydissä olon aikana. Älä salli käyttöä julkisilla teillä (ellei niitä ole määritetty maastoajoneuvolla ajoon). Käytä asianmukaista kypärää, ajolaseja ja ajovaatteita. Käytä aina turvavyötä. Käytä aina ohjaamon verkkoja tai ovia. Älä ylitä koskaan istumapaikkakapasiteettia.


Osanumero: 7187455

2.2.15.1.3: Jäähdyttimen korkin varoitus

VAROITUS
Kuuma paineistettu neste voi aiheuttaa vakavia palovammoja. Älä koske jäähdyttimen korkkiin sen ollessa kuuma. Avaa hitaasti.
Osanumero: 7300767

2.2.15.2: Vain Tractor-mallit

2.2.15.2.1: Nostokohtien varoitus

Nostokohtien varoitus -tarra sijaitsee kuormatilassa.

HUOMIO
Nostokohdat sijaitsevat ajoneuvon keskipisteiden alapuolella.

Osanumero: 7184992

2.2.15.2.2: Rasvauskohtien varoitus

Rasvauskohtien varoitus sijaitsee kuormatilassa.

HUOMIO
Voitele suositusten mukaisesti. Lue omistajan käyttöopas.

Osanumero: 7185156

2.2.15.2.3: Omistajan käyttöopasta koskeva varoitus

Omistajan käyttöopasta koskeva varoitus sijaitsee konsolissa.

Lue omistajan käyttöopas.
Osanumero: 7185807

2.2.15.3: Vain Tractor- ja Zugmaschine-mallit

2.2.15.3.1: Yleinen varoitus

Yleinen varoitus sijaitsee konsolissa.

VAROITUS

Lue omistajan käyttöopas. Älä koskaan anna alle 16-vuotiaan henkilön käyttää ajoneuvoa. Älä nauti alkoholia tai muita huumaavia aineita ennen ajamista tai kyytiin menoa tai ajamisen tai kyydissä olon aikana. Tämä ajoneuvo on hyväksytty tieliikennekäyttöön. Käytä asianmukaista kypärää, ajolaseja ja ajovaatteita. Käytä aina turvavyötä. Käytä aina ohjaamon verkkoja tai ovia. Vältä aggressiivisia ajoliikkeitä, jotka voivat aiheuttaa ajoneuvon kaatumisen tai ympäripyörähtämisen.

Osanumero: 7300632

2.2.15.4: MD-, Tractor- ja Zugmaschine-mallit

2.2.15.4.1: Kytkimen suojakoteloa koskeva varoitus

Kytkimen suojakoteloa koskeva varoitus sijaitsee kytkimen kannessa

HUOMIO
Lue omistajan käyttöopas. Pidä kehonosat poissa hihnan lähettyviltä.
Osanumero: 7181427

2.2.15.4.2: Imuvaroitus

Imuvaroitus-tarra sijaitsee ilmanottoaukossa.

HUOMIO
Käytä Polarisin hyväksymää ilmansuodatinta. Muun kuin Polarisin hyväksymän ilmansuodattimen käyttö voi vahingoittaa moottoria. Varmista ennen suodattimen asennusta, että imuputken puhtaalla puolella ei ole likaa tai roskia. Ilmansuodattimen ja saranoiden pitää olla kunnolla paikoillaan ennen kannen asentamista takaisin. Katso käyttöoppaasta lisätietoja ilmansuodattimen huollosta.
Osanumero: 7185975

2.2.15.4.3: Vaihteenkytkentävaroitus

Vaihteenkytkentävaroitus sijaitsee konsolissa.

VAROITUS
Jotta voit välttää vaihteiston vahingoittumisen, vaihda vaihdetta vain silloin, kun ajoneuvo on paikallaan ja tyhjäkäynnillä.
PAINA JARRUPOLJINTA, KUN KÄYNNISTÄT. Kun ajoneuvoa ei käytetä tai se jätetään yksin, laita vaihde pysäköintiasentoon.

Osanumero: 7300631

2.2.15.4.4: Polttoainetta koskeva varoitus

Polttoainetta koskeva varoitus sijaitsee polttoainesäiliön täyttöaukon korkin päällä.
HUOMIO
Yhteensopivat polttoainetyypit:

  1. E5

  2. E10

Osanumero: 7300053

2.2.15.4.5: Kuormaa, matkustajaa ja rengaspainetta koskeva varoitus

Kuormausta, matkustajaa ja rengaspainetta koskeva varoitus -tarra sijaitsee kuormatilassa.
VAROITUS
Älä koskaan kuljeta matkustajia kuormatilassa. Matkustajat voivat pudota kyydistä. Seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen tai kuolema. Lue omistajan käyttöopas. ÄLÄ KOSKAAN kuljeta polttoainetta tai muita syttyviä nesteitä tässä ajoneuvossa. Tämän ohjeen noudattamatta jättäminen voi johtaa vakaviin palovammoihin tai kuolemaan.

RANGER TR  
KUORMATILAN ENIMMÄISKUORMA

454 kg

RENGASPAINE, kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 kPa
(0,69 bar / 10 PSI)

TAKANA 97 kPa
(0,97 bar / 14 PSI)

RENGASPAINE TÄYDELLÄ KUORMALLA

(ENIMMÄISKUORMA + MATKUSTAJA), kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 kPa
(0,69 bar / 10 PSI)

TAKANA 170 kPa
(1,7 bar / 24,6 PSI)

SUURIN SALLITTU KUORMA

SISÄLTÄÄ KULJETTAJAN, MATKUSTAJAN, KUORMAN JA VARUSTEET

598 kg

Lue tarkemmat kuormausohjeet Käyttö- ja huolto-oppaasta.

RANGER MD/ZUG  
KUORMATILAN ENIMMÄISKUORMA

454 kg

RENGASPAINE, kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 kPa
(0,69 bar / 10 PSI)

TAKANA 97 kPa
(0,97 bar / 14 PSI)

RENGASPAINE TÄYDELLÄ KUORMALLA

(ENIMMÄISKUORMA + MATKUSTAJA), kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 69 kPa
(0,69 bar / 10 PSI)

TAKANA 210 kPa
(2,10 bar / 30,5 PSI)

SUURIN SALLITTU KUORMA

SISÄLTÄÄ KULJETTAJAN, MATKUSTAJAN, KUORMAN JA VARUSTEET

738 kg

Lue tarkemmat kuormausohjeet Käyttö- ja huolto-oppaasta.

RANGER CREW, MD  
KUORMATILAN ENIMMÄISKUORMA

454 kg

RENGASPAINE, kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 96 kPa
(0,96 bar / 14 PSI)

TAKANA 110 kPa
(1,10 bar / 16 PSI)

RENGASPAINE TÄYDELLÄ KUORMALLA

(ENIMMÄISKUORMA + MATKUSTAJA), kPa (bar/PSI)

EDESSÄ 96 kPa
(0,96 bar / 14 PSI)

TAKANA 210 kPa
(2,10 bar / 30,5 PSI)

SUURIN SALLITTU KUORMA

SISÄLTÄÄ KULJETTAJAN, MATKUSTAJAN, KUORMAN JA VARUSTEET

794 kg

Lue tarkemmat kuormausohjeet Käyttö- ja huolto-oppaasta.

Osanumero: 7300587

2.2.16: Nostokohdat

WARNING
Varmista, että ajoneuvo on pysäköintitilassa ja pysäköintijarru kytketty (jos soveltuu). Estä pyöräpukeilla ajoneuvoa lähtemästä liikkeelle, kun se on nostettu tunkille. Käytä soveltuvia akselipukkeja äläkä koskaan työskentele tukemattoman auton alapuolella tai ympärillä. Vaarana on vakava loukkaantuminen.

Ajoneuvo voidaan nostaa tietyistä ajoneuvon rungon kohdista. Nosta ajoneuvoa asettamalla sopiva tunkki kohtien 1 alle. Kun ajoneuvo on nostettu, tue ajoneuvo sopivalla akselipukilla.

Chapter 3: Ominaisuudet ja hallintalaitteet

3.3.1: Komponenttien sijainnit

  • 1 Konsoli

  • 2 Jäähdytin

  • 3 Puskuri

  • 4 Ajovalo

  • 5 Takavalot

  • 6 Vakionopeuspusla/takajarrusatula

  • 7 Vetokoukku

  • 8 Perälauta

  • 9 Lantiotanko

  • 10 Kuormatila

  • 11 Polttoainesäiliön korkki

  • 12 ROPS-ohjaamokori

  • 13 Sulakerasia (istuimen alla)

  • 14 Akku (istuimen alapuolella)

3.3.2: Konsoli

  • 1 Suuntavilkun vipu

  • 2 Mittaristo

  • 3 Vaihteenvalitsin

  • 4 Pysäköintijarrun vipu

  • 5 Lämmittimen säätöpaneeli (jos varusteena)

  • 6 Oikeanpuoleinen kytkinpaneeli

  • 7 Säilytyslokero

  • 8 12 V:n lisävarustepistorasia

  • 9 Akun ylläpitolatauksen pistorasia

  • 10 12 V:n lisävarustepistorasia

  • 11 Virtakytkin

  • 12 Vasemmanpuoleinen kytkinpaneeli

3.3.3: Ohjauspyörä

Ohjauspyörää voidaan kallistaa ylös- tai alaspäin kuljettajan tarpeen mukaisesti. Nosta ja pidä ohjauspyörän säätövipua 1 nostettuna, kun liikutat ohjauspyörää ylös- tai alaspäin. Vapauta vipu, kun ohjauspyörä on halutussa asennossa. Varmista aina, että ohjauspyörän asento ei estä jarrupoljinta, kaasupoljinta ja muita säätimiä.

3.3.4: Vaihteenvalitsin

Jos haluat vaihtaa vaihdetta, pysäytä ajoneuvo, ja moottorin ollessa joutokäynnillä siirrä vipu 1 halutulle vaihteelle. Älä vaihda vaihdetta, kun moottorin käyntinopeus on joutokäyntinopeutta korkeampi tai kun ajoneuvo liikkuu.

  • H: Nopea alue

  • L: Hidas alue

  • N: Vapaa

  • R: Peruutus

  • P: Pysäköinti

Hitaan alueen vaihde on pääasiallinen RANGERin ajovaihde. Nopea alue on tarkoitettu käytettäväksi kovilla pinnoilla kevyillä kuormilla. Kytke vaihteisto aina PYSÄKÖINTI -asentoon, kun ajoneuvo jää valvomatta.

TIP
Vaihteensiirtomekanismin ylläpitäminen on tärkeää asianmukaisen vaihteensiirron varmistamiseksi. POLARIS-jälleenmyyjää voi auttaa vaihteistoon liittyvissä ongelmissa.
NOTICE

Älä vaihda vaihdetta, kun ajoneuvo liikkuu, sillä vaihteisto voi vaurioitua. Vaihda vaihdetta aina vain silloin, kun ajoneuvo on paikallaan ja moottori on tyhjäkäynnillä.

3.3.4.1: Hitaan alueen käyttö

Hitaan alueen vaihde on pääasiallinen RANGERin ajovaihde. Nopea alue on tarkoitettu käytettäväksi kovilla pinnoilla kevyillä kuormilla. Kytke vaihteisto aina PYSÄKÖINTI -asentoon, kun ajoneuvo jää valvomatta.

Vaihda aina hitaan alueen vaihteelle seuraavissa olosuhteissa:

  • Ajettaessa vaikeassa maastossa tai esteiden yli

  • Ajettaessa ajoneuvo perävaunuun

  • Ajaminen ylös mäkeä

  • Raskaiden kuormien hinaus

  • Ajaminen hitaasti – alle 16 km/h (10 mi/h)

  • Käyttäminen mudassa

3.3.5: Kytkimet

Kaikkia kytkimiä ei ole kaikissa malleissa.

3.3.5.1: Virtalukko

Virtalukko on neliasentoinen avainkytkin. Avain voidaan irrottaa virtakytkimestä, kun se on OFF (pois päältä) -asennossa.

POIS PÄÄLTÄ Moottori on pois päältä. Virtapiirit ovat pois päältä.
VARUSTE Moottori on POIS PÄÄLTÄ. Virta syötetään USB-laturiin, 12 V:n lisävarustepistorasioihin, etuosan Pulse-tankoon, ohjaamon johtosarjaan, takaosan lisävarustekytkimeen ja Ride Command -näyttöön (jos varusteena).
JÄRJESTELMÄ PÄÄLLÄ Kaikki valot PALAVAT. Virtapiirit ovat PÄÄLLÄ. Sähkölaitteita voidaan käyttää.
KÄYNNISTÄ Kytke sähkökäynnistin päälle kääntämällä avain KÄYNNISTÄ-asentoon. Avain palautuu PÄÄLLÄ-asentoon, kun se vapautetaan.

3.3.5.2: Suuntavilkun vipu

Ennen kuin aloitat käännöksen, kytke suuntavilkku varoittaaksesi muita aikomuksestasi. Tarkista suuntavilkun polttimot aina ennen ajamista.

TIP
Avaimen pitää olla PÄÄLLÄ -asennossa suuntavilkkujen aktivoimista varten.

  • Kytke oikea vilkku päälle siirtämällä vipua ylöspäin 1. Oikea suuntavilkkuvalo ja sen ilmaisin vilkkuvat.

  • Kytke vasen vilkku päälle siirtämällä suuntavilkun vipua alaspäin 2. Takavalossa ja etuvalon alla oleva vasen suuntavilkkuvalo vilkkuu. Myös mittariston vilkun merkkivalo alkaa vilkkua.

  • Kytke vilkku pois päältä palauttamalla kytkin keskiasentoon.


Ajovalon kytkin

Kytke ajovalot päälle kääntämällä ajovalokytkintä myötäpäivään. Sammuta ajovalot kääntämällä ajovalokytkintä vastapäivään.

Kaukovalot/lähivalot

Vedä ajovalokytkintä kohti kuljettajaa, kun haluat vaihtaa lähivalot kaukovaloihin. Vedä ajovalokytkintä uudelleen, kun haluat vaihtaa kaukovalot lähivaloihin.

Äänimerkkikytkin

Äänimerkkikytkin sijaitsee suuntavilkun vivussa. Soita äänitorvea painamalla suuntavilkun vivun päässä olevaa painiketta.

3.3.5.3: Hätävilkkujen kytkin

Kytke kaikki suuntavilkut päälle samanaikaisesti painamalla hätävilkkujen kytkintä. Mittariston molemmat suuntavilkun merkkivalot alkavat myös vilkkua. Tämän toiminnon avulla voit varoittaa muita hätä- tai vaaratilanteesta.

3.3.5.4: Voimansiirron tilakytkin

Voimasiirron tilakytkimessä on kolme asentoa: nelivetojärjestelmä (AWD), tasauspyörästön lukko / kaksipyöräveto (2WD) ja pois (nurmikkotila).

  • 1 AWD: Kytke neliveto (AWD) päälle painamalla kytkimen yläosaa.

  • 2 2WD: Siirrä kytkin keskiasentoon tasauspyörästön lukitsemiseksi ja ajoneuvon käyttämiseksi kaksivetoisena (2WD).

  • 3 TURF (nurmikko) -tila: Kytke nurmikkotila (avattu tasauspyörästön lukko) päälle painamalla kytkimen alaosaa. Nurmikkotilassa takapyörät toimivat itsenäisesti renkaiden vedosta riippuen. Tämä toimintatapa soveltuu hyvin nurmikolla ajoon tai kun aktiivista pitoa ei tarvita.

3.3.5.5: Lämpötilan säätimet (jos varusteena)

Tietyissä ajoneuvoissa on konsolissa lämpötilan säätimet.

Oikeanpuoleista säädintä kääntämällä voit säätää ajoneuvon sisäpuolen ilmavirran lämpötilaa. Vasemmanpuoleista säädintä kääntämällä voit säätää ajoneuvon sisäpuolen ilmavirtauksen määrää.

3.3.5.6: Aktiivisen mäkihidastimen (ADC) kytkin (jos varusteena)

ADC-järjestelmä sallii moottorijarrutuksen kaikilla pyörillä mäkeä tai kaltevaa pintaa laskeuduttaessa. Kytke aktiivinen mäkihidastin päälle painamalla kytkimen yläosaa. Kytke aktiivinen mäkihidastin pois päältä painamalla kytkimen alaosaa. Käytä aina hitaan alueen vaihdetta ja kytke aktiivinen mäkihidastin päälle, ennen kuin ajat ylä- tai alamäkeen.

3.3.5.7: Akun ylläpitolatauksen pistorasia

Ajoneuvossa on erillinen pistorasia akun ylläpitolataukselle käytettäväksi silloin, kun ajoneuvo on pitkiä aikoja käyttämättä.

Jos ajoneuvo on käyttämättä yli KAKSI VIIKKOA, Polaris suosittelee käyttämään BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -laturia, jonka voit tilata jälleenmyyjältäsi.

Polaris tarjoaa ajoneuvollesi latauslisätarvikkeen, joka mahdollistaa helpon liitännän akkuun kojetaulussa sijaitsevan akun ylläpitolatauksen pistorasian kautta. Aseta latauksen ajaksi laturi ajoneuvon ulkopuolelle ja suojaa se kosteudelta.

3.3.5.8: Lisävarustepistorasia

Ajoneuvon kojelaudassa on 12 V:n lisävarustepistorasioita. Käytä pistorasioita lisävalon tai muiden elektronisten lisävarusteiden tai valojen virtalähteinä. Kojetaulun pistorasialiitäntä on kojetaulun alla huoltoa varten.

3.3.6: Polkimet

3.3.6.1: Jarrupoljin

Paina jarrupoljinta 1 hidastaaksesi ajoneuvoa tai pysäyttääksesi sen. Paina jarrua moottoria käynnistettäessä.

Kun jarrupoljinta painetaan, jarruvalo syttyy. Tarkasta jarruvalo aina ennen ajamaan lähtemistä.

  1. Käännä virtakytkin PÄÄLLÄ -asentoon.

  2. Kytke jarrut. Jarruvalon pitäisi syttyä, kun jarrupoljinta on painettu hieman.

3.3.6.2: Kaasupoljin

Paina kaasupoljinta 2 moottorin nopeuden lisäämiseksi. Jousipaine palauttaa polkimen lepoasentoon, kun se vapautetaan. Tarkista aina, että kaasupoljin palautuu normaalisti ennen moottorin käynnistämistä.

TIP
Jos kaasupoljinta ja jarrupoljinta painetaan samanaikaisesti, moottorin teho voi olla rajallinen.

3.3.7: Pysäköintijarrun vipu

Käytä aina ajojarruja ennen pysäköintijarrun kytkemistä tai vapauttamista. Voit estää ajoneuvoa liukumasta kytkemällä pysäköintijarrun päälle, kun pysäköit ajoneuvon. Kun pysäköintijarru on kytketty ja sen merkkivalo palaa, moottorin nopeus on rajoitettu. Jos kaasupoljinta painetaan, tämä rajoittava ominaisuus estää käytön, mikä suojaa pysäköintijarrun paloja liialliselta kulumiselta.

TIP
Tämä ominaisuus ei toimi oikein, jos pysäköintijarrun liitin tai kytkin (konepellin alla) ei toimi oikein tai kytkeytyy irti tai jos kytkin on siirtynyt. Tarkista, esiintyykö toimintahäiriötä, ja ota yhteyttä jälleenmyyjään tai muuhun pätevään huoltomekaanikkoon heti, jos tämä ominaisuus ei toimi kunnolla.
  1. Paina jarrua, kun haluat asettaa pysäköintijarrun päälle. Vedä pysäköintijarruvipua 1 itseäsi kohti niin pitkälle kuin mahdollista.

  2. Paina jarrua, kun haluat vapauttaa pysäköintijarrun. Käännä pysäköintijarruvipua vastapäivään ja työnnä se sisään niin pitkälle kuin mahdollista.

NOTICE
Kun seisontajarru on kytketty, sana ”BRAKE” (jarru) näkyy mittariston näyttöalueella 2.

3.3.8: Istuimet

CAUTION
Pitkäaikainen altistuminen auringolle voi aiheuttaa ohjauspyörän ja istuinten liiallisen kuumenemisen. Ole varovainen käsitellessäsi kuumia pintoja palovammojen välttämiseksi.
NOTE
Nämä istuimet on suunniteltu tätä traktorimallia varten. Niiden vaihtaminen eri istuimiin ei ole mahdollista.

Ennen ajoneuvon käyttöä työnnä aina kaikkia selkänojia alaspäin varmistaaksesi, että salvat ovat kiinni.

3.3.8.1: Turvavyöt

Ajoneuvossa on kolmen pisteen syli- ja olkaturvavyöt kuljettajalle ja matkustajalle. Varmista aina, että kuljettajan ja kaikkien matkustajien turvavyöt on kiinnitetty ennen ajamaan lähtemistä. Kuljettajan turvavyössä on turvavyön lukitus. Ajoneuvon nopeudeksi on rajoitettu 24 km/h (15 mi/h), jos turvavyötä ei ole kiinnitetty.

Istuimen keskellä EI OLE turvavyötä. Älä koskaan salli matkustajan istua kuljettajan ja matkustajan paikkojen välissä.

WARNING
Liikkuvasta ajoneuvosta putoamisen seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen tai kuolema. Kiinnitä aina turvavyösi, ennen kuin ajat ajoneuvoa tai olet siinä matkustajana.

Turvavyön oikea käyttö:

  1. Vedä kolmipistevyön salpaa 1 alaspäin ja rinnan yli kohti istuimen sisäreunassa olevaa turvavyön solkea. Vyön pitää sopia tiiviisti lantion poikki ja vinosti rinnan yli. Varmista, että turvavyö ei ole kiertynyt.

  2. Työnnä salpalevy 1 solkeen 2, kunnes se napsahtaa paikoilleen.

  3. Vapauta hihna ja kiristä se vetämällä.

  4. Vapauta turvavyö painamalla soljen keskellä olevaa punaista neliönmuotoista vapautuspainiketta.

3.3.8.2: Turvavyön tarkastaminen

WARNING
Säännöllisen tarkastuksen laiminlyönti voi heikentää turvavyön tehoa kolarissa ja johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan.

Tarkasta kaikkien turvavöiden oikea toiminta ennen jokaista ajoneuvon käyttöä.

  1. Työnnä säppilevy solkeen, kunnes se napsahtaa paikoilleen. Säppilevyn pitää liukua sujuvasti solkeen. Napsautus osoittaa, että se on tiukasti kiinni.

  2. Työnnä soljen keskellä olevaa punaista vapautussalpaa varmistaaksesi, että se vapautuu vapaasti.

  3. Vedä kukin turvavyö kokonaan ulos ja tarkasta ne koko pituudelta vahinkojen, kuten viiltojen, kulumisen, rispaantumisen tai jäykkyyden varalta. Jos vaurioita löytyy, tai jos turvavyö ei toimi kunnolla, pyydä valtuutettua jälleenmyyjää tarkastamaan turvavyö ja/tai vaihtamaan se uuteen.

  4. Puhdista lika tai roskat turvavöistä pesusienellä, joka on kostutettu miedolla saippualla ja vedellä. Älä käytä valkaisuainetta, väriainetta tai pesuaineita. Huuhtele turvavyö koko pituudeltaan. Huuhtele vetolaite ja salpojen kotelot säännöllisesti puutarhaletkulla.

3.3.8.3: Istuin ja säilytyslokerot

Sähkölokero sijaitsee takimmaisen keski-istuimen alla. Älä käytä tätä tilaa varastointiin. Säilytyslokerot sijaitsevat muiden istuinten alla. Irrota oikeanpuoleisen takimmaisen matkustajan istuimen alla oleva varastolokero akkutilaan pääsemiseksi.

Jos mallissa on säilytyskonsoli ja etuistuinten välissä olevat mukitelineet, nosta konsolin kantta päästäksesi käsiksi säilytyslokeroon.

Vedä istuimen takareunasta ylöspäin vapauttaaksesi salvan tapit läpivienneistä. Siirrä istuinta eteenpäin päästäksesi käsiksi istuimen alle. Voit poistaa istuimen kokonaan siirtämällä istuimen eteen ja nostamalla istuimen kielekkeitä istuimen pohjan kiinnikkeistä.

Varmista aina, että matkustajan istuin on asennettu oikein ja kiinnitetty kunnolla ennen ajoa. Paina voimakkaasti kunkin istuimen takaosaa alaspäin, kunnes tapit ovat täysin aukoissa.

3.3.8.4: Istuimen säädöt

Kuljettajan istuin on varustettu säätövivulla. Istuimen pystysuuntainen säätö kompensoidaan ohjauspyörän säädöllä.

  • Siirrä istuinta eteen- tai taaksepäin vetämällä säätövipua oikealle (150 mm:n liikkumisväli). Istuimen selkänoja liikkuu yhdessä istuimen pohjan kanssa.

  • Kun vipu vapautetaan, istuin lukkiutuu paikalleen.

3.3.8.5: Istuimen irrotus

Kuljettajan istuin on kiinnitetty tukevasti istuimen säätömekanismiin, eikä sitä voi irrottaa.
Matkustajan istuimen poistaminen:

  1. Nosta istuimen takaosaa.

  2. Irrota istuinkokoonpano istuimen saranoista.

  3. Irrota istuin ajoneuvosta.

3.3.9: Elektroninen ohjaustehostin

Elektroninen ohjaustehostin (EPS) kytkeytyy päälle, kun virta-avain käännetään PÄÄLLÄ-asentoon. EPS pysyy kytkettynä riippumatta siitä, liikkuuko ajoneuvo vai onko se joutokäynnillä. Akun virran säästämiseksi EPS poistuu päältä 5 minuutin kuluttua moottorin sammuttamisesta, jos avain jää PÄÄLLÄ-asentoon. EPS-varoitusvalo syttyy ilmaisemaan, että EPS on pois päältä. Aseta yksikkö uudestaan kääntämällä avain pois päältä -asentoon ja sitten takaisin päälle-asentoon. Jos merkkivalo pysyy päällä moottorin käynnistämisen jälkeen, EPS-järjestelmä ei toimi. Ota yhteys POLARIS-jälleenmyyjään tai muuhun pätevään henkilöön mahdollisimman pian korjausapua varten. Käytön jatkaminen voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja EPS-yksikköön ja vaikeuttaa ohjausta.

3.3.10: Polttoainesäiliön korkki

Polttoainesäiliön täyttöaukon korkki 1 sijaitsee ajoneuvon vasemmalla puolella lähellä kuljettajan istuinta. Sulje kiristämällä polttoainesäiliön korkkia, kunnes se napsahtaa kahdesti. Kun lisäät polttoainetta, käytä aina lyijytöntä polttoainetta, jonka oktaaniluku on vähintään 87
R+M/2 tai 91 RON. Älä käytä polttoainetta, jonka etanolipitoisuus ylittää 10 %, kuten E-85-polttoainetta. Yhteensopivat polttoaineet: E5 ja E10.

Varmista aina, että polttoainesäiliön korkki on kiristetty kokonaan ja lukittu ennen ajoneuvon käyttöä tai kuljetusta.

3.3.11: Ohjaamon verkot (jos varusteena)

WARNING
Tämän ajoneuvon ajaminen ilman ohjaamon verkkoja (tai ovia, jos varusteena) lisää vakavien vammojen ja kuoleman riskiä onnettomuuden tai kierähdysten tapauksessa. Sekä kuljettajan että matkustajien on aina käytettävä ohjaamon verkkoja (tai ovia). Varmista, että kaikki salvat ovat kiinni ennen ajoneuvon käyttöä

Tarkasta aina ohjaamon verkot ja salvat kireyden, kulumien ja vaurioiden varalta ennen jokaista ajoneuvon käyttöä. Käytä hihnojen säätimiä löysien hihnojen kiristämiseen. Vaihda heti kuluneet tai vaurioituneet ohjaamon verkot ja salvat uusiin ohjaamon verkkoihin ja salpoihin. POLARIS-jälleenmyyjä tai valtuutettu huoltomekaanikko voi auttaa.

Verkon kiinnittäminen

  1. Yhdistä verkon yläreunassa oleva salpa eturunkoon kiinnitettyyn vastakappalesalpaan.

Verkon avaaminen

  1. Kun haluat poistua ajoneuvosta, vapauta yläosan etusalpa.

  2. Anna verkon riippua vapaasti ajoneuvon ulkopuolella verkon irrotuksen aikana.

3.3.12: Ympäriajosuojausjärjestelmä (ROPS)

Tämän ajoneuvon ympäriajosuojausjärjestelmä (ROPS) täyttää OSHA® 1928.53 -ympäriajosuojauksen vaatimukset. Pyydä aina valtuutettua Polaris-
jälleenmyyjää tarkastamaan ROPS-kehikko perusteellisesti, jos se vahingoittuu millään tavalla.

Mikään laite ei takaa ajoneuvossa olevien henkilöiden turvallisuutta, jos ajoneuvo kaatuu. Noudata aina turvallisia toimintatapoja, jotka on hahmoteltu tässä käsikirjassa ajoneuvon kaatumisen välttämiseksi.

WARNING
Ajoneuvon kaatuminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Vältä käyttämästä ajoneuvoa tavalla, joka voi johtaa ajoneuvon kaatumiseen.

3.3.13: Konepellin salvat

Poista konepelti kääntämällä sen salpoja 1 1/4 kierrosta ja nostamalla konepelti ajoneuvosta.

3.3.14: Perävaunun vetokoukun kiinnitin

Ajoneuvossa on vastaanottava koukun kiinnike perävaunun vetokoukkua varten. Ajoneuvon mukana ei toimiteta vetolaitteistoa.

Henkilö- ja omaisuusvahinkojen välttämiseksi noudata aina varoituksia ja hinauskapasiteetteja.

3.3.15: Perävaunun vetokoukku

Ajoneuvossa on vastaanottava koukun kiinnike perävaunun koukkua ja vetolaitteistoa varten.

NOTICE
Henkilö- ja omaisuusvahinkojen välttämiseksi noudata aina vetokoukun tietojen taulukossa olevia varoituksia ja hinauskapasiteetteja.
WARNING
Pysy aina poissa ajoneuvon ja hinattavan kohteen väliseltä alueelta, kun ajoneuvoa käytetään hinaukseen. Muussa tapauksessa seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen tai kuolema.

3.3.15.1: Vetokoukku

NOTICE
Kiristä 1 000 km:n käytön jälkeen vetokuulan vetokoukkuun kiinnittävä pultti momenttiin 445 Nm.

Käytä vetokoukkua perävaunun hinaamiseen. Katso tarkemmat tiedot ja menettelyt osiosta Kuorman kuljettaminen.

Jäljempänä annetut arvot koskevat tehtaalla asennettuja vetokoukkuja, ja ne on annettu vain tiedoksi.

WARNING
Noudata tiukasti asennetun tai hinattavan koneen tai perävaunun käyttöoppaassa annettuja ohjeita. Älä käyttää traktorin ja koneen tai traktorin ja perävaunun yhdistelmää, ellei kaikkia ohjeita ole noudatettu.
IMPORTANT

Ajoneuvokohtaiset hinausarvot on annettu Tekniset tiedot -luvussa.

Ajoneuvokohtaiset arvot ovat ensisijaisia, jos ne ovat pienempiä kuin alla esitetyt komponenttiarvot.

Takavetokoukun komponenttien tiedot

Suurin aisapaino

100 kg

Perävaunun enimmäispaino

3 500 kg

Suurin dynaaminen voima (D)

14,0 kN

Hyväksymisnro

E20 55R-01 3487

3.3.15.2: Vetokoukun sertifiointitarra

Koukun sertifiointitarra sijaitsee vetotangossa.

3.3.15.3: Hinauskoukun irrotus / asennus

  1. Hinauskoukku (jos varusteena) voidaan irrottaa poistamalla saksisokka 1 ja hinauskoukun tappi 2. Poista vetokoukku, asenna vetokoukun tappi 2 takaisin ja kiinnitä saksisokka 1.

  2. Hinauskoukku voidaan irrottaa poistamalla saksisokka 1 hinauskoukun tapista ja poistamalla hinauskoukun tappi 2.

  3. Työnnä hinauskoukku runkoon.

  4. Asenna hinauskoukun tappi takaisin (hinauskoukun vasemmalta puolelta) rungon ja hinauskoukun reikien läpi.

  5. Asenna saksisokka takaisin paikoilleen. Varmista, että hinauskoukku on tukevasti paikallaan ja että saksisokka on kiinnitetty oikein hinauskoukun tapin yli.

3.3.15.4: 7-napainen perävaunuliitin

  • Ajoneuvoon asennettu 7-napainen perävaunuliitin täyttää eurooppalaisen ISO 1724 -standardin vaatimukset.

  • Liitin käyttää uudempien perävaunumallien 7-napaisen liittimen jokaista napaa. Vanhemmat perävaunumallit eivät välttämättä ole yhteensopivia tämän liittimen kanssa.

  • Virheelliset sähköjohtojen muutokset voivat vaurioittaa ajoneuvoa ja perävaunun osia. Jos et ole varma perävaunun liitännöistä, ota yhteyttä valtuutettuun vetokoukkuasiantuntijaan.

3.3.16: Mittaristo

3.3.16.1: Yleiskatsaus

NOTICE
Toiminnot ja ilmaisimet vaihtelevat mallikohtaisesti.

Näyttöalue Toiminta
1 Vaihdeilmaisin

H = Nopea alue

L = Hidas alue

N = Vapaa

R = Peruutusvaihde

P = Pysäköinti

-- = Vaihdesignaalivirhe (tai valitsin vaihteiden välissä)

2 Näyttöalue 2 Tässä alueessa näkyy matkamittari, osamatkamittari, osamatkamittari 2, jännite, moottorin lämpötila, moottorin käyttötuntimittari, ohjelmoitava huoltoajastin, ajonopeus tai moottorin käyntinopeus.
3 Näyttöalue 1 Tässä alueessa näkyy moottorin käyntinopeus, ajonopeus tai jäähdytysnesteen lämpötila.
4 Polttoainemittari Polttoainemittarin palkit osoittavat polttoainesäiliössä olevan polttoaineen määrän. Kun viimeinen palkki häviää, alhaisen polttoaineen varoitus aktivoituu. Kaikki segmentit, mukaanlukien polttoaineen kuvake, vilkkuvat. Lisää polttoainetta mahdollisimman pian.
5 Jarruvaroitusvalo Lamppu syttyy, kun jarrujärjestelmä (jos varustettu jarruvikavaroittimella) havaitsee jarrun hydraulijärjestelmän matalan nestetason. Tarkista säiliöissä oleva jarruneste.
6 Perävaunumerkkivalo Tämä valo syttyy, kun perävaunun suuntavilkut ovat päällä.
7 Suuntavilkun merkkivalo Yksi nuoli vilkkuu, kun vastaava suuntavilkku kytketään päälle. Molemmat nuolet vilkkuvat, kun hätävilkku kytketään päälle. Jos suuntavilkkujärjestelmässä on ongelma, valot vilkkuvat kaksinkertaisella nopeudella.
8 Huollon ilmaisin Vilkkuva jakoavaimen symboli varoittaa käyttäjää, että esiasetettu huoltoajankohta on saavutettu. POLARIS-jälleenmyyjä voi suorittaa määräaikaishuollot.
9 Kello Kello näyttää aikaa 12 tai 24 tunnin muodossa.
10 Ajotilan ilmaisin Merkkivalon eri osat palavat sen mukaan, mikä ajotila on kytketty päälle.

3.3.16.2: Merkkivalot

Ilmaisin Kuvake Toiminta
Moottorivian merkkivalo Tämä merkkivalo näkyy, jos ilmenee vika. Älä aja ajoneuvolla, jos tämä varoitus tulee näyttöön. Seurauksena voi olla vakava moottorivaurio. Ota yhteyttä valtuutettuun POLARIS-jälleenmyyjään.
EPS-varoitusvalo (jos varusteena) Tämä merkkivalo palaa, kun EPS-järjestelmässä (sähköisessä ohjaustehostimessa) on vika. Ota yhteyttä valtuutettuun POLARIS-jälleenmyyjään. EPS-toiminta on mahdollista, kun avain on virta päällä -asennossa ja moottori sammutettuna enintään 5 minuutin ajan.
Moottori kuuma Tämä merkkivalo syttyy, jos moottori on ylikuumentunut. Merkkivalo vilkkuu, jos vakavaa ylikuumenemista ilmenee.
Vapaa Tämä merkkivalo syttyy, kun vaihteisto on vapaalla ja virta-avain on PÄÄLLÄ-asennossa.
Kypärä/turvavyö Merkkivalo muistuttaa kypärän ja turvavyön käytöstä ennen ajamaan lähtemistä. Kuljettajan turvavyössä on turvavyön lukitus. Ajoneuvon nopeudeksi on rajoitettu 24 km/h (15 mi/h), jos turvavyötä ei ole kiinnitetty.
Kaukovalot Tämä merkkivalo syttyy, kun kaukovalot kytketään päälle ajovalojen kytkimellä.
Jarruvika (jos varusteena) Lamppu syttyy, kun jarrujärjestelmä (jos varustettu jarruvikavaroittimella) havaitsee jarrun hydraulijärjestelmän matalan nestetason. Tarkista säiliöissä oleva jarruneste.
Suuntavilkut Yksi nuoli vilkkuu, kun vastaava suuntavilkku kytketään päälle. Molemmat nuolet vilkkuvat, kun hätävilkku kytketään päälle. Jos suuntavilkkujärjestelmässä on ongelma, valot vilkkuvat kaksinkertaisella nopeudella.
Perävaunun suuntavilkkujen merkkivalo (jos varusteena) Tämä valo syttyy, kun perävaunun suuntavilkut ovat päällä.

3.3.16.3: Näyttöalue 1

Tilapainikkeen (MODE) painaminen muuttaa alueessa 1 1 näytettäviä tietoja.

Näyttöalue 1 Toiminta
Nopeus Ajoneuvon nopeus näytetään yksikköinä mi/h tai km/h.
Moottorin lämpötila Ajoneuvon nykyinen moottorin lämpötila näytetään.
Moottorin käyntinopeus (RPM) Ajoneuvon moottorin käyntinopeus näytetään.

3.3.16.4: Näyttöalue 2

Voit vaihtaa alueessa 2 2 näkyviä tietoja ylä- ja alanuolipainikkeilla.

Näyttöalue 2 Toiminta
Matkamittari Ajoneuvon matkamittarin lukema näytetään.
Moottorin lämpötila Ajoneuvon moottorin lämpötila näytetään.
Matka 1 Ajoneuvon Matka 1 -mittarilukema näytetään.
Matka 2 Ajoneuvon Matka 2 -mittarilukema näytetään.
Moottorin käyntinopeus (RPM) Ajoneuvon moottorin käyntinopeus näytetään.
Jännite Ajoneuvon nykyinen akun jännite näytetään.
Nopeus Ajoneuvon nykyinen nopeus näytetään.
Moottorin käyttötunnit Ajoneuvon moottorin käyttötunnit näytetään.
Huoltotunnit Ajoneuvon huoltotunnit näytetään.

3.3.16.5: Options (asetukset) -valikko

Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

Options (asetukset) -valikko Huomautuksia
Diagnostic Codes (diagnostiikkakoodit)

Näkyy vain silloin, jos vikakoodeja on aktiivisena tai tallennettu.

Units – Distance (yksiköt – etäisyys)

Valitse KPH tai MPH.

Units – Temp (yksiköt – lämpötila)

Valitse °C tai °F.

Clock (kello)

Valitse joko 24 tunnin (24H) tai 12 tunnin (12H) kello ja aseta kellonaika.

Backlight Color (taustavalaistusväri)

Valitse joko sininen (blue) tai punainen (red).

Backlight Level (taustavalaistustaso)

Aseta taustavalaistuksen kirkkauden taso.

Service Hours (huoltotunnit)

Näytä tai aseta huoltotunnit.

Exit Menu (poistu valikosta)

Poistu.

3.3.16.5.1: Yksiköiden valinta – etäisyys
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Units – Distance” (yksiköt – etäisyys) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Paina tilapainiketta (MODE).

    2 Vaihda yksikköä – KPH (km/h) tai MPH (mi/h) – ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE), jolloin asetus tallentuu muistiin ja näyttö palaa Options (asetukset) -valikkoon.

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.2: Yksiköiden valinta – lämpötila
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Units – Temp” (yksiköt – lämpötila) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Paina tilapainiketta (MODE).

    2 Vaihda yksikköä (°C tai °F) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE), jolloin asetus tallentuu muistiin ja näyttö palaa Options (asetukset) -valikkoon.

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.3: Kello
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Clock” (kello) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    • 1 Paina tilapainiketta (MODE).

    • 2 Vaihda 12 tai 24 tunnin kellon asetusta (12H tai 24H) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    • 3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE), mikä tallentaa asetuksen.

    • 4 Muuta tunteja (1 tunti kerrallaan) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    • 5 Kun oikea tunti näkyy, paina tilapainiketta (MODE), mikä tallentaa asetuksen.

    • 6 Muuta minuutteja (10 minuuttia kerrallaan) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    • 7 Kun oikea minuuttilukema näkyy, paina tilapainiketta (MODE), mikä tallentaa asetuksen.

    • 8 Muuta minuutteja (1 minuutti kerrallaan) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    • 9 Kun oikea yksikkö näkyy. Paina tilapainiketta, mikä tallentaa asetuksen ja palaa asetukset-valikkoon.

  1. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon tai pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna. Jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.4: Taustavalaistusväri
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Backlight Color” (taustavalaistusväri) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Paina tilapainiketta (MODE).

    2 Vaihda asetusta – sininen (blue) tai punainen (red) – ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE), jolloin asetus tallentuu muistiin ja näyttö palaa Options (asetukset) -valikkoon.

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.5: Taustavalaistustaso
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Backlight Level” (taustavalaistustaso) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Paina tilapainiketta (MODE).

    2 Vaihda asetusta (lisää tai vähennä tasoa) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE), jolloin asetus tallentuu muistiin ja näyttö palaa Options (asetukset) -valikkoon.

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.6: Huoltotunnit
  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Service Hours” (huoltotunnit) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Paina tilapainiketta (MODE).

    2 Vaihda lukuja (0, 5, 10 – 95, 100) ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    3 Kun oikea asetus näkyy, paina tilapainiketta (MODE). Asetus tallentuu muistiin ja näyttö palaa Options (asetukset) -valikkoon.

    NOTICE

    Voit asettaa huoltotunnit uudelleen sen jälkeen, kun ne ovat saavuttaneet arvon ”0,0”, valitsemalla uudelleen entisen asetuspisteen tai valitsemalla uuden huoltotuntiarvon.

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.7: Diagnostiikkakoodi
NOTICE

Diagnostiikkakoodinäyttö näyttää käytettävissä olevan MIL:n, joka on tullut esiin kyseisen sytytysvirran kytkentäsyklin aikana.

  1. Siirry Options (asetukset) -valikkoon painamalla tilapainiketta (MODE) yhtäjaksoisesti.

    NOTICE

    Sana ”OPTIONS” (asetukset) näkyy näytössä 3 sekuntia ennen ensimmäisen valikkokohteen näkymistä.

  2. Valitse ”Diagnostic Codes” (diagnostiikkakoodit) Options (asetukset) -valikosta painamalla tilapainiketta (MODE).

    Käy läpi koodeja ylä- ja alanuolipainikkeilla.

    NOTICE

    Tämä valinta on käytettävissä vain silloin, jos vikakoodi on asetettu tai on aktiivinen sinä aikana, kun virtakytkin on virta päällä-asennossa. Sytytysvirran sammuttaminen poistaa kaikki tallennetut vikakoodit mittarista.

    Katso yllä olevaa kuvaa:

    1 Alue A näyttää FMI:n (XX)

    2 Alue B näyttää SPN:n (XXXXXX)

    3 Kelloalue näyttää lukumäärän (XXX)

  3. Käyttäjä voi poistua Options (asetukset) -valikosta valitsemalla Options (asetukset) -valikon Exit Menu (poistu valikosta) -toiminnon, pitämällä tilapainiketta (MODE) painettuna, tai jos käyttäjä ei paina mitään painiketta 10 sekuntiin, jolloin Options (asetukset) -valikko sulkeutuu.

3.3.16.5.7.1: Diagnostiikkanäytön koodimäärittelyt

Avoin kuormitus: Taulukossa olevan kohteen (ruiskutussuutin, polttoainepumppu jne.) johdoissa on katkos tai kohteessa on vika.

Oikosulku maahan: Johto on oikosulussa maahan elektronisen ohjausyksikön ja taulukossa ilmoitetun kohteen välillä.

Kuormitus oikosulussa: Taulukossa ilmoitettuun kohteeseen menevät johdot ovat oikosulussa keskenään tai kohteessa on sisäinen oikosulku.

Oikosulku akkuun: Taulukossa ilmoitetusta kohteesta elektroniseen ohjausyksikköön lähtevä johto on oikosulussa johtoon, jossa on akkujännite.

Diagnostiikkakoodit

Komponentti

Olosuhteet

SPN

FMI

Kaasuläpän asentoanturi

Liian suuri jännite

51

3

Liian alhainen jännite

51

4

Moottorin lämpötila-anturi

Liian suuri jännite

110

3

Liian alhainen jännite

110

4

Liian suuri lämpötila

110

16

Ylikuumentuneen moottorin sammutus

110

0

Ottoilman lämpötila-anturi

Liian suuri jännite

105

3

Liian alhainen jännite

105

4

Imusarjan painetunnistin (MAP-tunnistin)

Liian suuri jännite

102

3

Liian alhainen jännite

102

4

Signaali alueen ulkopuolella

102

2

Kampiakselin asentoanturi

Virtakatkaisijan vika

636

8

Uskottavuusvika

636

2

Ajoneuvon nopeussignaali

Liian suuri nopeus

84

8

Uskottavuusvika

84

2

Vaihdeanturisignaali

Liian alhainen jännite

523

4

Liian suuri jännite

523

3

Signaalivika

523

2

Ruiskutussuutin 1 (MAG) (SDI-osakuorma)

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

651

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

651

3

Ohjauspiiri maadoitettu

651

4

Ruiskutussuutin 2 (PTO) (SDI-osakuorma)

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

652

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

652

3

Ohjauspiiri maadoitettu

652

4

Sytytyspuola, ensiöohjaus 1 (MAG)

Ohjauspiirin oikosulku B+

1268

3

Sytytyspuola, ensiöohjaus 2 (PTO)

Ohjauspiirin oikosulku B+

1269

3

Polttoainepumpun ohjauspiiri

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

1347

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

1347

3

Ohjauspiiri maadoitettu

1347

4

Puhaltimen releen ohjauspiiri

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

1071

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

1071

3

Ohjauspiiri maadoitettu

1071

4

Tyhjäkäynnin ilmanohjaus

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

634

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

634

3

Ohjauspiiri maadoitettu

634

4

Sijainti alueen ulkopuolella

634

7

Käynnistysmoottorin kytkentäpiiri

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

1321

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

1321

3

Ohjauspiiri maadoitettu

1321

4

Rungon rele

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

520208

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

520208

3

Ohjauspiiri maadoitettu

520208

4

Nelivetojärjestelmän ohjaus

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

520207

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

520207

3

Ohjauspiiri maadoitettu

520207

4

Järjestelmäteho

Liian suuri jännite

168

3

Liian alhainen jännite

168

4

Kaasun turvasignaali

Liian suuri jännite

520194

3

Liian alhainen jännite

520194

4

Signaali alueen ulkopuolella

520194

2

Kaasu jumissa

520194

7

Aktiivinen mäkihidastin

Ohjauspiiri avoin / maadoitettu

520203

5

Ohjauspiirin oikosulku B+

520203

3

Ohjauspiiri maadoitettu

520203

4

Joutokäyntinopeus

Liian suuri nopeus

520211

3

Liian alhainen nopeus

520211

4

Oikeanpuoleinen ohjaus

Voimansiirron tilan hetkellisen kytkimen painallus

520468

31

Diagnostiikkakoodit

Komponentti

Olosuhteet

SPN

FMI

Vain EPS-mallit

Ajoneuvon nopeusanturi

Data kelvollinen mutta normaalin käyttöalueen yläpuolella – Vakavin taso

84

0

Data epäsäännöllinen, katkonainen tai virheellinen

84

2

Poikkeava muutosnopeus

84

10

Verkkodata vastaanotettu virheellisesti

84

19

Järjestelmäteho

Data kelvollinen mutta normaalin käyttöalueen yläpuolella – Vakavin taso

168

0

Jännite normaalin yläpuolella tai oikosulussa korkeaan lähteeseen

168

3

Jännite normaalin alapuolella tai oikosulussa matalaan lähteeseen

168

4

Moottorin käyntinopeus

Data kelvollinen mutta normaalin käyttöalueen yläpuolella – Vakavin taso

190

0

Data epäsäännöllinen, katkonainen tai virheellinen

190

2

Verkkodata vastaanotettu virheellisesti

190

19

ECU-muisti

Viallinen älylaite tai komponentti

628

12

Kalibrointi ei voimassa

628

13

Kalibrointi

Kalibrointi ei voimassa

630

13

Ohjauksen ylivirtakatkaisu

Virta yli normaalitason tai maadoittunut piiri

520221

6

Ohjauksen ylivirtavirhe

Virta yli normaalitason tai maadoittunut piiri

520222

6

Ohjauksen vääntömomentti osittaisvika

Tila on voimassa

520223

31

Ohjauksen vääntömomentti täysvika

Tila on voimassa

520224

31

EPAS-invertterin lämpötila

Data kelvollinen mutta normaalin käyttöalueen yläpuolella – Vakavin taso

520225

0

Data kelvollinen mutta normaalin käyttöalueen yläpuolella – Keskivakava taso

520225

16

EPAS-tiedonsiirron datan vastaanottovirhe

Data epäsäännöllinen, katkonainen tai virheellinen

520226

2

Tila on voimassa

520226

31

Asentoanturivika

Syy ei tiedossa

520228

11

Viallinen älylaite tai komponentti

520228

12

Tila on voimassa

520228

31

EPAS-ohjelmistovirhe

Viallinen älylaite tai komponentti

520229

12

Tila on voimassa

520229

31

EPAS-virransäästötila

Tila on voimassa

520231

31

EPS SEPIC -jännitevirhe

Jännite normaalin yläpuolella tai oikosulussa korkeaan lähteeseen

524086

3

Jännite normaalin alapuolella tai oikosulussa matalaan lähteeseen

524086

4

Chapter 4: Käyttö

4.4.1: Ajoneuvon sisäänajo

4.4.1.1: Tärkeää tietoa

WARNING
Ajoneuvon käyttäminen väärin voi aiheuttaa törmäyksen, hallinnan menetyksen, onnettomuuden tai ajoneuvon kaatumisen, mikä voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Lue ja sisäistä kaikki tämän käyttöoppaan turvallisuusosiossa mainitut turvavaroitukset.

4.4.1.2: Moottorin ja voimansiirron sisäänajo

Uuden ajoneuvon sisäänajoaika on 25 ensimmäistä käyttötuntia tai aika, joka kuluu kahden ensimmäisen täyden polttoainesäiliöllisen kuluttamiseen. Mikään yksittäinen toiminta sinun osaltasi ei ole yhtä tärkeää kuin sisäänajojakso. Uuden moottorin huolellisen käsittelyn seurauksena saavutetaan sen parempi teho ja pidempi käyttöikä. Suorita seuraavat toimenpiteet huolellisesti.

NOTICE
Ylikuumeneminen kolmen ensimmäisen käyttötunnin aikana vahingoittaa moottorin tiukkasovitteisia osia ja voimansiirron komponentteja. Älä aja täydellä kaasulla tai suurella nopeudella pitkiä ajanjaksoja ensimmäisten kolmen käyttötunnin aikana.
  1. Täytä polttoainesäiliö puhtaalla ja tuoreella polttoaineella. Ole aina varovainen bensiinin käsittelyssä.

  2. Tarkista öljytaso. Katso tarkemmat tiedot osiosta Öljyn tarkistus. Lisää suositeltua öljyä tarvittaessa öljyn pinnan tason pitämiseksi turvallisella alueella.

  3. Suorita Uuden käyttäjän ajotoimenpiteet.

  4. Vältä jarrujen aggressiivista käyttöä.

  5. Aja eri kaasuasennoilla. Älä käytä moottoria tyhjäkäynnillä pitkiä ajanjaksoja.

  6. Kuljeta vain kevyitä kuormia.

  7. Tarkista säännöllisesti nestetasot, hallintalaitteet ja muut Ajoa edeltävä tarkastus -osiossa määritetyt kohteet.

  8. Vaihda sisäänajon aikana öljy ja suodatin 25 käyttötunnin kuluttua.

  9. Tarkista vaihteiston ja kaikkien hammaspyöräkoteloiden nestemäärät ensimmäisen kerran 25 käyttötunnin jälkeen ja sitten 200 käyttötunnin välein.

4.4.1.3: Jarrujen sisäänajo

Jarrujen sisäänajoa suositellaan uusille ajoneuvoille tai uusien jarrupalojen tai roottorien asennuksen jälkeen. Se auttaa palojen asettumisessa roottorin pintaan ja saavuttamaan parhaan mahdollisen jarrutustehon.


Koeaja ajoneuvo ja kiihdytä asteittain yli 32 km/h:n (20 mi/h) nopeuteen. Paina jarrupoljinta kevyesti, kunnes ajoneuvon nopeus on noin 8 km/h (5 mi/h). Toista tämä menettely 10–30 kertaa ja anna järjestelmän jäähtyä 30 sekuntia jarrujen käyttökertojen välillä.

IMPORTANT

Älä pysähdy voimakkaasti äläkä pysähdy kokonaan sisäänajoprosessin aikana.

Kun jarrujen sisäänajo on suoritettu, aja ajoneuvoa, jotta jarrupalat ja roottorit jäähtyvät.

NOTICE

Sisäänajoprosessista voi tulla jarrupölyä pyörille ja jarrusatuloille. Tämä on normaalia. Kun järjestelmä on jäähtynyt, pyyhi pöly rievulla ja saippuavedellä (älä käytä voimakkaita kemikaaleja).

4.4.1.4: Variaattorin sisäänajo (kytkimet/hihna)

Aja aina sisään uusien ajoneuvojen kytkimet ja käyttöhihna, myös hihnan vaihdon jälkeen. Kytkinten ja käyttöhihnan asianmukainen sisäänajo takaa pitemmän käyttöiän ja paremman suorituskyvyn. Suorita kytkinten ja hihnan sisäänajo ajamalla hitaasti sisäänajon aikana suositusten mukaisesti. Vedä vain kevyitä kuormia. Vältä äkillisiä kiihdytyksiä ja nopeaa ajoa sisäänajon aikana. Jos hihna vioittuu, puhdista roskat kanavasta ja PVT-ottoaukosta, poistokanavasta ja kytkimestä/moottoritilasta, kun vaihdat hihnan.

Perussisäänajo

Aja alhaisilla nopeuksilla ensimmäiset 80 km (50 mi). Kuljeta vain kevyitä kuormia. Vältä aggressiivista kiihdyttämistä, ajoa suurilla nopeuksilla ja pitkäaikaista käyttöä tietyllä kierrosnopeudella tänä aikana.

Sisäänajo hiekassa/dyyneillä

Aja hitaan alueen vaihteella ensimmäiset 8 km (5 mi). Vältä ajamista pitkään hitaalla nopeudella ja suurella kaasulla. Vältä aggressiivista kiihdyttämistä, ajoa suurilla nopeuksilla ja pitkäaikaista käyttöä tietyllä kierrosnopeudella tänä aikana.

Hihnan kestoikä

Voit pidentää hihnan käyttöikää käyttämällä hitaan alueen vaihdetta seuraavissa olosuhteissa:

  • Hinattaessa tai vedettäessä raskasta kuormaa

  • Ajettaessa jatkuvasti pienemmillä nopeuksilla kuin 56 km/h (35 mi/h) vaikeasti vetävässä maastossa, kuten mudassa, kivikossa, hiekassa tai dyyneillä.

4.4.2: Ajoneuvon käyttöohjeet

4.4.2.1: Ajoneuvoon nousu ja siitä poistuminen

  • Älä yritä kiivetä ajoneuvoon tai poistua siitä, kun se liikkuu.

  • Älä poistu ajoneuvosta hyppäämällä.

  • Ole aina kasvotusten ajoneuvoon nähden ajoneuvosta noustessa ja poistuttaessa.

  • Älä käytä ohjaimia kädensijoina. Tämä voi aiheuttaa koneen tahattomia liikkeitä.

  • Pidä ajoneuvon askelmat ja lattia puhtaina liukkauden estämiseksi.

4.4.2.2: Käyttö kylmissä olosuhteissa

Tarkista öljyntaso usein, jos ajoneuvoa käytetään ympärivuotisesti. Nouseva öljyntaso voi olla merkki lian, kuten veden tai liiallisen polttoaineen, kerääntymisestä kampikammion pohjalle. Kampikammion pohjalla oleva vesi voi johtaa moottorin vaurioihin ja se tulee tyhjentää. Veden kerääntyminen lisääntyy, kun ulkoilman lämpötila laskee.

4.4.2.3: Moottorin käynnistys

NOTICE
Moottori voi vaurioitua, jos ajoon lähdetään välittömästi moottorin käynnistyttyä. Anna moottorin lämmetä muutaman minuutin ajan ennen ajoon lähtöä.
  1. Sijoita ajoneuvo tasaiselle alustalle ulos tai hyvin tuuletetulle alueelle.

  2. Istu kuljettajan istuimelle ja kiinnitä turvavyö. Varmista aina, että kaikki ohjaamon ovet on suljettu ja lukittu, kun ajoneuvolla ajetaan.

  3. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI -asentoon.

  4. Kytke jarrut. Älä paina kaasupoljinta käynnistyksen aikana.

  5. Käännä virta-avain ON/RUN (päällä/käynnistys) -asennon ohi START (käynnistä) -asentoon. Pyöritä käynnistysmoottoria enintään viiden sekunnin ajan. Vapauta avain, kun moottori käynnistyy.

  6. Jos moottori ei käynnisty viidessä sekunnissa, palauta avain POIS PÄÄLTÄ -asentoon ja odota viisi sekuntia. Toista vaiheet 5 ja 6, kunnes moottori käynnistyy.

  7. Odota 10 sekuntia moottorin käynnistämisen jälkeen ennen kaasun painamista.

  8. Vaihtele moottorin kierrosnopeutta hieman kaasulla lämmityksen avustamiseksi, kunnes moottorin tyhjäkäynti on tasainen.

4.4.2.4: Polttoainesuositus

Polaris suosittelee käyttämään uutta lyijytöntä 87-oktaanista (91 RON) bensiiniä, joka sisältää enintään 10 % etanolia ja joka on ostettu ajoneuvon käyttökaudella. Tällä polttoaineella varmistetaan paras moottorin suorituskyky (käynnistys, sujuva ajo, polttoainetalous ja teho) sekä kestävyys.

Oktaaniluku

Polaris suosittelee vähintään 87-oktaanista (R+M/2) (91 RON) polttoainetta. Pienempi oktaaniluku voi vaurioittaa moottoria.

Etanolipitoisuus

Polaris suosittelee bensiiniä, joka sisältää enintään 10 % etanolia (E10). Suurempi etanolipitoisuus (esim. E15 ja E85) voi vaurioittaa moottoria.

Vuodenaikakohtaiset bensiinilaadut

Polaris suosittelee käyttämään ajoneuvon käyttökaudella ostettua bensiiniä, etenkin kesä- tai talvikäyttöön tarkoitettua. Valmistajat muuttavat yleensä bensiinisekoituksia vuodenaikakohtaisesti, jotta vältetään lämpötilasta aiheutuvat moottorin suorituskyvyn ongelmat. Talvibensiini parantaa moottorin käynnistymistä kylmällä ja kesäbensiini estää kuumuuden aiheuttamat höyrylukko-ongelmat.

4.4.2.5: Jarruttaminen

  1. Vapauta kaasupoljin kokonaan.

    TIP
    Kun kaasupoljin vapautetaan kokonaan ja moottorin kierrosluku hidastuu lähelle tyhjäkäyntiä, ajoneuvossa ei ole moottorijarrutusta.
  2. Paina jarrupoljinta tasaisesti ja lujasti.

  3. Harjoittele liikkeelle lähtöä ja pysäyttämistä (käyttämällä jarruja), kunnes hallinta tulee tutuksi.

4.4.2.6: Peruuttaminen

WARNING

Ennen peruutusvaihteelle vaihtamista ole erityisen varovainen varmistaaksesi, että alueella ei ole ihmisiä tai esteitä. Peruuta hitaasti, kun on turvallista jatkaa.

Noudata seuraavia varotoimia, kun peruutat ajoneuvoa:

  1. Tarkista aina ennen peruuttamista, ettei ajoneuvon takana ole ihmisiä tai esteitä.

  2. Tarkista aina näkökenttä oikealla ja vasemmalla ennen peruuttamista.

  3. Käytä kaasua kevyesti. Älä koskaan kaasuta äkillisesti.

  4. Peruuta hitaasti.

  5. Pysähdy jarruttamalla kevyesti.

  6. Vältä jyrkkiä käännöksiä.

4.4.2.7: Moottorin sammuttaminen ja ajoneuvon pysäköinti

WARNING
Joutuessasi jättämään ajoneuvon rinteeseen, noudata erityistä varovaisuutta. Ajoneuvon kaatuminen voi aiheuttaa vakavan vamman tai kuoleman. Tämä ajoneuvo voi rullata milloin tahansa, jos vaihteenvalitsin ei ole PYSÄKÖINTI (P) -asennossa. Vaihda aina PYSÄKÖINTI (P) -asentoon, kun sammutat moottorin tai poistut ajoneuvosta. Jos jätät ajoneuvon ilman valvontaa, lukitse takapyörät alarinteessä ja pidä lapset, lemmikit ja muut poissa vaihteenvalitsimelta.

Ajoneuvon pysäköinti:

  1. Pysäytä ajoneuvo tasaiselle pinnalle. Pysäköitäessä sisälle autotallin tai muuhun rakennukseen, varmista, että rakennus on hyvin ilmastoitu ja että ajoneuvo ei ole lähellä mitään liekin tai kipinöiden lähdettä, mukaan lukien laitteet, joissa on sytytysliekki.

  2. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI (P) -asentoon.

  3. Sammuta moottori.

  4. Kytke pysäköintijarru (jos varusteena) päälle.

  5. Vapauta jarrupoljin hitaasti ja varmista ennen ajoneuvosta poistumista, että vaihteisto on PYSÄKÖINTI -asennossa.

  6. Irrota virta-avain luvattoman käytön estämiseksi.

4.4.2.8: Kuorman kuljettaminen

WARNING

Ajoneuvon ylikuormaus tai kuorman virheellinen kuljettamis- tai hinaamistapa voi heikentää ajoneuvon hallittavuutta, minkä seurauksena voi olla hallinnan menetys tai epävakaa jarrutuskäyttäytyminen. Noudata aina seuraavia turvallisuusohjeita, kun kuljetat kuormaa:

Älä koskaan ylitä ajoneuvon suurinta sallittua kuormaa.

PIENENNÄ NOPEUTTA JA HUOMIOI PIDENTYNYT JARRUTUSMATKA, KUN KULJETAT KUORMAA.

ÄLÄ KOSKAAN YLITÄ ajoneuvon SUURINTA SALLITTUA KUORMAA. Kuorman painoa laskettaessa on huomioitava kuljettajan ja matkustajan paino, varusteiden paino, tavaratelineille tai tavaralokeroon kuormattavien tavaroiden paino sekä vetokoukkuun kohdistuva aisapaino. Yhteenlaskettu paino ei saa ylittää ajoneuvon suurinta sallittua kuormaa.

Sijoita kuorma aina mahdollisimman eteen ja alhaalle kuormatilassa.

Alenna ajonopeutta ja pienennä kuljetettavaa kuormaa vakaan ajettavuuden säilyttämiseksi, kun ajat vaikeassa ja mäkisessä maastossa.

Käytä ajoneuvoa aina erityisen varovaisesti, kun kuljetat tai hinaat kuormia. Hidasta vauhtia ja aja pienimmällä vaihteella.

KIINNITÄ KUORMA TUKEVASTI ENNEN AJOON LÄHTÖÄ. Jos kuormaa ei ole kiinnitetty tukevasti, se voi liikkua ja heikentää ajoneuvon vakautta, mikä voi johtaa hallinnan menetykseen.

ÄLÄ AJA, JOS KUORMA EI OLE TUKEVASTI JA TURVALLISESTI KIINNITETTY. Jos kiinnität kuormaa keskilinjan ulkopuolelle tilanteissa, joissa kuormaa ei ole mahdollista kiinnittää keskilinjalle, sido kuorma tukevasti ja aja erityisen varovasti.

Kiinnitä hinattava kuorma aina vetokoukulle tarkoitettuun kiinnityspisteeseen.

RASKAAT KUORMAT VOIVAT AIHEUTTAA JARRUTUKSEEN JA OHJAUKSEEN LIITTYVIÄ ONGELMIA. Ole erityisen varovainen jarruttaessa kuormatulla ajoneuvolla. Vältä maastoa ja tilanteita, joissa joudut peruuttamaan alamäkeen.

OLE ERITYISEN VAROVAINEN, kun käsittelet kuormia, jotka ulottuvat tavaratelineiden reunojen ulkopuolelle. Vakaus ja hallittavuus voivat heikentyä, minkä seurauksena ajoneuvo voi kaatua.

ÄLÄ AJA SUOSITELTUJA NOPEUKSIA NOPEAMMIN. Ajoneuvon nopeus ei saa koskaan olla suurempi kuin 16 km/h (10 mi/h) hinattaessa kuormaa tasaisella ruohopinnalla. Ajoneuvon nopeus ei saa olla koskaan suurempi kuin 8 km/h (5 mi/h) hinattaessa kuormaa vaikeassa maastossa tai ajettaessa mutkaan tai ylä- tai alamäkeen.

Matkustajan kuljettaminen kuormatilassa voi johtaa matkustajan putoamiseen ajoneuvosta tai liikkuvien osien iskemiseen matkustajaan. Älä koskaan salli matkustajan olla kyydissä kuormatilassa.

WARNING

Ajoneuvon suorituskyvyn mukaan, älä koskaan ylitä seuraavia nopeuksia:

RANGER 1000

64 km/h (40 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 250 kg (550 lb) tai 40 km/h (25 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 476 kg (1 050 lb).

RANGER 1000 CA

64 km/h (40 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 250 kg (550 lb) tai 40 km/h (25 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 476 kg (1 050 lb).

RANGER CREW 1000

64 km/h (40 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 440 kg (970 lb).

RANGER CREW 1000 CA

64 km/h (40 mi/h), jos koko hyötykuorma on suurempi kuin 440 kg (970 lb).

Ajoneuvo on suunniteltu kuljettamaan ja hinaamaan enintään määrätyn suuruisia kuormia. Pienennä nopeutta ja huomioi pidentynyt jarrutusmatka, kun kuljetat kuormaa.

Kuormat pitää asettaa ajoneuvoon keskelle ja kuljettaa mahdollisimman alhaalla laatikossa. Alenna ajonopeutta ja pienennä kuljetettavaa kuormaa, kun ajat vaikeassa ja mäkisessä maastossa. Ole varovainen, jos kuorma ulottuu laatikon ulkopuolelle.

Lue ja sisäistä aina kuorman sijoittamista koskevat ohjeet ajoneuvon varoitustarroissa ja tässä käyttöoppaassa. Älä koskaan ylitä ajoneuvon suurinta kuormaa.

4.4.2.9: Kuormien hinaus

WARNING
Virheellinen hinaamistapa voi heikentää ajoneuvon hallittavuutta, mistä voi seurata hallinnan menetys tai epävakaa jarrutuskäyttäytyminen.

Noudata aina seuraavia turvallisuusohjeita hinattaessa:

  1. Älä lastaa enemmän kuin 68 kg (150 lb) aisapainoa vetokiinnikkeeseen.

  2. Hinattaessa toimimatonta ajoneuvoa aseta toimimattoman ajoneuvon vaihde vapaalle. Aja ajoneuvolla enintään 16 km/h (10 mi/h) hinauksen aikana.

  3. Perävaunun hinaaminen lisää jarrutusetäisyyttä. Aja ajoneuvolla enintään 16 km/h (10 mi/h) hinauksen aikana.

  4. Älä ylitä hinattaessa ajoneuvolle suositeltua painoa.

  5. Kiinnitä perävaunu vain perävaunun koukun/vetokuulan kiinnittimeen. Älä kiinnitä perävaunua mihinkään muuhun paikkaan, joka voi aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menettämisen.

  6. Kokonaispaino (kuljettaja, varusteet, kuorma ja aisapaino) ei saa ylittää ajoneuvon suurinta sallittua kuormaa.

Malli Suurin sallittu jarruttoman perävaunun paino Suurin sallittu jarrullisen perävaunun paino Hinattavan kuorman kokonaispaino
(15° kaltevuus)
Koukun pystysuora kokonaispaino Suurin sallittu hinausnopeus
Zugmaschine/ MD 400 kg
(882 lb)
2 035 kg
(4 486 lb)
386 kg
(850 lb)
68 kg
(150 lb)
16 km/h
(10 mi/h)
Tractor 730 kg
(1 609 lb)
1 000 kg
(2 204 lb)
386 kg
(850 lb)
68 kg
(150 lb)
16 km/h
(10 mi/h)

4.4.2.10: Kuormatilan kuorman tyhjentäminen

Tyhjennä kuormatila seuraavasti:

  1. Tyhjennä kuormatila tasaisella alustalla. Älä yritä purkaa kuormaa tai tyhjentää ajoneuvoa, kun se on pysäköity kaltevalle tasolle.

  2. Kytke jarrut.

  3. Siirrä vaihteenvalitsin pysäköintiasentoon.

  4. Käännä avain pois päältä-asentoon.

  5. Poistu ajoneuvosta.

  6. Varmista, että kuorma on sijoitettu tasaisesti tai kohti kuormatilan etuosaa.

  7. Avaa perälauta.

  8. Seiso sivussa ja vedä kuormatilan vapautusvipua ylös.

  9. Pura kuorma nostamalla kuormatilan etuosaa.

  10. Laske kuormatila alas ja lukitse se paikoilleen painamalla sitä.

  11. Sulje perälauta.

    WARNING
    Ajoneuvon käyttäminen kuormatilan ollessa nostettuna ylös voi johtaa vakavaan henkilövahinkoon. Kuormatila voi sulkeutua odottamattomasti ja vahingoittaa kuljettajaa tai matkustajaa. Myös takarenkaat koskettavat nostetun kuormatilan takaosaa vaurioittaen ajoneuvoa ja luoden vaaralliset ajo-olosuhteet. Älä koskaan käytä ajoneuvoa kuormatilan ollessa nostettuna.

4.4.2.11: Neliveto-/takatasauspyörästöjärjestelmä

Jos mallissa on lukittava tasauspyörästö, voit valita avoimen tai suljetun tasauspyörästön käytettäväksi.

AWD-tilan kytkeminen päälle
NOTICE
Jos AWD-tila kytketään takapyörien pyöriessä vapaasti (sutiessa), vetoakseli ja kytkin voivat vaurioitua vakavasti. Kytke AWD-tila aina vain silloin, kun takapyörillä on pitoa tai kun ne ovat paikallaan.

  • 1 Nelivetojärjestelmä (AWD)

  • 2 Tasauspyörästön lukko

  • 3 Tasauspyörästön lukko auki (nurmikkotila)



Kytke neliveto (AWD) päälle painamalla voimansiirron tilakytkimen yläosaa. 4x4-merkkivalo syttyy monitoiminäytöllä ja ilmaisee, että ajoneuvo on nelivetotilassa. Kun AWD-kytkin on päällä, etupyörien vetoyksikkö kytkee vedon automaattisesti aina, kun takapyörät menettävät pitonsa. Kun takapyörät pitävät jälleen, etupyörien vetoyksikkö kytkeytyy pois automaattisesti. AWD-tilan päälläoloaikaa ei ole rajoitettu. Ajoneuvon sähköjärjestelmä kytkee AWD-tilan päälle vasta sitten, kun moottorin kierrosluku on alle 3 100 kierrosta minuutissa. AWD-tila pysyy päällä niin kauan, kunnes AWD-kytkin kytketään pois. Jos kytkin kytketään pois päältä silloin, kun etupyörät vetävät, vetoa ei kytketä pois, ennen kuin takapyörät pitävät jälleen.

Kytke AWD-tila päälle, ennen kuin olosuhteet ovat muuttuneet sellaisiksi, että etupyörävetoa tarvitaan. Jos takapyörät pyörivät vapaasti (sutivat), vapauta kaasu, ennen kuin kytket AWD-tilan päälle.

AWD-tilan kytkeminen pois päältä

Kytke AWD-tila pois päältä siirtämällä AWD-kytkin keski- tai ala-asentoon. Jos kytkin kytketään pois päältä silloin, kun etupyörien vetoyksikkö on liikkeessä, vetoa ei kytketä pois, ennen kuin takapyörät pitävät jälleen.

Joissakin tilanteissa etuvaihteisto voi pysyä lukittuna, kun AWD-kytkin on kytketty pois päältä. Jos näin tapahtuu, saatat huomata, että ohjaus on tehostunut ja että ajoneuvon nopeutta on rajoitettu hieman. Suorita seuraavat toimenpiteet etuperän lukituksen vapauttamiseksi.

Kytke neliveto pois päältä seuraavasti:

  1. Sammuta ajoneuvo.

  2. Aja peruutusvaihteella vähintään 10 ft (3 m).

  3. Pysähdy kokonaan.

  4. Kytke hitaan alueen vaihde päälle ja aja eteenpäin.

  5. Jos etuperä pysyy lukittuna näiden ohjeiden noudattamisen jälkeen, käänny jälleenmyyjän tai valtuutetun huollon puoleen huoltoa varten.

Tasauspyörästön lukitseminen

Siirrä keinukytkin keskiasentoon tasauspyörästön lukitsemiseksi ja ajoneuvon käyttämiseksi kaksivetoisena (2WD). Tasauspyörästön lukitseminen liukkaalla tai huonon pidon olosuhteissa auttaa parantamaan pitoa. Kun takatasauspyörästö on lukittu, molemmat takapyörät pyörivät yhtä nopeasti.

Tasauspyörästön lukitseminen (nurmikkotila)

Nurmikkotilassa sisäkurvin puoleinen takapyörä pyörii käännöksissä ulkokurvin puoleisesta pyörästä riippumatta. Käytä nurmikkotilaa (TURF) vain tarvittaessa tasaisten pintojen suojelemiseksi renkaiden aiheuttamilta vahingoilta. ÄLÄ käytä nurmikkotilaa (TURF) mäkiä noustessa tai laskettaessa, mäen poikittaisajossa tai ajettaessa epätasaisilla ja irtonaisilla tai liukkailla alustoilla, kuten hiekalla, soralla, jäällä, lumella, esteiden päällä tai vesiylityksissä. Käytä tällaisessa maastossa aina nelivetotilaa.

WARNING
Nurmikkotilan (jos varusteena) käyttö kaltevalla, epätasaisella tai irtonaisella pinnalla voi aiheuttaa hallinnan menetyksen ja johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Yksi takapyörä voi luistaa ja menettää pidon tai nousta ilmaan ja tarttua kiinni osuessaan jälleen maahan.

Paina kytkimen alaosaa tasauspyörästön vapauttamiseksi, jolloin takapyörät toimivat itsenäisesti (1WD). Kun takatasauspyörästö on vapautettu lukituksesta, molemmat takapyörät voivat pyöriä yhtä nopeasti. Vapauta tasauspyörästön lukitus helpottaaksesi ohjaamista ja minimoidaksesi nurmikolle aiheutuvaa vahinkoa.

NOTICE
Tasauspyörästö voi vahingoittua, jos se kytketään, kun ajoneuvo kulkee suurella nopeudella tai kun takapyörät pyörivät vapaasti (luistavat/sutivat). Hidasta ajoneuvo lähes pysähdyksiin ennen tasauspyörästön kytkemistä.
WARNING
Älä käytä koskaan nurmikkotilaa (TURF) (jos varusteena) ajaessasi mäessä tai muussa epätasaisessa maastossa. Kytke AWD-kytkin aina AWD -asentoon, ennen kuin ajat ylä- tai alamäkeen.

Chapter 5: Päästöjenalennusjärjestelmät

5.5.1: Melunalennusjärjestelmä

Älä tee muutoksia moottoriin äläkä imu- ja pakojärjestelmiin, sillä ajoneuvon melutaso voi muutosten seurauksena ylittää kansalliset vaatimukset.

5.5.2: Kipinänsammutin

Tämä POLARIS-ajoneuvo on varustettu kipinänsammuttimella, joka on suunniteltu maasto- ja liikennekäyttöön. Kipinänsammutinta ei saa poistaa, ja se on pidettävä toimintakuntoisena.

5.5.3: Kampikammion päästöjen hallintajärjestelmä

Tämä moottori on varustettu suljetulla kampikammiojärjestelmällä. Imujärjestelmä pakottaa ohipuhalluskaasut takaisin palotilaan. Kaikki pakokaasut poistuvat pakokaasujärjestelmän kautta.

5.5.4: Pakokaasupäästöjen alennusjärjestelmä

Ajoneuvon moottori on suunniteltu pakokaasupäästöjen alentamista silmällä pitäen. Ajoneuvo on varustettu elektronisella polttoaineen ruiskutusjärjestelmällä (EFI), joka annostelee polttoaineen moottoriin. Moottorin ja ruiskutusjärjestelmän komponentit on säädetty tehtaalla optimaalista suorituskykyä varten, eivätkä ne ole säädettävissä.

5.5.5: Sähkömagneettiset häiriöt

Tämä ajoneuvo on eurooppalaisen asetuksen (EU) 2015/208 liitteen XV sähkömagneettisen yhteensopivuuden vaatimusten mukainen.

Ei-ionisoiva säteily: Tämä ajoneuvo lähettää jonkin verran sähkömagneettista energiaa. Henkilöiden, joilla on aktiivinen tai ei-aktiivinen implantti (kuten sydämen valvontaan tai hallintaan tarkoitettu laite), on tarkistettava laitteensa rajoitukset ja asianmukaiset sähkömagneettiset standardit ja direktiivit, jotka soveltuvat tähän ajoneuvoon.

5.5.6: Hiilidioksidipäästöt

CO2-päästöt: 998 g/kWh*

*Tämä CO2-mittaus perustuu moottorityyppiä (moottoriperhe) edustavan (pää)moottorin testaukseen kiinteässä testisyklissä laboratorio-olosuhteissa eikä se tarkoita tai ilmaise mitään takeita tietyn moottorin suorituskyvystä’

Chapter 6: Ylläpito

6.6.1: Yleiskatsaus

Kaikki pätevät korjaamot tai henkilöt voivat huoltaa, vaihtaa tai korjata ajoneuvon päästöjenhallintalaitteita tai -järjestelmiä. Valtuutettu POLARIS-jälleenmyyjä voi suorittaa kaikki ajoneuvoosi liittyvät huollot. POLARIS suosittelee POLARIS-osia päästöihin liittyvään huoltoon, mutta myös muita vastaavia osia voidaan käyttää.

Varaosavalmistajan toimittamien osien aiheuttama ajoneuvon päästönhallinnan tehokkuuden heikentyminen voi rikkoa lakia. Päästönhallinnan peukalointi on kielletty lailla.

Omistajat ovat vastuussa määräaikaishuollon suorittamisesta tämän käyttöoppaan mukaisesti. Ajoneuvon säännöllinen huolto varmistaa sen luotettavuuden sekä turvallisuuden. Tarkasta ja puhdista, säädä ja vaihda osia aina tarpeen mukaan. Kun tarkastuksessa havaitaan osien vaihtamisen tarve, alkuperäisiä POLARIS-osia on saatavissa POLARIS-jälleenmyyjältä. Vastaavia osia voidaan käyttää päästöihin liittyvässä huollossa.

Kirjaa huollot ja korjaukset huoltomerkintäsivuille alkaen sivulta Huoltomerkinnät. Huollot ja säädöt ovat tärkeitä ajoneuvon oikean toiminnan kannalta. Jos turvalliset huolto- ja säätötoimenpiteet ovat vieraita sinulle, valtuutettu jälleenmyyjä voi tehdä nämä työt. Huoltotaulukon aikajaksot perustuvat keskimääräisiin käyttöolosuhteisiin ja keskimääräiseen ajonopeuteen noin 16 km/h (10 mi/h). Raskaassa käytössä ajoneuvo on tarkastettava ja huollettava useammin.

6.6.2: Polaris-huoltotaulukko

Tässä taulukossa esitetyt huoltovälit perustuvat ajoneuvoihin, joita käytetään normaaliolosuhteissa.

Kukin huoltoväli ilmoitetaan tunteina ja kilometreinä (maileina). Kohteet on huollettava sen mukaan, kumpi huoltoväli tulee ensin.

Jatka seuraavien huoltoaikataulujen noudattamista annetuin huoltovälein, kun ajoneuvon käyttötunnit ja ajokilometrit kasvavat.

Raskaassa käytössä olevat ajoneuvot on huollettava 50 prosentin välein ilmoitetusta huoltovälistä. Esimerkkejä raskaasta käytöstä: Ajoneuvon toistuva käyttö syvässä mudassa, vedessä tai hiekassa, jatkuva käyttö korkeilla kierrosluvuilla, pitkäaikainen hidaskäyntinen käyttö raskaalla kuormituksella, pitkäaikainen käyttö joutokäynnillä ja toistuvat lyhyet ajot kylmissä olosuhteissa.

Alustava sisäänajohuolto
Ensimmäiset 25 tuntia / 800 km (500 mi)
Jarrujärjestelmä Ensimmäinen nestetason tarkistus; tarkista nestevuotojen varalta; lisää voiteluainetta tarvittaessa. Tarkista jarrupalojen kuluminen.
Moottoriöljy ja suodatin Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
Etuperän öljy Ensimmäinen nestetason tarkistus.
Vaihteistoöljy Ensimmäinen nestetason tarkistus; tarkista nestevuotojen varalta; lisää voiteluainetta tarvittaessa.
Uuden ajoneuvon sisäänajoaika on ensimmäiset 25 käyttötuntia. Uuden moottorin ja voimansiirron huolellisen käsittelyn seurauksena saavutetaan näiden osien parempi teho ja pidempi käyttöikä. Tässä huoltovälissä mainitut kohteet on suoritettava vain ensimmäisten 25 käyttötunnin täytyttyä. Niitä ei tarvitse suorittaa 25 tunnin välein.

Raskaassa käytössä olevat ajoneuvot on huollettava 50 prosentin välein ilmoitetusta huoltovälistä. Esimerkkejä raskaasta käytöstä: Ajoneuvon toistuva käyttö syvässä mudassa, vedessä tai hiekassa, jatkuva käyttö korkeilla kierrosluvuilla, pitkäaikainen hidaskäyntinen käyttö raskaalla kuormituksella, pitkäaikainen käyttö joutokäynnillä ja toistuvat lyhyet ajot kylmissä olosuhteissa.

200 tunnin / 3 200 km:n (2 000 mi) välein tai vuosittain
Ilmansuodatin Vaihda ilmansuodatin. Varmista suodattimen ja suodatinkotelon kannen asianmukainen asennus. Tarkasta kanavat ja verkot; puhdista tarvittaessa.
Akku Tarkista navat; napojen on oltava tiiviit ja korroosiovapaat. Puhdista, testaa ja vaihda tarvittaessa.
Jarrupalojen kuluminen Tarkasta; vaihda tarvittaessa.
Jäähdytysjärjestelmä Nestetason tarkistus; tarkista nestevuotojen varalta; lisää jäähdytysnestettä tarvittaessa. Tarkasta jäähdytysneste kausittain, suorita järjestelmän koeponnistus vuosittain.
Vetohihna Tarkasta; vaihda tarvittaessa.
Moottorin huohotin Tarkista; puhdista tarvittaessa.
Moottoriöljy ja suodatin Vaihda moottoriöljy ja suodatin.
Äänenvaimennin/pakoputki Tarkasta vuotojen ja vaurioiden varalta.
Etuperän öljy Vaihda neste.
Etu-/takajousitus Voitele (tarvittaessa).
Polttoainejärjestelmä* Käytä avainta päällä- ja pois-asennoissa polttoainepumpun paineistamiseksi; tarkasta polttoainejärjestelmän liitännät ja täyttöaukon korkki vuotojen varalta.
Yleiset voitelukohteet Paikanna kaikki tarvittavat nipat ja rasvaa.
Seisontajarru (jos käytettävissä)* Tarkista ja säädä tarvittaessa.
Iskunvaimentimet* Vaihda iskunvaimentimen öljy tai rakenna uudelleen (jos soveltuu). Tarkasta tiivisteet ja vaihda tarvittaessa.
Kipinänsammutin Puhdista.
Sytytystulpat Tarkasta; vaihda tarvittaessa.
Jousituksen osat* Tarkasta liitostangot, pyöränlaakerit, jousituksen holkit ja pallonivelet löystyneiden tai kuluneiden osien varalta; vaihda ne tarvittaessa. Tarkasta iskunvaimentimet vuotojen ja vaurioiden varalta.
Vaihteistoöljy Vaihda neste.
Johdotukset Tarkasta kulumisen varalta. Tarkista reititys ja kiinnitys.
* On suositeltavaa antaa valtuutetun Polaris-jälleenmyyjän suorittaa nämä toimenpiteet.

Raskaassa käytössä olevat ajoneuvot on huollettava 50 prosentin välein ilmoitetusta huoltovälistä. Esimerkkejä raskaasta käytöstä: Ajoneuvon toistuva käyttö syvässä mudassa, vedessä tai hiekassa, jatkuva käyttö korkeilla kierrosluvuilla, pitkäaikainen hidaskäyntinen käyttö raskaalla kuormituksella, pitkäaikainen käyttö joutokäynnillä ja toistuvat lyhyet ajot kylmissä olosuhteissa.

Muita huoltovälejä

400 tunnin / 6 400 km:n (4 000 mi) välein

Venttiilien välykset* Tarkasta; säädä tarvittaessa.

600 tunnin / 9 700 km:n (6 000 mi) välein

Kytkimet* Tarkasta holkit, rullat, kulutusosat. Puhdista ja vaihda kuluneet osat. Tarkasta käyttöhihna.

24 kuukauden/2 vuoden välein

Jarruneste Vaihda neste.

60 kuukauden/5 vuoden välein

Jäähdytysneste Vaihda neste.
* On suositeltavaa antaa valtuutetun Polaris-jälleenmyyjän suorittaa nämä toimenpiteet.

6.6.3: Ajoneuvon nostaminen huoltoa varten

WARNING
Ajoneuvon virheellinen nostaminen tunkilla tai tukeminen voi aiheuttaa ajoneuvon putoamisen tai kaatumisen, mikä voi johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Kun nostat ajoneuvoa:
  • Siirrä ajoneuvo tasaiselle, tukevalle pinnalle.

  • Vaihda PYSÄKÖINTI (P) -vaihteelle.

  • Älä jätä moottoria käyntiin.

  • Estä ajoneuvon liikkeellelähtö kiilaamalla pyörät. Kiilan tai pyörien pidättimen tarkoitus on estää ajoneuvon liikkuminen eteen- tai taaksepäin ja putoaminen tunkilta. Jos tunkilla nostetaan ajoneuvon ETUPÄÄTÄ, kiilaa molempien TAKAPYÖRIEN etu- ja takapuolet. Jos tunkilla nostetaan ajoneuvon PERÄPÄÄTÄ, kiilaa molempien ETUPYÖRIEN etu- ja takapuolet.

  • Pidä sivulliset loitolla ja varmista, ettei ajoneuvossa ole matkustajia tai kuormaa.

  • Käytä tunkkia, joka on suunniteltu maastoajoneuvon suurelle maavaralle (esimerkiksi POLARIS Off-Road Utility Jack -tunkki).

  • Noudata tunkin valmistajan ohjeita.

  • Älä aseta mitään esinettä tunkin ylä- tai alapuolelle.

  • Kun olet nostanut ajoneuvon tunkilla, älä koskaan aseta mitään vartalosi osaa ajoneuvon alle, ennen kuin olet ensin tukenut ajoneuvon siihen tarkoitetuilla tukipisteillä.

6.6.4: Voitelusuositukset

Tarkasta ja voitele kaikki osat määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti tai useammin ankarissa käytössä, kuten märissä tai pölyisissä olosuhteissa. Voitele muut kuin taulukossa luetellut kohteet Yleiset voitelukohteet -huoltovälin mukaisesti.

Kohde Voiteluaine Menetelmä
Moottoriöljy PS-4 5W-50 -nelitahtiöljy Lisää mittatikun mukaiseen oikeaan tasoon.
Katso sivu Moottoriöljy.
Jarruneste DOT 4 -jarruneste Huolehdi, että nestemäärä pysyy täyttörajojen välissä.
Katso sivu Jarrut.
Vaihteistoöljy
(päävaihteisto)
AGL-vaihteiston voiteluaine ja vaihteistoöljy Katso sivu Vaihteistoöljyn tarkastus.
Etupyörien vetoyksikön
(etuperä) öljy
Etupyörien vetoyksikön öljy Katso sivu Etupyörien vetoyksikön öljyn tarkistus.
Kardaaniakseli U-liitosrasva Paikanna nipat ja rasvaa.

6.6.5: Rasvauskohdat

Kardaaniakselin rasvauskohta 1

Takajousituksen rasvauskohdat 2

6.6.6: Moottoriöljy

Tarkista ja vaihda öljy aina määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Käytä aina suositeltua moottoriöljyä. Vaihda öljynsuodatin jokaisen öljynvaihdon yhteydessä.

Tarkkaile öljyntasoa huolellisesti. Öljytason nousu kylmissä olosuhteissa voi olla merkki epäpuhtauksien kertymisestä öljysumppuun tai kampikammioon. Vaihda öljy välittömästi, jos öljyn taso alkaa nousta. Valvo öljynpinnan tasoa, ja jos se nousee edelleen, lopeta ajaminen ja selvitä syy tason nousulle. Ota yhteyttä jälleenmyyjään.

WARNING

Ajoneuvon käyttö riittämättömällä, huonontuneella tai saastuneella moottoriöljyllä aiheuttaa nopeaa kulumista ja saattaa johtaa moottorin kiinnileikkaamiseen, onnettomuuteen tai henkilövahinkoon. Suorita aina määräaikaishuoltotaulukossa ilmoitetut huollot.

6.6.6.1: Öljysuositukset

POLARIS suosittelee käytettäväksi POLARIS PS-4 5W-50 -nelitahtiöljyä tai vastaavaa öljyä. Tarkista tilavuudet Tekniset tiedot -osiosta.

Öljy on ehkä vaihdettava useammin, jos käytössä on muu kuin POLARIS PS-4 -öljy. Noudata valmistajan suosituksia eri ulkolämpötiloille soveltuvista öljyistä. Katso tuotteiden osanumerot osiosta Polaris-tuotteet.

NOTICE

Jos erimerkkisiä öljyjä sekoitetaan keskenään tai jos moottorissa käytetään muita kuin suositeltuja öljyjä, seurauksena voi olla vakava moottorivaurio. Käytä vain suositeltuja öljyjä. Älä sekoita eri öljyjä keskenään.

6.6.6.2: Öljyn tarkistus

Öljynmittatikku sijaitsee moottorissa. Pääset käsiksi öljynmittatikkuun oikeanpuoleisen takapyörän tilasta.

Tarkasta öljyn määrä seuraavasti:

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle alustalle ja aseta vaihteisto PYSÄKÖINTI (P) -asentoon.

  2. Sammuta moottori ja anna sen jäähtyä ennen mittatikun poistamista.

  3. Nosta kuormatila ylös. Avaa mittatikun vipu 1. Poista mittatikku ja kuivaa se puhtaalla liinalla.

  4. Aseta mittatikku takaisin paikalleen työntämällä. Älä lukitse mittatikkua.

    NOTE

    Varmista, että mittatikku on asennettu kokonaan mittatikun putkeen, jotta mittatikun syvyys pysyy samana.

  5. Irrota öljytikku ja tarkista öljytaso.

  6. Lisää suositeltua öljyä tarpeen mukaan, kunnes öljytaso on öljynmittatikun SAFE-alueella (reikien välissä). Älä ylitäytä (katso huomautus alla).

    NOTE

    Nouseva öljytaso tarkistusten välissä, kylmässä ilmassa ajettaessa voi olla merkki ylimääräisten aineiden, kuten polttoaineen tai kosteuden, kertymisestä kampikammioon. Jos öljytaso on ylämerkin yläpuolella, vaihda öljy välittömästi.

  7. Kun kuormatila on nostettu, lisää moottoriöljyä öljyn täyttötulpasta 2, joka sijaitsee venttiilikannen päällä, kuormatilan alla.

  8. Kun olet valmis, asenna mittatikku takaisin ja lukitse vipu. Laske kuormatila alas ja kiinnitä se paikalleen.

6.6.6.3: Moottoriöljyn ja suodattimen vaihto

Vaihda moottoriöljy ja suodatin aina määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Vaihda aina öljynsuodatin jokaisen moottoriöljyn vaihdon yhteydessä.

Moottoriöljyn mittatikku sijaitsee moottorin oikealla puolella. Moottoriöljyn täyttökorkki sijaitsee venttiilikannen päällä. Öljyn mittatikkuun ja täyttökorkkiin päästään käsiksi kallistamalla takakuormatilaa.

Kampikammion tyhjennystulppa sijaitsee kampikammion alaosassa. Tyhjennystulppaan päästään käsiksi suoraan kampikammion alla olevan liukulevyn reiän läpi.


  1. Aja ajoneuvo tasaiselle alustalle ja aseta vaihteisto pysäköinti (P) -asentoon.

  2. Sammuta moottori ja anna sen jäähtyä.

  3. Puhdista kampikammion tyhjennystulpan ympäristö 1.

    CAUTION

    Ole varovainen tämän toimenpiteen suorittamisessa. Älä anna kuuman moottoriöljyn joutua kosketuksiin ihon kanssa, koska tämä voi aiheuttaa vakavia palovammoja.

  4. Aseta tyhjennysastia moottorin kampikammion alle ja poista tyhjennystulppa. Odota, että öljy on tyhjentynyt kokonaan.

  5. Poista kaikki kuorma kuormatilasta.

    CAUTION

    Poista aina kuorma kuormatilasta ennen kuormatilan nostamista moottoriin käsiksi pääsemistä varten.

  6. Kallista kuormatilaa vetämällä kuormatilan vapautusvipua ylös.

  7. Irrota öljynsuodatin 2 kiertämällä sitä vastapäivään öljynsuodatinavaimella.

  8. Puhdista moottorin kampikammion tiivistepinta suodattimen kohdalta puhtaalla ja kuivalla kankaalla.

  9. Voitele uuden öljyntiivisterenkaan pinta levittämällä ohut kalvo puhdasta moottoriöljyä. Tarkista, että tiivisterengas on hyväkuntoinen. Asenna ohjeiden mukaisesti.

    TORQUE

    Öljynsuodatin:
    Kiristä käsivaraisesti, kunnes o-rengas koskettaa tiivistyspintaa, ja kierrä sen jälkeen vielä 3/4 kierrosta lisää.

  10. Asenna tiivisterengas uudelleen tyhjennystulppaan.

    NOTE

    Tyhjennystulpan tiivistyspinnan on oltava puhdas, eikä siinä saa olla jäysteitä, naarmuja eikä lohkeamia.

  11. Asenna moottorin kampikammion tyhjennystulppa takaisin paikalleen. Kiristä tyhjennystulppa oikeaan kiristysmomenttiin.

    TORQUE

    Kampikammion tyhjennystulppa: 12 ft-lbs (16 N·m)

  12. Poista öljyntäyttöaukon korkki. Täytä moottori suositellulla moottoriöljyllä.

  13. Varmista, että vaihteisto on yhä seisontavaihteella (P).

  14. Käynnistä moottori ja anna sen käydä joutokäynnillä 30 sekuntia.

  15. Sammuta moottori ja tarkasta öljyvuotojen varalta. Odota vähintään 15 sekuntia, ennen kuin irrotat öljyn mittatikun.

  16. Avaa mittatikun vipu. Poista mittatikku ja kuivaa se puhtaalla liinalla.

  17. Aseta mittatikku takaisin paikalleen työntämällä. Älä lukitse mittatikkua.

    NOTE

    Varmista, että mittatikku on asennettu kokonaan mittatikun putkeen, jotta mittatikun syvyys pysyy samana.

  18. Irrota öljytikku ja tarkista öljytaso.

  19. Lisää suositeltua öljyä tarpeen mukaan, kunnes öljytaso on öljynmittatikun SAFE-alueella (reikien välissä). Älä ylitäytä.

  20. Kun olet valmis, asenna öljyntäyttökorkki ja öljyn mittatikku takaisin ja lukitse vipu.

  21. Hävitä käytetty öljy ja suodatin asianmukaisesti.

6.6.7: Hammaspyörästöt

6.6.7.1: Päävaihteiston ja etuperän voitelusuositukset -taulukko

Hammaspyörästö

Voiteluaine

Täyttömäärä

Täyttöaukon tulpan kiristysmomentti

Tyhjennystulpan / nestemäärän tarkistuksen tulpan kiristysmomentti

Vaihteisto (päävaihteisto)

AGL-vaihteiston voiteluaine ja vaihteistoöljy

41 floz

(1 200 ml)

10–14 ft-lbs

(14–19 N·m)

10–14 ft-lbs

(14–19 N·m)

Etupyörien vetoyksikkö (etuperä)

Etupyörien vetoyksikön öljy

10,1–11,8 floz

(300–350 ml)

8–10 ft-lbs

(11–14 N·m)

11 ft-lbs

(15 N·m)

6.6.7.2: Vaihteisto (päävaihteisto)

6.6.7.2.1: Vaihteistoöljyn tarkastus

Tarkista ja vaihda vaihteistoöljy aina määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Pidä öljyntaso täyttötulpan aukon alakierteen tasolla.

Täyttötulppa sijaitsee vaihdelaatikon takapuolella. Pidä nestetaso täyttöaukon tulpan reiän alatasolla.

Tarkasta vaihteistonesteen määrä seuraavasti:

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Irrota täyttöaukon tulppa 1.

  3. Tarkista nesteen pinnan taso.

  4. Lisää suositeltua nestettä täyttöaukon tulpan reiän alarajaan asti. Älä ylitäytä.

  5. Kiinnitä täyttöaukon tulppa takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

6.6.7.2.2: Vaihteistoöljyn vaihto

Tyhjennystulppa sijaitsee vaihdelaatikon alaosassa. Tyhjennystulppaan päästään käsiksi liukulevyn alla olevan reiän läpi.

  1. Irrota täyttöaukon tulppa 1.

  2. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan alle 2.

  3. Avaa tyhjennystulppa. Odota, että kotelo on tyhjentynyt kokonaan.

  4. Puhdista tyhjennystulppa ja asenna takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

  5. Lisää suositeltua nestettä täyttöaukon tulpan reiän alarajaan asti. Älä ylitäytä.

  6. Kiinnitä täyttöaukon tulppa takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

  7. Tarkista vuotojen varalta. Hävitä käytetty neste asianmukaisesti.

6.6.7.3: Etupyörien vetoyksikkö (etuperä)

6.6.7.3.1: Etupyörien vetoyksikön öljyn tarkistus

Tarkista ja vaihda etupyörien vetoyksikön neste aina määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Pidä öljyntaso täyttötulpan aukon alakierteen tasolla. Katso voiteluainesuositus, tilavuudet ja vääntömomenttivaatimukset Päävaihteiston ja etuperän voitelusuositukset -taulukosta.

Etuperän täyttöaukon tulppa 1 sijaitsee hammaspyörästökotelon oikealla puolella.

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Irrota täyttöaukon tulppa 1. Tarkista öljytaso.

  3. Lisää suositeltua öljyä tarvittaessa.

  4. Kiinnitä täyttöaukon tulppa takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

6.6.7.3.2: Etupyörien vetoyksikön öljyn vaihto
  1. Tue ajoneuvo alustapukilla.

  2. Poista matkustajan puolen eturengas pääsyn helpottamiseksi (valinnainen).

  3. Irrota täyttöaukon tulppa.

  4. Aseta tyhjennysastia tyhjennystulpan 2 alle oikealla puolella.

  5. Avaa tyhjennystulppa. Valuta öljy.

  6. Puhdista tyhjennystulppa ja asenna takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

  7. Lisää suositeltua nestettä täyttöaukon tulpan reiän alarajaan asti. Älä ylitäytä.

  8. Kiinnitä täyttöaukon tulppa takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

  9. Tarkista vuotojen varalta.

  10. Hävitä käytetty öljy asianmukaisesti.

6.6.8: Sytytystulpat

6.6.8.1: Sytytystulppasuositukset

Tarkista ajoneuvollesi sopiva sytytystulpan tyyppi Tekniset tiedot -osiosta. Kiristä aina sytytystulpat oikeaan kireyteen.

NOTICE

Muun kuin suositellun sytytystulpan käyttäminen voi aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja. Käytä aina POLARIS-yhtiön suosittelemia sytytystulppia tai niitä vastaavia sytytystulppia.

6.6.8.2: Sytytystulpan kärkiväli/kiristysmomentti

Elektrodiväli Uuden tai käytetyn tulpan kiristysmomentti
0,03 in (0,85 mm) 8,85 ft-lbs (12 N·m)

6.6.8.3: Sytytystulpan tarkastus

Sytytystulpasta voidaan päätellä moottorin toimintaan liittyviä seikkoja. Sytytystulpan kärjen kunto pitää tarkastaa sen jälkeen, kun moottori on lämmennyt ja ajoneuvolla on ajettu suurella nopeudella. Tarkasta, että sytytystulppa on oikean värinen.

CAUTION
Kuuma pakojärjestelmä ja moottori voivat aiheuttaa palovammoja. Käytä suojakäsineitä, kun irrotat sytytystulpan tarkastusta varten.

Tarkasta sytytystulpat seuraavasti:

  1. Nosta kuormatila, jotta pääset käsiksi sytytystulppiin.

  2. Irrota sytytystulpan hattu. Kierrä sytytystulppaa vastapäivään työkalupussissa olevan tulppa-avaimen avulla ja poista se.

  3. Suorita toimenpiteet käänteisessä järjestyksessä sytytystulpan asentamiseksi.

  4. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

6.6.8.4: Normaali sytytystulppa

Tavallisesti eristeen kärki on vaaleanruskea tai ruskea. Sytytystulpassa on jäämiä palotapahtumasta. Elektrodi ei saa olla palanut tai kulunut. Tämä on merkki siitä, että sytytystulppa on oikean tyyppinen ja lämpöarvoltaan sopiva.

Kärki ei saa olla valkoinen. Valkoinen eristeen kärki on merkki ylikuumenemisesta, mikä aiheutuu virheellisen sytytystulpan käytöstä tai virheellisesti säädetystä kaasuläppäkotelosta.

6.6.8.5: Kostea ja likainen sytytystulppa

Kostean ja likaisen sytytystulpan kärki on musta. Sen pinnassa on kostea öljykalvo. Koko kärki voi olla karstan peitossa. Elektrodit eivät tavallisesti ole kuluneet. Tavallisesti likaantuminen johtuu liian suuresta öljynkulutuksesta, virheellisen öljyn käytöstä tai huonosta polttoainelaadusta.

6.6.9: Jäähdytysjärjestelmä

Moottorin jäähdytysnesteen tasoa pidetään yllä palautusjärjestelmän avulla. Palautusjärjestelmään kuuluvat paisuntasäiliö, jäähdyttimen täyttöaukko, jäähdyttimen painekorkki ja liitäntäletku.

Kun jäähdytysnesteen lämpötila nousee, (kuuma) neste laajenee ja purkautuu jäähdyttimestä painekorkin kautta paisuntasäiliöön. Kun moottorin lämpötila laskee, (jäähtynyt) neste supistuu ja palautuu paisuntasäiliöstä painekorkin kautta jäähdyttimeen.

Uusissa moottoreissa jäähdytysnestetason laskeminen on normaalia, kun järjestelmässä oleva ilma poistuu. Tarkista jäähdytysnesteen taso ja pidä suositellulla tasolla lisäämällä jäähdytysnestettä paisuntasäiliöön.

6.6.9.1: Jäähdytysnesteen lisääminen tai vaihtaminen

POLARIS suosittelee POLARIS Antifreeze 50/50 Premix -jäähdytysnesteseosta. Tämä jäähdytysneste on valmiiksi sekoitettua ja heti valmista käytettäväksi. Älä laimenna vedellä.

Suosittelemme jäähdytysnesteen tyhjentämistä kokonaan viiden (5) vuoden välein ja uuden Antifreeze 50/50 Premix -jäähdytysnesteseoksen lisäämistä, jotta jäähdytysneste suojaa moottoria jatkuvasti parhaalla mahdollisella tavalla.

Vaihda jäähdytysneste uuteen Antifreeze 50/50 Premix -jäähdytysneste aina, kun jäähdytysjärjestelmä on tyhjennetty huollon tai korjauksen takia. Jos keruusäiliö pääsee tyhjenemään, tarkista nesteen määrä jäähdyttimessä. Lisää jäähdytysnestettä tarvittaessa.

6.6.9.2: Jäähdytin ja jäähdytystuuletin

Tarkista ja puhdista jäähdyttimen säleikkö ja jäähdytysrivat määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Älä estä tai ohjaa pois ilmavirtaa jäähdyttimen läpi asentamalla luvattomia lisävarusteita jäähdyttimen eteen tai jäähdytystuulettimen taakse. Jäähdyttimen ilmavirtaan puutuminen voi johtaa ylikuumenemiseen ja sen seurauksena moottorin vaurioitumiseen.

NOTICE
Ajoneuvon peseminen korkeapaineletkulla voi vahingoittaa jäähdytinlamelleja ja heikentää jäähdyttimen tehokkuutta. Korkeapainejärjestelmän käyttäminen ei ole suositeltavaa.

6.6.9.3: Jäähdyttimen jäähdytysnesteen määrä

  1. Irrota konepelti.
    CAUTION
    Kuuma höyry voi aiheuttaa vakavia palovammoja. Älä koskaan irrota painekorkkia, kun moottori on lämmin tai kuuma. Anna moottorin aina jäähtyä, ennen kuin avaat painekorkin.
  2. Irrota jäähdyttimen korkki 1 hitaasti.

  3. Tarkista jäähdytysnesteen määrä aukosta.

  4. Käytä suppiloa ja lisää jäähdytysnestettä hitaasti tarvittaessa.

    TIP
    Tämä menettely on tarpeen vain, jos jäähdytysjärjestelmä on tyhjennetty huoltoa ja/tai korjausta varten. Mutta jos paisuntasäiliö pääsee tyhjenemään, tarkista nesteen määrä jäähdyttimessä.
  5. Asenna painekorkki takaisin paikalleen. Keruujärjestelmä ei toimi oikein, jos jäähdyttimessä on muu kuin alkuperäinen korkki. POLARIS-jälleenmyyjä voi toimittaa oikean varaosan.

6.6.9.4: Paisuntasäiliön jäähdytysnesteen määrä

Tarkista ja vaihda jäähdytysneste aina Polaris-määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti. Pidä jäähdytysnesteen taso säiliön minimi- ja maksimimerkkien välissä (jäähtynyt neste).

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Irrota konepelti. Tarkista paisuntasäiliössä olevan jäähdytysnesteen määrä 1.

  3. Jos jäähdytysnesteen taso on laskenut turvallisen toiminta-alueen alapuolelle, paikanna paisuntasäiliön kansi. Poista korkki ja lisää jäähdytysnestettä täyttöaukon läpi. Kiinnitä korkki takaisin paikalleen.



TIP
Jos jäähdytysnestettä on lisättävä usein tai jos paisuntasäiliö on kokonaan tyhjä, järjestelmässä voi olla vuoto. Jälleenmyyjää voi tarkastaa jäähdytysjärjestelmän.

6.6.10: Polaris variaattorijärjestelmä (PVT)

WARNING

Näiden toimenpiteiden laiminlyönti voi aiheuttaa loukkaantumisen tai kuoleman. Älä tee muutoksia mihinkään variaattorijärjestelmän osaan. Muussa tapauksessa osan rakenne voi heikentyä ja osa voi hajota suuressa nopeudessa. Variaattorijärjestelmä on tarkkuustasapainotettu. Muutosten seurauksena järjestelmän tasapaino heikentyy, minkä seurauksena syntyy värinöitä ja osien kuormitus lisääntyy.


Variaattorijärjestelmä pyörii suurilla nopeuksilla, ja kytkimen osiin kohdistuu suuria voimia. Omistajana vastuullasi on kuitenkin huolehtia seuraavista toimenpiteistä oman turvallisuutesi ja muiden turvallisuuden vuoksi:

  • Noudata aina kaikkia suositeltuja huoltotoimenpiteitä. Tarkista ja puhdista kytkimen ja tuuletusjärjestelmän sisäosat ja ympäristö liasta, kun vaihdat hihnan uuteen.

  • Ota yhteys jälleenmyyjään tai muuhun pätevään huoltomekaanikkoon, mikäli käyttöoppaassa kehotetaan tekemään niin.

  • Tämä variaattorijärjestelmä on suunniteltu käytettäväksi vain POLARIS-tuotteissa. Älä asenna sitä mihinkään muuhun tuotteeseen.

  • Varmista aina, että variaattorijärjestelmän kotelo on tukevasti paikallaan ajon aikana.

6.6.10.1: Hihnan irrotus

Jos hihna vioittuu, puhdista roskat kytkimen ilmakanavasta, kytkimestä ja moottoritilasta vaihdettaessa hihnaa.

WARNING
Jos KAIKKIA roskia ei poisteta hihnaa vaihdettaessa, ajoneuvo voi vaurioitua ja sen hallinta voidaan menettää, mistä voi olla seurauksena vakava vamma tai kuolema.
NOTE

Tarkista koko kytkinputken kanava (myös poistoaukon sihti) vaihdettaessa vetohihnaa. Poista kaikki poistoaukon tai poistoaukon sihdin sisältämät roskat.

Irrota hihna seuraavasti:

  1. Irrota ulomman kytkinsuojan kahdeksan kiinnikettä 1.

    NOTE

    Vasenta takapyörää tai vasenta takaiskunvaimenninta EI tarvitse poistaa hihnan vaihtoa varten.

  2. Irrota kytkinsuoja vetämällä suojaa (alaosasta alkaen), nostamalla se ylös jousituksen yli ja sitten pois ajoneuvosta.

    NOTE
    Ole varovainen nostaessasi kytkinsuojaa ylöspäin. Älä vahingoita suojaa, imuputkea tai johtosarjaa.
  3. Merkitse hihnan pyörimissuunta, jotta se voidaan asentaa samaan suuntaan.

  4. Aseta kytkimen levitintyökalu käytettävän kytkimen kierteitettyyn reikään kuvan osoittamalla tavalla ja käännä myötäpäivään kytkimen levittämiseksi.

    NOTE

    Kytkimen levitintyökalu, osanumero 2883577, löytyy ajoneuvon työkalusarjasta.

  5. Ohjaa hihna ulos käytettävästä kytkimestä ja käyttävästä kytkimestä. Irrota hihna ajoneuvosta.

6.6.10.2: Hihnan tarkastaminen

Tarkasta vetohihna seuraavasti:

  1. Tarkasta hihna vähintään yhdessä paikassa ja hihnan kummallakin puolella mahdollisesti ilmenevän äärimmäisen ympyränmuotoisen kulumisen varalta. Tämä tapahtuu, kun voimansiirto ei liiku ja käyttökytkin koskee hihnaan.

  2. Tarkasta hihna löysien johtojen, puuttuvien hammaspyörien, halkeamien, hankaumien, ohuiden kohtien tai liiallisen kulumisen varalta. Vertaa hihnan mittoja uuteen käyttöhihnaan. Vaihda tarvittaessa.

  3. Vyöt, joissa on ohuita pisteitä, palamisen merkkejä jne., on vaihdettava melun, tärinän tai epävakaan PVT-toiminnan poistamiseksi.

6.6.10.3: Hihnan asennus

NOTE

Asenna hihna samaan suuntaan kuin se poistettiin.

  1. Kun kytkimen levitintyökalu on asennettu, kierrä hihna käyttävän (vetävän) kytkimen yli ja käytettävän (välittävän) kytkimen yli.

  2. Kierrä käytettävää (välittävää) kytkintä ja ohjaa hihna kytkimeen.

  3. Irrota kytkimen levitintyökalu käytettävästä kytkimestä.

  4. Kierrä/käännä käytettävää kytkintä ja hihnaa noin 5–7 kertaa, jotta hihna istuu oikein käytettävään kytkimeen.

  5. Asenna kytkinsuoja pyörätilaan asentamalla ensin yläpuolisko ja sitten alapuolisko jousituksen päälle.

    NOTE
    Ole varovainen kytkinsuojaa asentaessasi. Älä vahingoita suojaa, imuputkea, kytkinsuojan tiivistettä tai johtosarjaa.
  6. Asenna ja kiristä ulomman kytkinsuojan pultit 1 määrättyyn tiukkuuteen.

    TORQUE

    PVT:n ulomman suojan kiinnikkeet: 44 in-lbs (5 N·m)

6.6.11: POLARIS Variable Transmission (PVT) -järjestelmän kuivaus

Joissakin tilanteissa Polaris Variaattorijärjestelmään voi päästä vettä. Kuivaa se seuraavien toimenpiteiden mukaisesti:

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Irrota ulommassa kytkinsuojassa oleva punainen tyhjennystulppa. Odota, että vesi on poistunut kokonaan. Kiinnitä tyhjennystulppa takaisin paikalleen.

  3. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI-asentoon.

  4. Käynnistä moottori.

  5. Poista kosteus ja ilmakuivaa hihna ja kytkimet käyttämällä moottoria eri kierrosluvuilla 10–15 sekunnin ajan. Älä pidä kaasua pohjassa yli viiden (5) sekunnin ajan.

  6. Anna käyntinopeuden tasaantua joutokäynnille. Kytke jarrut. Siirrä vaihteisto hitaimmalle alueelle.

  7. Testaa hihna luistamisen varalta. Jos hihna luistaa, toista kuivaustoimenpide.

  8. Ajoneuvo on huollettava mahdollisimman pian. Ota yhteyttä POLARIS-jälleenmyyjään.

6.6.12: Veteen uponnut ajoneuvo

WARNING
Jos ajoneuvo sammuu syvään veteen, moottoriin voi tulla merkittäviä vaurioita, jos sitä ei tarkisteta perusteellisesti. Huollata ajoneuvo ennen moottorin käynnistystä. POLARIS-jälleenmyyjä voi suorittaa tämän huollon.

Jos RANGERin toimittaminen jälleenmyyjälle ei ole mahdollista ennen sen käynnistämistä, toimi seuraavasti:

  1. Nosta ajoneuvo vedestä tai siirrä se vähintään niin matalaan kohtaan, että veden pinta on jalkatukien alapuolella.

  2. Kuivaa pois suodatinkotelossa oleva vesi. Suodatin on vaihdettava, jos kotelossa on vettä.

  3. Irrota sytytystulpat. Pyöritä moottoria muutamia kertoja sähkökäynnistimellä.

  4. Kuivaa sytytystulpat ja asenna ne takaisin tai asenna uudet sytytystulpat.

  5. Yritä käynnistää moottori. Toista kuivaustoimenpide tarvittaessa.

  6. Vie ajoneuvo jälleenmyyjälle huoltoa varten niin pian kuin mahdollista riippumatta siitä, onnistuitko käynnistämään sen vai ei. POLARIS-jälleenmyyjä voi suorittaa vaaditun huollon.

  7. Jos PVT:hen on päässyt vettä, noudata kuivausohjeita.

6.6.13: Suodatinjärjestelmät

6.6.13.1: Ilmansuodattimen vaihto

Tarkasta ilmansuodatin aina POLARIS-määräaikaishuoltotaulukossa mainittujen väliaikojen mukaisesti. Ilmansuodatin on vaihdettava useammin erittäin pölyisissä olosuhteissa.

  1. Nosta takakuormatila, jotta pääset käsiksi suodatinkoteloon.

  2. Vapauta kaksi suodatinkotelon kannen salpaa 1 ja nosta kansi ylös ja ulos päästäksesi käsiksi ilmansuodatinelementtiin.

  3. Poista ilmansuodatinelementti 2.

  4. Tarkasta ilmansuodatinkotelo öljyn ja veden varalta. Kuivaa jäämät pois puhtaalla pyyhkeellä.

    NOTE

    Jos suodatin on kastunut polttoaineella tai öljyllä, se on vaihdettava.

    ÄLÄ yritä puhdistaa ilmansuodatinta.

  5. Aseta ilmansuodatin suodatinkoteloon. Aseta alempi suodatinkotelon kansi paikalleen ja asenna kaksi pidätinsalpaa.

    NOTE

    Varmista, että saranatapit ovat kunnolla paikallaan ja kansi on kohdistettu oikein, kun suodatinkoteloa kootaan uudelleen.

6.6.13.2: Kipinänsammutin

WARNING
  • Älä koskaan käytä ajoneuvoa ilman kipinänsammutinta.

  • Poista tilasta kaikki helposti syttyvä materiaali.

Jos alla olevat ohjeet laiminlyödään kipinänsammuttimen huollossa, seurauksena voi olla vakava loukkaantuminen tai kuolema.

  • Älä koskaan käytä moottoria suljetussa tilassa. Pakokaasu sisältää myrkyllistä hiilimonoksidia, joka voi aiheuttaa tajunnan menetyksen tai kuoleman hyvin lyhyessä ajassa.

  • ÄLÄ huolla kipinänsammutinta, kun järjestelmä on KUUMA. Pakokaasujärjestelmä voi saavuttaa äärimmäisiä lämpötiloja. Anna osien jäähtyä riittävästi, ennen kuin jatkat.

  • Älä seiso ajoneuvon takana tai edessä pakokaasujärjestelmän tyhjennyksen aikana.

  • Älä koskaan asetu ajoneuvon alle, jos ajoneuvo on kallistettu.

  • Käytä suojalaseja ja käsineitä huollon aikana.

Poista karsta pakoputkesta säännöllisesti seuraavien toimenpiteiden mukaisesti.

  1. Sammuta moottori ja anna pakoputken jäähtyä riittävästi.

  2. Poista kipinänsammutin pakoputken äänenvaimentimesta.

  3. Poista kaikki roskat kipinänsammuttimesta ja pakoputkesta.

  4. Tarkasta onko kipinänsammuttimen verkossa reikiä. Vaihda tarvittaessa.

  5. Vaihda kipinänsammutin ja kiristä pultti määrättyyn tiukkuuteen.

    TORQUE
    Kipinänsammuttimen pultti: 8 ft-lbs (11 N·m)

6.6.14: Jarrut

Etu- ja takajarruissa on hydrauliset levyjarrut. Paina jarrupoljinta jarrujen kytkemiseksi.

Jarruneste

Tarkasta jarrujärjestelmä säännöllisesti. Tarkasta jarrunestesäiliön jarrunesteen pinnan taso ennen kutakin toimenpidettä.

WARNING
Jarrunestepullon avaamisen jälkeen hävitä aina pulloon jäänyt käyttämätön neste. Älä koskaan säilytä tai käytä osittain täynnä olevaa pulloa. Jarruneste on hygroskooppista, mikä tarkoittaa, että se imee tehokkaasti kosteutta ilmasta. Kosteuden vaikutuksesta jarrunesteen kiehumislämpötila alenee, minkä seurauksena jarruteho hiipuu tavallista nopeammin ja seurauksena voi olla onnettomuus tai vakava loukkaantuminen.

Vaihda jarruneste joka toinen vuosi ja aina, kun neste saastuu, nestetaso on alle vähimmäismäärän, tai jos nesteen tyyppi ja merkki eivät ole tiedossa.

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle ja sammuta moottori.

  2. Tarkista säiliön jarrunestetaso kuljettajan puoleisessa pyörätilassa. Tason tulee olla ylemmän (MAX) ja alemman (MIN) tasoviivan välillä.

  3. Jos nestetaso on ylemmän tasoviivan alapuolella, poista pääsylinterin korkki ja lisää jarrunestettä yläviivaan (MAX) asti.

  4. Paina jarrua voimakkaasti muutaman sekunnin ajan ja tarkasta, onko varusteiden ympärillä nestevuotoja.

Jarrujen tarkastaminen

WARNING

Älä levitä WD-40®-suihketta tai öljytuotteita jarrulevyihin. Tämäntyyppiset tuotteet ovat helposti syttyviä ja voivat myös vähentää jarrupalan ja -satulan välistä kitkaa.

WARNING
Jarrujen osat kuumenevat pitkäaikaisessa käytössä ja voivat aiheuttaa palovammoja. Käytä suojakäsineitä tarkastaessasi jarruja.

  1. Tarkista jarrujärjestelmät nestevuotojen varalta.

  2. Tarkasta jarrupoljin liian suuren liikeradan ja pehmeän vasteen varalta.

  3. Tarkista jarrupalat kulumisen, vaurioiden ja löystyneen kiinnityksen varalta.

  4. Tarkasta jarrulevyt halkeamien, liiallisen korroosion, vääntymisen tai muiden vaurioiden varalta. Puhdista kaikki rasvat hyväksytyllä jarrujen puhdistusaineella tai alkoholilla.

  5. Tarkasta jarrulevyn uritus ja jarrupalojen pinta 1 liiallisen kulumisen varalta. Vaihda palat uusiin, kun kitkapintaa on jäljellä enää 0,762 mm (0,030 tuumaa).

6.6.15: Etujousituksen säätö

NOTICE
Katso ohjeet ajoneuvon turvalliseen nostamiseen kohdasta AJONEUVON NOSTAMINEN HUOLTOA VARTEN.

Etujousitusta voidaan säätää tarvittaessa jäykemmän jousituksen saamiseksi.

  1. Tue ajoneuvo alustapukilla.

  2. Irrota yläiskunvaimentimen kiinnityspultit sisäkiinnityskohdista 1.

  3. Sijoita iskunvaimentimet uudelleen ulkokiinnitysreikiin 2.

  4. Asenna iskunvaimentimen kiinnityspultit takaisin paikalleen. Kiristä momenttiin 60 Nm (44 ft-lb).

6.6.16: Jousen säätö

Edessä ja takana olevan iskunvaimentimen jousta säädetään pyörittämällä säätönokkaa joko myötä- tai vastapäivään, jolloin jousen jännitys suurenee tai pienenee.

  • 1 Jäykin säätöasetus

  • 2 Pehmein säätöasetus


Noudata seuraavia ohjeita, jos teet säätöjä jousitukseen.

  • Palauta aina jousitus alimpaan (pehmeimpään) asetukseen, kun kuorma on poistettu ajoneuvosta. Lisääntynyt jousituksen korkeus vaikuttaa kielteisesti ajoneuvon vakauteen ajettaessa ilman kuormaa.

  • Käytä aina samaa säätöasetusta ajoneuvon molemmille puolille.

6.6.17: Ohjauspyörän tarkastus

Tarkasta ohjauspyörän määrätty välys ja sujuva toiminta määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti.

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Käännä ohjauspyörää kevyesti vasemmalle ja oikealle.

  3. Välyksen pitäisi olla 0,8–1,0 in (20–25 mm).

  4. Jos välys on liian suuri tai kuuluu outoja ääniä, tai jos ohjaus tuntuu karkealta tai ”tarttuvalta”, pyydä valtuutettua jälleenmyyjää tarkastamaan ohjausjärjestelmä.

6.6.18: Renkaat

WARNING

Ajoneuvon ajaminen kuluneilla renkailla lisää riskiä sivuluisuun, hallinnan menetykseen ja onnettomuuteen, jotka voivat aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Vaihda aina renkaat, jos urasyvyys on 1/8 in (3 mm) tai pienempi.

Virheellinen rengaspaine tai muiden kuin vakiokokoisten renkaiden käyttö voi heikentää ajoneuvon hallintaa, mikä voi aiheuttaa ajoneuvon vahinkoja tai henkilövahinkoja. Huolehdi aina, että rengaspaineet ovat oikeat. Käytä vain renkaita, jotka ovat kooltaan ja tyypiltään POLARISin hyväksymiä, kun vaihdat ajoneuvon renkaita.

WARNING
Renkaat ikääntyvät, vaikka niitä ei olisi käytetty tai niitä on käytetty vain satunnaisesti. Merkkejä ikääntymisestä voivat olla kulutuspinnan tai sivuseinämien kumin halkeamat ja toisinaan myös rungon vääntyminen. Vanhat ja ikääntyneet renkaat tulisi tarkastuttaa rengasasiantuntijalla, jotta voidaan määrittää, voiko niiden käyttöä jatkaa.

6.6.18.1: Renkaiden urasyvyys

Vaihda aina renkaat, jos urasyvyys on 3 mm (1/8 tuumaa) tai pienempi.

6.6.18.2: Akselin- ja pyöränmutterien kiristysmomentit

Tarkasta seuraavien kohteiden kireys satunnaisesti, ja jos ne on löysätty huoltoa varten. Älä voitele pulttia tai pyöränmutteria.

Pyöränmutteri
(alumiinipyörät)
Edessä ja takana 160 Nm (118 ft-lb)
Pyöränmutteri
(teräsvanteet)(jos varusteena)
Edessä ja takana 81 Nm (60 ft-lb)
Navan pidätinmutteri Edessä ja takana 245 Nm (180,7 ft-lb)

6.6.18.3: Pyörien irrotus

  1. Aja ajoneuvo tasaiselle pinnalle.

  2. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI-asentoon. Sammuta moottori.

  3. Löysää pyöränmuttereita hieman.

  4. Nosta ajoneuvoa sivulta asettamalla sopivat tuet rungon alle.

  5. Irrota pyöränmutterit ja aluslevyt. Irrota pyörä.

6.6.18.4: Pyörien asennus

WARNING
Väärin asennetut pyörät voivat vaikuttaa haitallisesti renkaiden kulumiseen ja ajoneuvon hallintaan, mistä voi olla seurauksena vakava vamma tai kuolema. Varmista aina, että mutterit on kiristetty ohjeiden mukaiseen kireyteen. Älä huolla akselinmuttereita, joissa on sokkatapit asennettuina. Ota yhteyttä jälleenmyyjään.
  1. Kytke vaihteisto PYSÄKÖINTI-asentoon.

  2. Asenna pyörä keskiönapaan niin, että renkaan venttiili jää renkaan ulkosivulle ja renkaan pyörimissuuntaa esittävät nuolet osoittavat eteenpäin.

  3. Kiinnitä pyöränmutterit ja aluslaatat ja kiristä ne käsin.

  4. Laske ajoneuvo varovasti maahan.

  5. Kiristä pyöränmutterit oikealle kireydelle.

6.6.19: Valot

Heikko valaistus voi johtaa näkyvyyden heikkenemiseen ajettaessa. Ajo- ja takavalot likaantuvat normaalikäytössä. Puhdista valot usein ja vaihda palaneet polttimot viipymättä. Älä käytä ajoneuvoa yöllä tai hämärässä, kunnes ajovalot korvataan. Varmista aina, että valot on säädetty oikein parhaan näkyvyyden takaamiseksi.

Älä kosketa polttimoa paljain sormin, kun huollat halogeenivalaisinta. Ihorasvasta jää polttimoon tahra, joka kuumenee muita osia enemmän ja lyhentää polttimon käyttöikää.

6.6.19.1: Ajovalon polttimen vaihto

  1. Irrota konepelti etuohjaamosta.

  2. Paikanna ajovalon kotelon takapuolella oleva polttimo.

  3. Irrota johtosarja polttimosta. Varmista, että vedät liittimestä 1, etkä johdosta.

  4. Käännä polttimoa vastapäivään ja irrota se ajovaloumpiosta.

  5. Asenna uusi polttimo umpioon ja kierrä sitä 90° myötäpäivään lukitaksesi sen paikalleen.

    NOTE

    Varmista, että polttimossa oleva kieleke sijoittuu kunnolla ajovaloumpioon.

  6. Asenna johtosarja uuteen ajovalopolttimoon ja asenna konepelti.

6.6.19.2: Ajovalojen säätäminen

Ajovalojen keilaa voidaan säätää.

  1. Varmista, että kaikkien renkaiden rengaspaineet ovat suositellulla tasolla.

  2. Sijoita ajoneuvo tasaiselle alustalle niin, että ajovalo on noin 7,6 m:n (25 jalkaa) 2 etäisyydellä seinästä.

    KOHDE KUVAUS
    1 Mittaa etäisyys = 20,0 cm (7,9 tuumaa)
    2 Mittaa etäisyys = 7,6 m (25 jalkaa)
    3 Ajovalon polttimon keskikohta
  3. Mittaa etäisyys maasta ajovalon keskikohtaan, ja tee seinään merkintä samalle korkeudelle.

  4. Kytke jarrut koneen vaihteiston ollessa pysäköinti (P) -tilassa. Kytke virta päälle ja sen jälkeen kytke ajovalot päälle.

  5. Katso kaukovalojen kohdistus. Ajovalon keilan kirkkain kohta tulisi tähdätä 20 cm (8 tuumaa) seinässä olevan merkinnän alapuolelle.

    NOTE
    Kuljettajan painon on oltava istuimella tämän toimenpiteen aikana.
  6. Jos ajovaloa tarvitsee säätää, paikanna ajovalon takana oleva säätöruuvi 4. Löysää ruuvi, säädä ajovalo ja kiristä sitten ruuvi.

  7. Säädä valokeila haluttuun asentoon. Säädä toinen ajovalo toistamalla toimenpide.

    WARNING
    Kevyiden hyötyajoneuvojen luonteesta ja niiden käyttöolosuhteista johtuen ajovalojen linssit likaantuvat. Säännöllinen pesu on tarpeen valaistuksen laadun ylläpitämiseksi. Huonossa valaistuksessa ajaminen voi aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman.
  8. Toista vaiheet 4–6, kunnes valo on säädetty oikein.

6.6.20: Valot

Heikko valaistus voi johtaa näkyvyyden heikkenemiseen ajettaessa. Ajo- ja takavalot likaantuvat normaalikäytössä. Puhdista valot usein ja vaihda palaneet polttimot viipymättä. Älä käytä ajoneuvoa yöllä tai hämärässä, kunnes ajovalot korvataan. Varmista aina, että valot on säädetty oikein parhaan näkyvyyden takaamiseksi.

Älä kosketa polttimoa paljain sormin, kun huollat halogeenivalaisinta. Ihorasvasta jää polttimoon tahra, joka kuumenee muita osia enemmän ja lyhentää polttimon käyttöikää.

6.6.20.1: LED-ajovalot (jos varusteena)

Heikko valaistus voi johtaa näkyvyyden heikkenemiseen ajettaessa. Ajo- ja takavalot likaantuvat normaalikäytössä. Puhdista valot usein ja vaihda palaneet (tai huonossa kunnossa olevat) polttimot viipymättä. Älä käytä ajoneuvoa yöllä tai hämärässä, kunnes ajovalot korvataan. Varmista aina, että valot on säädetty oikein parhaan näkyvyyden takaamiseksi.

Ajoneuvossa on integroidut LED-valot. Vian sattuessa koko kokoonpano1 pitää vaihtaa.

6.6.20.2: Jarruvalot

Kun jarrupoljinta painetaan, jarruvalo syttyy. Tarkasta jarruvalo aina ennen ajamaan lähtemistä.

Tarkasta jarruvalot seuraavasti:

  1. Käännä avain ON (päällä) -asentoon.

  2. Paina jarrupoljinta. Jarruvalon pitäisi syttyä, kun jarrupoljinta on painettu hieman. Jos jarruvalo ei syty, tarkasta jarruvalon sähköliitäntä.

NOTICE
Jarruvalokokoonpanossa ei ole huollettavia komponentteja.

6.6.21: Sulakkeet

Sulakerasia sijaitsee etuistuimen alla 1.

Sulake on ehkä vaihdettava uuteen, jos moottori sammuu tai ei käynnisty tai jos ajoneuvossa on muita sähkölaiteongelmia. Paikanna ja korjaa kaikki oikosulut, jotka ovat voineet aiheuttaa sulakkeen palamisen. Vaihda sitten sulake. Sulakerasia sijaitsee konepellin alla. Varasulakkeita on sulakerasiassa.

Jos epäilet, että sulake tai rele ei toimi kunnolla, ota yhteys jälleenmyyjään.

Sulakekoko Tuetut ominaisuudet
5 A Tractorin valo
15 A Ajovalo
10 A ECM
15 A Voimansiirtojärjestelmä
10 A Virtalukko
7,5 A Vinssi
10 A Ylläpitolataus
20 A Tuuletin CB
30 A EPS
10 A Vilkku
10 A Traileri
20 A Varuste
5 A Mittaristo
25 A Lämmitin (jos varusteena)
7,5 A Lämmittimen säädin (mikäli varusteena)
5 A Äänimerkki

6.6.22: Akku

WARNING

Akun sisältämä elektrolyytti on myrkyllistä. Se sisältää rikkihappoa. Jos happoa joutuu iholle, silmiin tai vaatteisiin, seurauksena voi olla vakava palovamma.

Hoitotoimet:

Ulkoinen altistus: Huuhtele vedellä.

Sisäinen altistus: Juo paljon vettä tai maitoa. Juo tämän jälkeen magnesiumhydroksidia, kananmuna tai kasvisöljyä. Ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Silmien altistus: Huuhtele vedellä noin 15 minuutin ajan ja hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

Akut muodostavat räjähdysherkkiä kaasuja. Pidä poissa kipinöistä, avotulesta, savukkeista yms. Huolehdi riittävästä ilmanvaihdosta latauksen aikana tai käytettäessä suljetuissa tiloissa. Käytä suojalaseja, kun työskentelet akkujen lähellä. PIDÄ POISSA LASTEN ULOTTUVILTA.

Ajoneuvossa on huoltovapaa märkäakku. Se ei vaadi täyttöä.

Pidä akun navat ja liitännät puhtaina. Jos puhdistustarvetta ilmenee, poista korroosio jäykällä teräsharjalla. Pese liuoksella, joka sisältää yhden ruokalusikallisen ruokasoodaa ja noin kupillisen vettä. Huuhtele hyvin vesijohtovedellä ja kuivaa puhtaalla kankaalla. Sivele napojen päälle eristerasvaa tai vaseliinia. Älä päästä puhdistusnestettä tai vesijohtovettä tavallisen akun sisälle.

WARNING

Akkukaapeleiden virheellinen kytkentä tai irrotus voi aiheuttaa räjähdyksen ja johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Irrota aina ensin miinuskaapeli (musta), kun poistat akkua. Kytke aina viimeiseksi miinuskaapeli (musta), kun asennat akkua.

6.6.22.1: Akun ylläpito ja lataaminen

WARNING
Ylikuumentunut akku voi räjähtää ja aiheuttaa vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Tarkkaile aina latausaikoja huolellisesti. Lopeta akun lataus, jos akku lämpenee hyvin kuumaksi. Anna akun jäähtyä ennen latauksen jatkamista.

Huoltovapaa akku on täytetty valmiiksi elektrolyytillä, ja se on sinetöity ja ladattu täyteen tehtaalla. Älä koskaan irrota suojalevyä akun päältä tai lisää muita nesteitä akkuun.

Huoltovapaan akun tärkein ylläpitotoimenpide on akun pitäminen täysin ladattuna. Tarkista akun jännite jännitemittarilla tai yleismittarilla. Täysin latautuneen akun jännite on vähintään 12,8 V. Jos jännite laskee alle 12,5 V, lataa akku välittömästi. Muutoin vaarana voi olla akun sulfatoituminen ja lyhentynyt akun käyttöikä.

Jos ajoneuvo on käyttämättä yli KAKSI VIIKKOA, Polaris suosittelee käyttämään BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -laturia (osanro 2830438), jonka voit tilata jälleenmyyjältäsi.

Polaris tarjoaa ajoneuvollesi latauslisätarvikkeen, joka mahdollistaa helpon liitännän akkuun kojetaulussa sijaitsevan 12 V:n lisävarustepistorasian kautta. Aseta latauksen ajaksi laturi ajoneuvon ulkopuolelle ja suojaa se kosteudelta.

IMPORTANT
Neli-istuimisten mallien takaosassa sijaitseva 12 V:n pistorasia saa virran, kun avain on kytketty, ja sitä EI VOI käyttää lataukseen.

Jos ajoneuvon on tarkoitus olla varastoituna vähintään YHDEN KUUKAUDEN, poista akku ajoneuvosta ja säilytä sitten akkua viileässä ja kuivassa paikassa. Jatka akun ylläpitoa BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -laturilla.

Muuta kuin BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -automaattilaturia käytettäessä on noudatettava laturin valmistajan latausohjeita.

Jos käytät vakiovirtalaturia (etkä BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -laturia), noudata seuraavia ohjeita. Varmista aina akun kunto ennen latausta ja 1–2 h latauksen päättymisen jälkeen.

Varaustila Jännite (DC) Toimenpide Latausaika*
100 % 12,8–13,0 V Ei mitään, tarkista kuukausittain Ei lataustarvetta
75–100 % 12,6–12,8 V Voi tarvita lyhyen latauksen, mutta jos akkua ei ladata, tarkista 2 viikon kuluttua 3–6 tuntia
50–75 % 12,3–12,6 V Tarvitsee latausta 5–11 tuntia
25–50 % 12,0–12,3 V Tarvitsee latausta Vähintään 13 tuntia
0–25 % Enintään 12,0 V Tarvitsee latausta Vähintään 20 tuntia

* Käytettäessä AGM-akulle tarkoitettua laturia akussa ilmoitetulla normaalilla latausvirralla

6.6.22.2: Akun irrotus

WARNING
Akkukaapeleiden virheellinen kytkentä tai irrotus voi aiheuttaa räjähdyksen ja johtaa vakavaan loukkaantumiseen tai kuolemaan. Irrota aina ensin miinuskaapeli (musta), kun poistat akkua. Kytke aina viimeiseksi miinuskaapeli (musta), kun asennat akkua.

Irrota akku seuraavasti:

  1. Irrota oikean matkustajan istuimen alla oleva säilytyslokero akkuun pääsemiseksi.

  2. Irrota akun musta miinuskaapeli ensin. Irrota akun punainen pluskaapeli viimeiseksi.

  3. Irrota akku ja kiinnityspanta.

  4. Nosta akku pois ajoneuvosta. Älä kallista märkäakkua kyljelleen, sillä akusta voi valua ulos elektrolyyttiä.

NOTICE
Jos elektrolyyttiä valuu ulos akusta, pese se välittömästi liuoksella, joka sisältää yhden ruokalusikallisen ruokasoodaa ja noin 2,3 dl vettä, jotta ajoneuvo ei vaurioituisi.

6.6.22.3: Akun asennus

  1. Varmista, että akku on ladattu täyteen.

  2. Aseta akku akkutelineeseen.

  3. Sivele napojen päälle eristerasvaa tai vaseliinia.

  4. Kiinnitä ja kiristä punainen pluskaapeli ensin. Kiristä kaapelin liitinmutteri momenttiin 4,5 Nm (3,3 ft-lb)

  5. Kiinnitä ja kiristä musta miinuskaapeli viimeiseksi. Kiristä kaapelin liitinmutteri momenttiin 4,5 Nm (3,3 ft-lb)

  6. Asenna akun kiinnityspanta ja kiristä ruuvit.

  7. Varmista, että kaapelit on ohjattu kulkemaan oikein.

  8. Kiinnitä istuin takaisin paikalleen.

6.6.22.4: Akun varastointi

Jos akkua ei tulla käyttämään vähintään kolmeen kuukauteen, irrota akku ajoneuvosta, varmista korkea varaustaso ja varastoi akku suoralta auringonvalolta suojattuna viileään ja kuivaan paikkaan. Tarkista akkujännite kerran kuukaudessa varastoinnin aikana ja lataa akku tarvittaessa, jotta varaustaso pysyy korkeana.

TIP

Akun latausta voidaan ylläpitää Polaris-akun kestolatauslaitteelle tai lataamalla akku noin kerran kuussa normaalisti tapahtuvan itsepurkautumisen kompensoimiseksi. Akun kestolatauslaite voidaan jättää kytketyksi koko varastointijakson ajan, ja se lataa akkua automaattisesti, jos akun jännite putoaa määrätyn tason alapuolelle.

6.6.23: Puhdistus ja varastointi

6.6.23.1: Ajoneuvon peseminen

Kun pidät POLARIS-ajoneuvon puhtaana, tiettyjen osien käyttöikä voi pidentyä ja ajoneuvon ulkonäkö on houkuttelevampi.

NOTICE
Korkea vedenpaine voi vahingoittaa ajoneuvon osia. POLARIS suosittelee pesemään ajoneuvon käsin tai puutarhaletkulla käyttäen mietoa pesunestettä.
NOTICE
Määrätyt tuotteet, kuten hyönteismyrkyt ja tietyt kemikaalit, voivat vahingoittaa muovipintoja. Älä päästä näitä tuotteita kosketuksiin ajoneuvon kanssa.

Paras ja turvallisin tapa pestä POLARIS-ajoneuvo on miedolla saippualla ja vedellä käyttäen puutarhaletkua ja ämpäriä.

  1. Käytä vain ajoneuvon pesuun tarkoitettua pesuliinaa ja pese ensin ajoneuvon yläosat ja sitten alaosat.

  2. Huuhtele puhtaalla vedellä usein.

  3. Kuivaa pinnat säämiskällä veden aiheuttamien läikkien estämiseksi.

6.6.23.1.1: Pesuvinkkejä
  • Vältä hankaavien pesuaineiden käyttöä, sillä ne voivat naarmuttaa pintaa.

  • Älä käsittele pintaa hankaavilla vahoilla.

  • Käytä pesuun, kuivaukseen ja kiillotukseen vain puhtaita kankaita ja kiillotustyynyjä. Vanhoissa tai käytetyissä kankaissa ja kiillotustyynyissä voi olla likahiukkasia, jotka voivat naarmuttaa pintaa.

  • Rasvaa kaikki rasvanipat välittömästi pesun jälkeen. Anna moottorin käydä hetken, jotta moottoriin tai pakojärjestelmään mahdollisesti päässyt vesi haihtuisi pois.

Ole erityisen varovainen, jos peset ajoneuvon painepesurilla. Suurin paine saa olla enintään 207 bar, 9,5 l/min (3 000 PSI, 2,5 gal [US]/min) 40° painepesusuulakkeella. Varmista, että painepesurin suulakkeen etäisyys ajoneuvosta on vähintään 23,6 in (60 cm). Vesi voi vahingoittaa osia ja irrottaa maalia sekä tarroja. Vältä kohdistamasta vesisuihkua seuraaviin kohteisiin:

  • Pyöränlaakerit

  • Jäähdytin

  • Vaihteiston tiivisteet

  • Jarrut

  • Ovitiivisteet (jos varusteena)

  • Katteen ja korin paneelit

  • Tarrat

  • Sähköosat ja johdot

  • Ilmanottokomponentit

  • Ikkunatiivisteet (jos varusteena)

  • Kaasu ja vaihdevaijerit ja ohjaimet

Jos tieto- tai varoitustarra muuttuu lukukelvottomaksi tai irtoaa, ota yhteys POLARIS-jälleenmyyjääsi tai muuhun pätevään henkilöön korvaavaa tarraa varten. Saat korvaavan turvatarran POLARIKSELTA ilman veloitusta.

6.6.23.2: Ajoneuvon kiillotus

POLARIS suosittelee käyttämään tavallista huonekalujen kiillotusainetta POLARIS-ajoneuvon ulkopintojen kiillottamiseksi. Noudata astiassa olevia ohjeita.

6.6.23.2.1: Kiillotusvinkkejä
  • Vältä kiillotuskoneiden käyttöä, sillä ne voivat naarmuttaa ajoneuvon maalipintaa.

  • Käytä pesuun, kuivaukseen ja kiillotukseen vain puhtaita kankaita ja kiillotustyynyjä. Vanhoissa tai käytetyissä kankaissa ja kiillotustyynyissä voi olla likahiukkasia, jotka voivat naarmuttaa pintaa.

6.6.23.3: Kromivanteiden hoito (jos varusteena)

Kromivanteiden asianmukainen hoito suojaa niitä korroosiolta, ja ne säilyttävät kiiltonsa useiden vuosien ajan. Jos kromivanteet altistuvat tiesuolalle (tai rannikkoalueiden ilmassa olevalle suolalle), ne ovat alttiimpia korroosiolle, mikäli niitä ei puhdisteta asianmukaisesti. Puhdista kromivanteet useammin, jos ne altistuvat suolalle tai muille korroosiota aiheuttaville aineille.

  1. Pese kromivanteet usein. Käytä mietoa pesuainetta. Älä koskaan käytä hiovia pesuaineita pinnoitetuille tai maalatuille pinnoille.

  2. Huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä. Saippua, pesuaineet, suola, lika, muta ja muut vieraat aineet voivat aiheuttaa korroosiota.

  3. Kiillota puhtaat kromivanteet säännöllisesti. Käytä ajoneuvokäyttöön suunniteltua kromivahaa.

  4. Vahaa kromivanteet säännöllisesti suojaavalla vahalla – käytä vahaa reilusti. Käytä vain kromipinnoille soveltuvia tuotteita. Lue tuotteessa olevat tarrat ja ohjeet ja noudata niitä.

6.6.23.3.1: Korroosion poisto

Jos kromipinta on kevyesti ruostunut, poista ruoste teräsvillalla (karkeus nro 0000-OTT). Hankaa ruostuneita alueita kevyesti teräsvillalla, kunnes ruoste on hävinnyt. Puhdista ja kiillota vanteet yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

6.6.23.4: Varastointivinkkejä

NOTICE

Moottorin käynnistäminen varastointijakson aikana vahingoittaa suojauskäsittelyn yhteydessä muodostuneen suojakalvon, ja seurauksena voi olla vaurio. Älä koskaan käynnistä moottoria varastointijakson aikana.

6.6.23.4.1: Puhdista ulkopinnat

Tee tarvittavat korjaukset ja puhdista ajoneuvo suositusten mukaisesti.

6.6.23.4.2: Stabiloi polttoaine
  1. Täytä polttoainesäiliö.

  2. Lisää säiliöön POLARIS Carbon Clean Fuel Treatment -ainetta tai POLARIS Fuel Stabilizer -stabilointiainetta tai vastaavia aineita. Noudata astiassa olevia ohjeita koskien täyttömäärää. Carbon Clean poistaa veden polttoainejärjestelmistä, stabiloi polttoaineen ja poistaa karstajäämät männistä, männänrenkaista, venttiileistä ja pakojärjestelmistä.

  3. Anna moottorin käydä 15–20 minuuttia, jotta stabilointiaine leviää koko polttoainejärjestelmään.

6.6.23.4.3: Öljy ja suodatin

Vaihda öljy ja suodatin. Katso kohtaa Moottoriöljy.

6.6.23.4.4: Ilmansuodatin/suodatinkotelo

Vaihda ilmansuodatin. Katso Ylläpito-luku. Puhdista suodatinkotelo.

6.6.23.4.5: Nestemäärät

Tarkista nestemäärät. Lisää tai vaihda nesteet määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti.

  • Etupyörien vetoyksikön (etuperä) öljy

  • Takavaihdelaatikon (jos varusteena) öljy

  • Vaihteistoöljy

  • Jarruneste (vaihda kahden vuoden välein ja aina, kun neste näyttää tummalta tai likaantuneelta)

  • Jäähdytysneste (testaa jäätymispiste/täytä)

6.6.23.4.6: Tarkista ja voitele

Tarkista kaikki kaapelit ja voitele ajoneuvon kaikki voitelukohteet määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti.

6.6.23.4.7: Suojaa moottori
  1. Käsittele polttoainejärjestelmä POLARIS Carbon Clean -aineella tai muulla vastaavalla polttoaineen käsittelyaineella. Noudata astiassa olevia ohjeita. Käynnistä moottori. Anna sen käydä joutokäynnillä useita minuutteja, jotta Carbon Clean saavuttaa suuttimet. Sammuta moottori.

  2. Irrota sytytystulpat ja lisää 29,5–44 cm³ (1–1,5 oz) moottoriöljyä. Saadaksesi öljyn tulpanreikiin käytä 6 mm:n (1/4 tuumaa) paksuista kirkasta letkua ja pientä puristettavaa muovipulloa, johon on etukäteen annosteltu tarvittava öljymäärä. Tee tämä varovasti! Jos öljyä valuu täyttötulppien ohi, se valuu sytytystulpan onteloista sylinterikannen edessä olevaan aukkoon ja näyttää kuin öljyä vuotaisi.

  3. Asenna sytytystulpat takaisin paikalleen. Kiristä oikeaan kiristysmomenttiin.

  4. Levitä eristerasvaa sytytystulppien johtojen päiden sisäpuolelle. Älä asenna hattua tulpan päälle tässä vaiheessa.

  5. Pyöritä moottoria muutamia kertoja. Öljy leviää männänrenkaiden ja urien pinnalle sekä sylinterin pintaan, jolloin osien pinnalle muodostuu suojaava öljykalvo.

  6. Asenna sytytystulppien hatut takaisin paikalleen.

  7. Jos POLARIS-yhtiön valmistamaa polttoaineen lisäainetta ei käytetä, polttoainesäiliö, polttoainejohdot ja suuttimet tulee tyhjentää polttoaineesta.

6.6.23.4.8: Varastointitila ja peitteet

Varmistu, että varastointitila on hyvin tuuletettu. Peitä ajoneuvo alkuperäisellä POLARIS-peitteellä. Älä käytä muovia tai pinnoitettuja materiaaleja. Ne estävät tehokkaan tuulettumisen ja aiheuttavat kosteuden muodostumista, jonka seurauksena voi tapahtua korroosiota ja hapettumista.

6.6.23.5: Poistaminen varastosta

WARNING

Moottorin pakokaasu sisältää myrkyllistä hiilimonoksidia, joka voi aiheuttaa tajunnan menetyksen tai kuoleman. Älä koskaan käytä moottoria suljetussa tilassa.

  1. Tarkasta akun elektrolyyttitaso ja varaa akku tarvittaessa. Asenna se ajoneuvoon. Varmista, että akun tuuletusputki on reititetty oikein ja että se ei ole puristuksissa millään tavoin.

  2. Varmista, että sytytystulpat ovat kireällä.

  3. Täytä polttoainesäiliö polttoaineella.

  4. Tarkista kaikki kohteet, jotka on lueteltu päivittäisessä Ajoa edeltävässä tarkastuksessa. Valtuutetun jälleenmyyjän tai muun valtuutetun huoltoedustajan pitää tarkastaa pulttien, mutterien ja muiden kiinnikkeiden tiukkuus.

  5. Voitele määräaikaishuoltotaulukon mukaisesti.

7.1 RANGER 1000 MD/ Zugmaschine

Ajoneuvon kokonaispaino (sisältää kuljettajan, matkustajan, kuorman ja varusteet) 2 989 lbs (1 356 kg)
Kuivapaino 676,67 kg (1 492 lb)
Polttoainesäiliön tilavuus 43 l (11,35 gal)
Moottoriöljyn täyttömäärä 2,4 l (2,5 qt)
Jäähdytysnesteen täyttömäärä 4,75 l (5 qt)
Kokonaispituus 305 cm (120 tuumaa)
Kokonaisleveys 159 cm (62,5 tuumaa)
Kokonaiskorkeus 191 cm (75 tuumaa)
Akseliväli 206 cm (81 tuumaa)
Kuormatilan mitat (sisäpuoli) 93 x 137 x 29 cm (36,5 x 54 x 11,5 tuumaa)
Suurin sallittu jarrullisen perävaunun paino (Zugmaschine) 2 035 kg (4 486 lb)
Suurin sallittu jarruttoman perävaunun paino (Zugmaschine) 400 kg (882 lb)
Maavara 30,5 cm (12 tuumaa)
Minimikääntösäde 401 cm (158 tuumaa)
Hinauskapasiteetti 1 134 kg (2 500 lb)
Vetokoukun kielen kapasiteetti 68 kg (150 lb)
Kuormatilan enimmäiskuorma 454 kg (1 000 lb)
Moottori 4-tahtinen SOHC kaksisylinterinen
Iskutilavuus 999 cm³
Sylinterin halkaisija x iskunpituus (mm) 93 x 73,5 mm
Laturin teho 660 W käyntinopeudella 3 000 r/min tai
900 W käyntinopeudella 3 000 r/min (jos varusteena)
Puristussuhde 10,5:1
Käynnistysjärjestelmä Sähköinen
Polttoainejärjestelmä Polttoaineen elektroninen ruiskutusjärjestelmä
Sytytyksen ajoitus ECU – ohjattu
32° +/- 2° käyntinopeudella
5 000 r/min
Sytytystulppa/kärkiväli Autolite® 5684 / 0,85 mm Nimellinen
Voitelujärjestelmä Uppopumppu
Jäähdytys Neste
Etujousitus Kaksi kolmiotukivartta, IFS 25,4 cm:n (10,0 tuumaa) liikerata
Takajousitus Kaksi kolmiotukivartta, IRS 25,4 cm:n (10,0 tuumaa) liikerata
Sytytysjärjestelmä Digitaalinen CDI
Voimansiirron tyyppi PVT
Vaihteensiirron tyyppi Yksittäinen vipu (H/L/N/R/P)
Alennussuhde – hidas Etu 8,56:1 / Taka 25,59:1
Alennussuhde – peruutus Etu 7,67:1 / Taka 22,92:1
Alennussuhde – nopea Etu 4,03:1 / Taka 12,05:1
Välityssuhde – etu 42,11:1 (ei-EPS)
42,13:1 (EPS)
Rengaskoko – edessä Perusmalli: 26 x 9R12, PXT
Kuormaindeksi: 64/ nopeusindeksi: K
Premium: 27 x 9-12; MU51
Kuormaindeksi: 73/ nopeusindeksi: J
Rengaskoko – takana Perusmalli: 26 x 11R12, PXT
Kuormaindeksi: 83/ nopeusindeksi: G
Premium: 27 x 11-12; MU52
Kuormaindeksi: 85/ nopeusindeksi: J
Renkaiden paine – edessä 69 kPa (10 PSI)
Renkaiden paine – takana 96,5 kPa (14 PSI)
Jarrut, etu/taka Jalalla aktivoitava, nelivetohydraulilevy
Ajovalot Halogeeni
Kauko-/lähivalo – 60/55 W (Philips H4)
Seisontavalo – 5 W (Philips W5W)
Merkkivalo – 21 W (Philips PY21W)
Takavalot LED
Jarruvalo LED
A-painotettu äänenpainetaso kuljettajan korvan kohdalla 78 dB(A)
C-painotettu äänenpainetaso 101 dB(C)
Painotettu äänitehon taso
Painotettu käsivärinän taso <2,5 m/s²
Painotettu istuinvärinän taso <0,5 m/s²
Melumittausten epätarkkuus 3 dB
Tärinämittausten epätarkkuus N/A

Melupäästöarvot määritetään standardin EN 16990:2020 liitteen F mukaisesti. Mitatut melu- ja tärinäarvot ovat paikallaan oleville ajoneuvoille. Melu- ja tärinäarvot käytön/matkan aikana ennakoitavassa ajoneuvon normaalikäytössä eivät eroa merkittävästi mittausarvoista. Tärinäarvot määritetään standardin EN 16990:2020 liitteen G mukaisesti.

7.2 RANGER 1000 Tractor

Suurin sallittu kuorma (sisältää kuljettajan, matkustajan, kuorman ja varusteet) 2 989 lb (1 356 kg)
Kuivapaino (686 kg) 1 512 lb
Polttoainesäiliön tilavuus 43 l
Moottoriöljyn täyttömäärä 2,4 l
Jäähdytysnesteen täyttömäärä 4,75 l
Kokonaispituus 305 cm (120 tuumaa)
Kokonaisleveys 159 cm
Kokonaiskorkeus 191 cm
Akseliväli 206 cm
Kuormatilan mitat (sisäpuoli) 93 x 137 x 29 cm
Maavara 30,5 cm
Minimikääntösäde 401 cm
Hinauskapasiteetti 1 134 kg
Vetokoukun kielen kapasiteetti 68 kg
Suurin sallittu jarrullisen perävaunun paino 1 000 kg
Suurin sallittu jarruttoman perävaunun paino 730 kg
Kuormatilan enimmäiskuorma 454 kg
Moottori 4-tahtinen SOHC kaksisylinterinen
Iskutilavuus 999 cm³
Sylinterin halkaisija x iskunpituus (mm) 93 x 73,5 mm
Laturin teho 660 W käyntinopeudella 3 000 r/min tai
900 W käyntinopeudella 3 000 r/min (jos varusteena)
Puristussuhde 10,5:1
Käynnistysjärjestelmä Sähköinen
Polttoainejärjestelmä Polttoaineen elektroninen ruiskutusjärjestelmä
Sytytyksen ajoitus ECU – ohjattu
32° +/- 2° käyntinopeudella
5 000 r/min
Sytytystulppa/kärkiväli Autolite® 5684 / 0,85 mm Nimellinen
Voitelujärjestelmä Uppopumppu
Jäähdytys Neste
Etujousitus Kaksi kolmiotukivartta, IFS 25,4 cm:n liikerata
Takajousitus Kaksi kolmiotukivartta, IRS 25,4 cm:n liikerata
Sytytysjärjestelmä Digitaalinen CDI
Voimansiirron tyyppi PVT
Vaihteensiirron tyyppi Yksittäinen vipu (H/L/N/R/P)
Alennussuhde – hidas Etu 8,56:1 / Taka 25,59:1
Alennussuhde – peruutus Etu 7,67:1 / Taka 22,92:1
Alennussuhde – nopea Etu 4,03:1 / Taka 12,05:1
Välityssuhde – etu 42,11:1 (ei-EPS)
42,13:1 (EPS)
Rengaskoko – edessä Perusmalli: 26 x 9R12, PXT
Kuormaindeksi: 64/ nopeusindeksi: K
Premium: 27 x 9-12; MU51
Kuormaindeksi: 73/ nopeusindeksi: J
Rengaskoko – takana Perusmalli: 26 x 11R12, PXT
Kuormaindeksi: 83/ nopeusindeksi: G
Premium: 27 x 11-12; MU52
Kuormaindeksi: 85/ nopeusindeksi: J
Renkaiden paine – edessä 69 kPa
Renkaiden paine – takana 96,5 kPa
Jarrut, etu/taka Jalalla aktivoitava, nelivetohydraulilevy
Halogeeniajovalot Kauko-/lähivalo – 60/55 W (Philips H4)
Seisontavalo – 5 W (Philips W5W)
Merkkivalo – 21 W (Philips PY21W)
LED-ajovalot (Nordic Pro -mallit)
LED – vaihda koko kokoonpano, jos vika ilmenee
Takavalot LED
Jarruvalo LED
Melu käyttäjän korvassa 74,5 dB(A)
Melutaso liikkeessä 79,4 dB(A)
Lähdön välityssuhteet
  Etuosa Takaosa
HIDAS 8,56:1 25,59:1
NOPEA 4,03:1 12,05:1
PERUUTUS 7,67:1 22,90:1

7.2.1 Istuimen värinä

Kuljettaja AWF AWS Suhde
98 kg 2,8 1,0 0,4
59 kg 2,6 1,1 0,4

Chapter 7: POLARIS-tuotteet

7.7.1: Voiteluaineet/huoltotuotteet

Tuote

Koko (määrä)

Määrä

Osanumero

Fogging Oil (suojaöljy)

12 floz (355 ml) aerosoli

12

2870791

1 qt (0,95 l)

12

2871517

PS-4

1 qt (0,95 l)

12

2876244

2 qt (1,90 l)

8

2877490

1 gal (3,8 l)

4

2876245

PS-4 Extreme Duty (nelitahtiöljy)

1 qt (0,95 l)

12

2878920

2 qt (1,90 l)

8

2878922

1 gal (3,8 l)

4

2878919

1 qt (0,95 l)

12

2889395

1 gal (3,8 l)

4

2889396

AGL

1 qt (0,95 l)

12

2878068

1 gal (3,8 l)

4

2878069

Pump for Gallon Jug (pumppu 3,8 litran kanisterille)

1

2870465

Demand Drive (etupyörien vetoyksikön öljy)

1 qt (0,95 l)

12

2877922

2,5 gal (9,5 l)

2

2877923

Antifreeze/Coolant (pakkasneste/jäähdytysneste)

1 qt (0,95 l)

12

2880514

1 gal (3,8 l)

6

2880513

Grease Gun Kit, Premium All Season (rasvaprässisarja, premium, ympärivuotinen)

1

2871312

All Season Grease (ympärivuotinen rasva)

Neljä 3 floz (89 ml):n pakkausta

6

2871322

14 floz (414 ml):n patruuna

1

2871423

Premium Starter Grease (käynnistysmoottorin rasva)

1

2871460

U-liitosrasva

3 floz (89 ml):n tuubi

24

2871515

14 floz (414 ml):n patruuna

1

2871551

Eristerasva (Nyogel®)

1

2871329

Carbon Clean (polttoainejärjestelmän puhdistusaine)

12 floz (355 ml):n pullo

12

2871326

Polttoaineen stabilointiaine

16 floz (473 ml)

12

2870652

2,5 gal (9,5 l)

2

2872280

DOT 4 -jarruneste

1

2872189

Loctite® 565 Thread Sealant (kierreliima)

1

2871956

BatteryMINDer® 2012 AGM – 2 AMP -laturi

1

2830438

Chapter 8: Vianetsintä

8.8.1: Drive Belt Wear/Burn

Possible Cause

Solution

Driving onto a pickup or tall trailer in high range

Use low range during loading.

Starting out going up a steep incline

Use low range.

Driving at low RPM or ground speed – 3–7 mph (5 –12 kph)

Drive at a higher speed or use low range more frequently.

Insufficient warm-up at low ambient temperatures

Warm the engine at least 5 minutes. With the transmission in neutral, advance the throttle to about 1/8 throttle in short bursts, five to seven times. The belt will become more flexible and prevent belt burning. Always warm up the belt by operating below 30 mph (48 km/h) for 1 mile (1.6 km). When the temperature is below freezing, extend the belt warming time to 5 miles (8 km).

Slow/easy clutch engagement

Use the throttle quickly and effectively.

Towing/pushing at low RPM/low ground speed

Use low range only.

Utility use/plowing

Use low range only.

Stuck in mud or snow

Shift the transmission to low range and carefully use fast, aggressive throttle application to engage clutch.


WARNING: Excessive throttle may cause loss of control and vehicle rollover.

Climbing over large objects from a stopped position

Shift the transmission to low range and carefully use fast, brief, aggressive throttle application to engage clutch.


WARNING: Excessive throttle may cause loss of control and vehicle rollover.

Belt slippage from water or snow ingestion into the PVT system

Dry out the PVT. See PVT Drying procedure. Prevent water from entering the PVT intake duct. See Intake Pre-Filters for more information. Inspect clutch seals for damage if repeated leaking occurs.

Clutch malfunction

An authorized dealer can assist.

Poor engine performance

Check for clogged air filter, clogged fuel filter, water in the fuel or foreign material in fuel tank or fuel lines. An authorized dealer can assist.

Wrong belt

Install the recommended belt.

Improper break-in

Always break in a new belt and/or clutch. See PVT Break-in procedure.

8.8.2: Moottori ei pyöri

Mahdollinen syy Ratkaisu
Alhainen akkujännite Lataa akku.
Löystyneet akkuliitännät Tarkista kaikki liitännät ja kiristä.
Löystyneet solenoidiliitännät Tarkista kaikki liitännät ja kiristä.
Löysää elektroniset ohjauslaatikon liitännät Tarkasta, puhdista ja asenna liittimet uudelleen.

8.8.3: Moottori pyörii mutta ei käynnisty

Mahdollinen syy Ratkaisu
Polttoaine loppunut Lisää polttoainetta.
Polttoaineen seassa on vettä Tyhjennä polttoainejärjestelmä ja lisää polttoainetta.
Polttoaine on vanhaa tai se ei vastaa suosituksia Vaihda polttoaineeksi tuoretta, suositeltua polttoainetta.
Huonot tai vialliset sytytystulpat Tarkasta tulpat ja vaihda tarvittaessa.
Sytytystulppaan ei muodostu kipinää Tarkasta tulpat ja vaihda tarvittaessa.
Kampikammiossa on vettä tai polttoainetta Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään.
Alhainen akkujännite Lataa akku 12,8 V:n tasavirtajännitteeseen.
Mekaaninen vika Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään.

8.8.4: Moottori yskii tai polttaa pakoputkessa

Mahdollinen syy Ratkaisu
Sytytystulpan kipinä on heikko Tarkasta, puhdista ja/tai vaihda sytytystulppa.
Virheellinen sytytystulpan kärkiväli tai lämpöarvo Aseta kärkiväli oikeaksi tai vaihda tulppa uuteen.
Polttoaine on vanhaa tai se ei vastaa suosituksia Vaihda polttoaineeksi tuoretta, suositeltua polttoainetta.
Virheellisesti asennetut sytytystulpan johdot Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään.
Mekaaninen vika Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään.
Löystyneet sytytysliitännät Tarkista kaikki liitännät ja kiristä.
Polttoaineen seassa on vettä Vaihda polttoaineeksi tuoretta, suositeltua polttoainetta.

8.8.5: Moottori nakuttaa

Mahdollinen syy Ratkaisu
Heikkolaatuinen tai oktaaniarvoltaan alhainen polttoaine Vaihda tilalle suositeltua polttoainetta.
Virheellinen sytytystulpan kärkiväli tai lämpöarvo Aseta kärkiväli oikeaksi tai vaihda tulppa uuteen.

8.8.6: Moottori käy epätasaisesti ja sammahtelee

Mahdollinen syy Ratkaisu
Huonot tai vialliset sytytystulpat Tarkasta, puhdista ja/tai vaihda sytytystulppa
Kuluneet tai vialliset sytytystulpan johdot Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään
Virheellinen sytytystulpan kärkiväli tai lämpöarvo Aseta kärkiväli oikeaksi tai vaihda tulppa uuteen
Löystyneet sytytysliitännät Tarkista kaikki liitännät ja kiristä
Polttoaineen seassa on vettä Vaihda tilalle uutta polttoainetta
Alhainen akkujännite Lataa akku 12,8 V:n tasavirtajännitteeseen
Virheellinen polttoaine Vaihda tilalle suositeltua polttoainetta
Tukkeutunut ilmansuodatin Tarkista ja puhdista tai vaihda
Tukkeutunut imuilman esisuodatin Tarkista ja puhdista (saippuavedellä) tai vaihda
Tukkeutunut kipinänsammutin Puhdista tai vaihda
Muu mekaaninen vika Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään

8.8.7: Moottori sammuu tai teho häviää

Mahdollinen syy Ratkaisu
Polttoaine loppunut Lisää polttoainetta
Taittunut tai tukkeutunut polttoainesäiliön tuuletusputki Tarkista ja vaihda
Polttoaineen seassa on vettä Vaihda tilalle uutta polttoainetta
Huonot tai vialliset sytytystulpat Tarkasta, puhdista ja/tai vaihda sytytystulppa
Kuluneet tai vialliset sytytystulpan johdot Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään
Virheellinen sytytystulpan kärkiväli tai lämpöarvo Aseta kärkiväli oikeaksi tai vaihda tulppa uuteen
Löystyneet sytytysliitännät Tarkista kaikki liitännät ja kiristä
Alhainen akkujännite Lataa akku 12,8 V:n tasavirtajännitteeseen
Virheellinen polttoaine Vaihda polttoaineeksi tuoretta, suositeltua polttoainetta
Tukkeutunut ilmansuodatin Tarkista ja puhdista tai vaihda
Tukkeutunut imuilman esisuodatin Tarkista ja puhdista (saippuavedellä) tai vaihda
Muu mekaaninen vika Ota yhteyttä valtuutettuun jälleenmyyjään
Ylikuumentunut moottori Puhdista jäähdyttimen säleikkö ja kenno, puhdista moottori ulkopuolelta. Tarkista jäähdyttimen tuulettimen johtosarjan liitännät. Ota yhteyttä jälleenmyyjään.
Tukkeutunut kipinänsammutin Puhdista tai vaihda
Vähäinen jäähdytysneste Tarkasta jäähdytysnesteen taso

Chapter 9: Takuu

9.9.1: Rajoitettu takuu

POLARIS Industries Inc., 2100 Highway 55, Medina, MN 55340, USA (POLARIS) myöntää KAHDEN VUODEN RAJOITETUN TAKUUN kaikille POLARIS-ajoneuvon osille materiaali- ja valmistusvirheiden varalta. POLARIS takaa myös, että tämän tuotteen kipinänsammutin täyttää standardin USFS 5100-1C vaatimukset vähintään 1 000 käyttötunnin ajan normaalikäytössä sekä huollettuna ja asennettuna POLARIS-suositusten mukaisesti.

Takuu kattaa tämän takuun piiriin kuuluvien viallisten osien korjaus- tai vaihtotyön sekä korvaavat osat ja alkaa siitä päivästä, kun tuote on ostettu alkuperäisosien vähittäismyyjältä. Tämä takuu voidaan siirtää toiselle omistajalle takuujakson aikana POLARIS-jälleenmyyjän toimesta, mutta mikään tällainen siirto ei pidennä alkuperäistä takuuaikaa. Tämän takuun kesto voi vaihdella kansainvälisen alueen mukaan paikallisten lakien ja määräysten edellyttämällä tavalla.

9.9.2: Rekisteröinti

Jälleenmyyjän on täytettävä takuun rekisteröintilomake myyntihetkellä ja palautettava se POLARIKSELLE kymmenen päivän kuluessa ostopäivästä. Rekisteröinnin vastaanotettuaan POLARIS kirjaa rekisteröintitiedot ylös takuuta varten. Ostajalle ei lähetetä rekisteröintivahvistusta, sillä takuun rekisteröintilomakkeen kopio on samalla takuutodistus. Jos et ole allekirjoittanut alkuperäistä takuulomaketta etkä ole saanut asiakkaan kopiota, ota välittömästi yhteys jälleenmyyjään. TAKUU EI OLE VOIMASSA, JOS AJONEUVOA EI OLE REKISTERÖITY POLARIKSELLE. Ongelmaton käyttö edellyttää, että jälleenmyyjä valmistelee ajoneuvon käyttöä varten. Takuu raukeaa, jos ajoneuvo ostetaan kokoamattomana ilman jälleenmyyjän suorittamaa valmistelua.

9.9.3: Takuun kattavuus ja rajaukset

9.9.3.1: Takuiden ja korvausten rajoitukset

POLARIKSEN rajoitettu takuu ei kata vikoja, jotka eivät johdu materiaali- tai valmistusvirheestä. TÄMÄ TAKUU EI KATA HUONON SUUNNITTELUN AIHEUTTAMIA VAHINKOJA. Tämä takuu ei kata luonnonmullistuksia, onnettomuuksissa syntyneitä vahinkoja, normaalia kulumista, väärinkäyttöä tai virheellisestä käsittelyä. Tämä takuu ei myöskään kata huoltamattomia, virheellisesti huollettuja tai kilpailukäytössä olleita ajoneuvoja, komponentteja tai osia eikä ajoneuvoja, joihin on tehty rakenteellisia tai muita muutoksia, tai joita on käytetty kilpailuun, rata-ajoon tai muuhun tarkoitukseen kuin mihin ne on suunniteltu.

Tämä takuu ei kata myöskään vahinkoja tai vikoja, jotka johtuvat virheellisestä voitelusta, virheellisestä moottorin ajoituksesta, väärästä polttoaineesta, ulkoisesta rasituksesta, kuumuudesta, kylmyydestä tai likaantumisesta johtuvasta pinnan epätasaisuudesta, väärästä komponenttien virityksestä, jännityksestä, säädöstä tai korkeuden tasapainotuksesta, lumen, veden, lian tai muun vieraan aineen tunkeutumisesta/niiden aiheuttamasta likaantumisesta johtuvasta viasta, virheellisestä huollosta, muokatuista osista, jälkimarkkinoilta hankittujen tai hyväksymättömien osien, lisävarusteiden tai kiinnikkeiden käytöstä, hyväksymättömän ohjelmiston tai kalibroinnin käytöstä; luvattomista korjauksista; tai korjauksista, jotka on tehty takuuajan päätyttyä tai jotka on tehnyt valtuuttamaton korjaaja.

Takuu ei ole voimassa vahingoille tai vioille, jotka johtuvat väärinkäytöstä, onnettomuudesta, tulipalosta tai muusta kuin materiaali- tai työvirheestä. Takuu ei myöskään kata kulutusosia, yleisesti kuluvia kohteita tai osia, jotka ovat altistuneet sellaisille kitkapinnoille, jännityksille, ympäristöolosuhteille ja/tai likaantumisille, joita varten niitä ei ole suunniteltu tai tarkoitettu mukaan lukien rajoituksetta seuraavat kohteet:

  • Pyörät ja renkaat

  • Jousituksen osat

  • Jarrujen osat

  • Istuinten osat

  • Kytkimet ja komponentit

  • Ohjauksen osat

  • Akut

  • Polttimot/umpiovalaisimen polttimot

  • Suodattimet

  • Voiteluaineet

  • Holkit

  • Viimeistellyt ja viimeistelemättömät pinnat

  • Kaasutin/kaasuläppäkotelon osat

  • Moottorin osat

  • Käyttöhihnat

  • Hydrauliset osat ja nesteet

  • Virtakatkaisijat/sulakkeet

  • Elektroniset komponentit

  • Sytytystulpat

  • Tiivistysaineet

  • Jäähdytysnesteet

  • Laakerit

9.9.3.2: Voiteluaineet ja nesteet

  1. Jos erimerkkisiä öljyjä sekoitetaan keskenään tai jos moottorissa käytetään muita kuin suositeltuja öljyjä, seurauksena voi olla moottorivaurio. Suosittelemme POLARIS-moottoriöljyjen käyttöä.

  2. Tämä takuu ei kata vahinkoja tai vikoja, joiden syynä on muun kuin suositellun voiteluaineen tai nesteen käyttö.

Tämä takuu ei korvaa henkilökohtaisia menetyksiä, mukaan lukien kilometrikorvaukset, kuljetuskustannukset, hotellit, ateriat, lähetys- tai käsittelymaksut, tuotteen käyttömenetykset, tulonmenetykset tai loman tai henkilökohtaisen ajan menetykset.

YKSINOMAINEN TÄMÄN TAKUUN PUITTEISSA HYVITETTÄVÄ KORVAUS ON POLARIKSEN OMAN HARKINNAN MUKAAN TEHTÄVÄ PÄÄTÖS KORJATA TAI VAIHTAA PUUTTEELLISET MATERIAALIT, KOMPONENTIT TAI TUOTTEET. TÄMÄN TAKUUN PUITTEISSA ANNETUT KORVAUSVAIHTOEHDOT OVAT AINOAT TARJOLLA OLEVAT KORVAUSVAIHTOEHDOT TAKUUN RIKKOMISESTA. POLARIS EI OLE VASTUUSSA KENELLEKÄÄN MISTÄÄN SATUNNAISISTA, VÄLILLISISTÄ TAI ERITYISISTÄ VAHINGOISTA RIIPPUMATTA SIITÄ, AIHEUTUVATKO NE NIMENOMAISISTA TAI OLETETUISTA TAKUISTA TAI MUISTA SOPIMUKSISTA, HUOLIMATTOMUUDESTA, OIKEUDENLOUKKAUKSESTA TAI MUUSTA SYYSTÄ. TÄMÄ VÄLILLISTEN, SATUNNAISTEN JA ERITYISTEN VAHINKOJEN POISSULKEMINEN ON ERILLINEN JA PYSYY VOIMASSA RIIPPUMATTA MISTÄÄN LÖYDÖKSESTÄ, ETTÄ AINOA HYVITETTÄVÄ KORVAUS EPÄONNISTUI NIMENOMAISESSA TARKOITUKSESSAAN.

TÄMÄ RAJOITETTU TAKUU EI KATA MITÄÄN OLETETTUJA VAKUUTUKSIA TUOTTEEN SOPIVUUDESTA MÄÄRÄTTYYN TARKOITUKSEEN. KAIKKI MUUT OLETETUT TAKUUT (MUKAAN LUKIEN RAJOITUKSETTA TAKUUT, JOTKA KOSKEVAT MYYNTIKELPOISUUTTA) RAJATAAN KESTOLTAAN YLLÄ MAINITTUUN YHDEN VUODEN TAKUUJAKSOON. POLARIS EI HYVÄKSY MITÄÄN NIMENOMAISTA TAKUUTA, JOTA EI OLE KIRJATTU NÄIHIN TAKUUEHTOIHIN. JOTKUT OSAVALTIOT EIVÄT SALLI SATUNNAISTEN TAI VÄLILLISTEN VAHINKOJEN TAI OLETETTUJEN TAKUIDEN SULKEMISTA POIS TAI RAJAAMISTA JOHONKIN AIKAAN, JOTEN YLLÄ MAINITUT RAJOITUKSET EIVÄT VÄLTTÄMÄTTÄ KOSKETA SINUA, JOS NE OVAT VASTOIN SOVELLETTAVAA OSAVALTION LAKIA.

9.9.4: Miten voin saada takuuhuollon?

Jos ajoneuvollesi on suoritettava takuuhuolto, ajoneuvo on vietävä huoltotyöhön valtuutetulle POLARIS-jälleenmyyjälle. Takuuhuoltoa pyydettäessä jälleenmyyjälle on esitettävä takuulomakkeen kopio. (VASTUULLASI ON HUOLEHTIA AJONEUVON KULJETUKSESTA JÄLLEENMYYJÄN TILOIHIN JA TAKAISIN.) POLARIS suosittelee, että takuuhuollot annetaan ajoneuvon myyneen jälleenmyyjän suoritettavaksi, mutta takuuhuolto voidaan suorittaa minkä tahansa POLARIS-huoltoliikkeen toimesta.

9.9.4.1: Siinä maassa, jossa tuote on ostettu:

Takuu- tai huoltokutsukorjaukset on suoritettava valtuutetun POLARIS-jälleenmyyjän tai muun pätevän henkilön toimesta. Jos muutat tai matkustat maassa, jossa tuote on ostettu, takuun tai huoltokutsun mukaisia huoltoja voi tilata miltä tahansa valtuutetulta POLARIS-jälleenmyyjältä tai muulta pätevältä henkilöltä, joka myy saman malliston tuotteita.

9.9.4.2: Muualla kuin siinä maassa, jossa tuote on ostettu:

Jos matkustat muualla kuin siinä maassa, jossa tuote on ostettu, sinun tulee viedä tuotteesi valtuutetulle POLARIS-jälleenmyyjälle tai muulle pätevälle henkilölle. Sinun tulee esittää jälleenmyyjälle valokuvallinen henkilöllisyystodistus osoitukseksi siitä, että asut tuotteen myyneen jälleenmyyjän sijaintimaassa. Asuinpaikan tarkistamisen jälkeen huoltotehtäviä suorittava jälleenmyyjä on valtuutettu suorittamaan takuukorjauksen.

9.9.4.3: Jos muutat:

Jos muutat toiseen maahan, ota yhteys POLARIS-asiakaspalveluun ja muuttomaan tulliviranomaisiin ennen muuttopäivää. Tuotteen maahantuontia koskevat määräykset voivat poiketa huomattavasti eri maiden välillä. Sinun täytyy ehkä esittää muuttoasiakirjat POLARIS-edustajalle takuun jatkamisen varmistamiseksi. Sinun täytyy ehkä myös saada POLARIS-edustajalta tarpeelliset asiakirjat tuotteen rekisteröimiseksi uudessa asuinmaassasi. Sinun tulee takuurekisteröidä tuotteesi paikallisen POLARIS-jälleenmyyjän luona uudessa asuinmaassasi heti muuton jälkeen, jotta takuu jatkuu ja jotta varmistat, että tulet saamaan tuotettasi koskevia tietoja ja tiedotteita.

9.9.4.4: Jos ostat tuotteen yksityiseltä taholta:

Jos ostat POLARIS-tuotteesi yksityiseltä taholta tarkoituksella pitää ja käyttää sitä muualla kuin tuotteen alkuperäisessä ostomaassa, kaikki takuut mitätöityvät. Sinun tulee kaikesta huolimatta rekisteröidä tuotteesi omalla nimelläsi ja osoitteellasi asuinmaasi paikallisen POLARIS-jälleenmyyjän luona varmistaaksesi, että tulet saamaan ajoneuvoasi koskevia turvallisuustietoja ja tiedotteita.

9.9.5: Ulkomaille viedyt tuotteet

ELLEI LAKI NIMENOMAISESTI EDELLYTÄ, TÄLLE TUOTTEELLE EI OLE TAKUUN TAI HUOLTOKUTSUJEN MUKAISTA KATETTA, JOS SE ON MYYTY VALTUUTETUN JÄLLEENMYYJÄN SIJAINTIMAAN ULKOPUOLELLA. Tämä käytäntö ei koske tuotteita, joille POLARIS on myöntänyt vientiluvan. Jälleenmyyjät eivät voi myöntää vientilupaa. Sinun tulee ottaa yhteys valtuutettuun jälleenmyyjään selvittääksesi tämän tuotteen takuun tai huoltopalvelun kattavuus, mikäli sinulla on kysyttävää. Tämä käytäntö ei koske tuotteita, jotka on rekisteröity viranomaiselle tai puolustuslaitoksen palveluksessa olevalle henkilölle tehtävään, joka tapahtuu valtuutetun jälleenmyyjän sijaintimaan ulkopuolella. Tämä käytäntö ei koske turvallisuuskorjauksia.

9.9.6: Huomautus

Jos tuote on rekisteröity muussa maassa kuin sen ostomaassa etkä ole noudattanut yllä esiteltyjä toimenpiteitä, tuote ei ole enää minkään takuun tai huoltokutsun alainen lukuun ottamatta turvallisuuskorjauksia. Tuotteet, jotka on rekisteröity viranomaiselle tai puolustuslaitoksen palveluksessa olevalle henkilölle tehtävään, joka tapahtuu valtuutetun jälleenmyyjän sijaintimaan ulkopuolella, ovat edelleen rajoitetun takuun alaisia.

Neuvottele takuuseen liittyvistä seikoista jälleenmyyjän kanssa. Jälleenmyyjän yhteystiedot ovat tarvittaessa saatavilla tällä sivustolla:

www.polaris.com/en-us/contact

Jos jälleenmyyjä tarvitsee lisätietoja, jälleenmyyjä ottaa yhteyttä POLARIKSEN työntekijöihin.

Tämän takuun puitteissa sinulle myönnetään erityisiä oikeuksia, mutta käytössäsi voi myös olla osavaltio- tai maakohtaisia oikeuksia. Jos jokin yllä mainituista ehdoista on ristiriidassa valtion tai paikallisten lakien kanssa, kaikki muut takuuehdot jäävät voimaan.

Jos sinulla on kysyttävää, soita POLARIS-asiakaspalveluun:

Yhdysvallat ja Kanada: 1-800-POLARIS (1-800-765-2747)

Ranska: 1-800-268-6334

Chapter 10: Huoltomerkinnät

10.10.1: Huoltomerkinnät

Merkitse huollot seuraavaan taulukkoon.

PVM km (mi)
tai TUNTIA
MEKAANIKKO SUORITETTU HUOLTO/
HUOMAUTUKSET